Pitanje čitaoca: Poreklo prezimena Šunduković Reviewed by Momizat on . Poštovani, zanima me kako bih mogao doći do porekla svog prezmena Šunduković. Ni u vašem spisku prezimena nisam pronašao da ga imate, a jedino što znam je to da Poštovani, zanima me kako bih mogao doći do porekla svog prezmena Šunduković. Ni u vašem spisku prezimena nisam pronašao da ga imate, a jedino što znam je to da Rating:
You Are Here: Home » Info » Pisma čitalaca » Pitanje čitaoca: Poreklo prezimena Šunduković

Pitanje čitaoca: Poreklo prezimena Šunduković

Poštovani,

zanima me kako bih mogao doći do porekla svog prezmena Šunduković. Ni u vašem spisku prezimena nisam pronašao da ga imate, a jedino što znam je to da je karakteristično za mesto Irig u Sremu. Jer, samo tu sam našao podatke o mom prezimenu i ti podaci dosežu do 1830. godine ali za dalje ne znam gde da potražim.

Na netu sam našao podatke o porodici Šunduković u Hrvatskoj, stupio sam u kontakt sa njima i došao do saznanja da su oni u Hrvatsku otišli posle Drugog svetskog rata.

S poštovanjem,

Koordinator kancelarije za mlade Opštine Irig

Sava Šunduković


Komentari (8)

 • Aleksandar Marinković

  Gospodine Šundukoviću,
  Prema popisu stanovništva Srema iz 1736.-1737. godine, u naselju Irig se ne pominje prezime Šunduković. To može da znači da ste se doselili između ovog popisa i 1830. godine, a takođe i da jeste starosedeoci Iriga, ali pod nekim drugim prezimenom.

  Odgovori
  • Sava Šunduković

   hvala vam na informaciji, došao sam i ja u međuvremenu do tog popisa, i nisam pronašao porodicu Šunduković, sad sam malo i nejasnoj situaciji u kom pravcu da nastavim svoje istraživanje, jer sam gotovo siguran da takvog prezimena nema nigde drugde u Srbiji.

   Odgovori
 • administrator

  Poštovani g. Šunduković,
  ubacili smo vaše prezime na listu prezimena pod slovom Š.
  Hvala što ste sa nama. Pratite nas redovno, sigurni smo da ćete dobiti korisne odgovore i putokaze za dalje istraživanje.

  Odgovori
 • Sava Šunduković

  Hvala vam puno,

  Odgovori
  • Aleksandar Marinković

   Savo,
   ne znam gde ste već tražili podatke. Najbolje bi bilo da se uputite u gradski arhiv i prelistate matične knjige. Ako vam je problem čitanje crkveno-slavenskog, možda ne bi bilo loše i da se obratite za pomoć i nekom od iriških sveštenika.

   Odgovori
 • Boriša Radovanović

  U ediciji Hronike sela pod br. 17 objavljena je moja knjiga Ravni Topolovac
  Interesuje me kakav je čpostupak da se ona nađe na vašem sajtu u digitalnom izdanju
  Srdačan pozdrav

  Odgovori
 • Defendor

  Poštovani g. Radovanoviću,

  Naše Društvo ima svoju pretraživu Digitalnu biblioteku u kojoj su prikupljene pored ostalih i Hronike sela (ne sve, ali u najvećem broju da), a među kojima se nalazi i vaša knjiga Ravni Topolovac.

  Zbog autorskih prava, ta biblioteka je zatvorenog tipa, i koriste je samo članovi Društva.

  Na našem portalu postoji i javna digitalna biblioteka, ali ona već duže vreme nije ažurirana, i njeni sadržaji često se gube.

  Ako vi to želite, ja mogu da je postavim i u ovu javnu biblioteku, ali biste mi u tom slučaju trebali poslati njen digitalni primerak, jer ovaj koji se koristi na zatvorenoj Digitalnoj biblioteci, u drugačijem je formatu od ovih koje postavljamo na javni deo. 😉

  S poštovanjem,
  Defendor

  Odgovori
 • Boriša

  Poštovani,
  Kada prenesem knjigu u digitalnu formu šaljem je da je objavite samo mi naznačite na koji e mail.
  Srdačan pozdrav
  Boriša Radovanović

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top