Knjiga iz edicije Koreni na poklon saradniku Porekla

19. decembar 2012.

komentara: 1

Dobitnik knjige u akciji koju je portal Poreklo pokrenuo u saradnji sa izdavačkom kućom JP “Službeni glasnik” je naš saradnik iz Vlasotinca Miroslav B. Mladenović Mirac.

Kao lokalni etnolog i istoričar Mladenović već decenijama vredno prikuplja etnografsku građu o narodu i običajima sela vlasotinačkog kraja, a sada svoje vredne priloge nesebično šalje našem i vašem portalu, na čemu smo mu neizmerno zahvalni.

U dosad objavljene 23 knjige edicije “Koreni”, koja sasvim sigurno predstavlja najveći izdavački poduhvat u oblasti genealogije, sabrane su vredne studije koje su Jovan Cvijić i njegovi učenici, ali i savremeni istraživači objavljivali tokom prošlog veka.  Obrađene su predeone celine iz srca centralne Srbije – od Drine i Velike Morave do Save i Zapadne Morave. Reč je o knjigama koje zaista treba da ima svako ko drži do svojih korena.

Šaljite nam svoje priloge i budite sigurni da će vaš rad biti zapažen i nagrađen.

Uredništvo Porekla

Koreni

Komentari (1)

Odgovorite

Jedan komentar

  1. Miroslav Mladenovic

    Ediciji KORENI,
    Zahvalan sam na poslatu knjigu kao nagradu za svoj trud i zalaganje da se zabeležni trag kulturne baštine iz okoline Vlasotinca – da se ostavi za budućnost narednih generacija, kako bi se očuvao naš nacionalni identitet Srba.
    S poštovanjem
    Dobitnik POKLON-knjige:
    Miroslav B Mladenović Mirac lokalni etnolog i istoričar i pisac pesama i priča na dijalektu juga Srbije, Vlasotince
    27.decembar 2012.godine Vlasotince