НОВО: Велика акција Службеног гласника и портала Порекло – Корени на поклон!

21. новембар 2012.

коментара: 0

Драги наши родословци, пред вама је нова акција коју је портал Порекло обезбедио у сарадњи са угледном издавачком кућом ЈП “Службени гласник”. Почев од следеће недеље, на сваких седам дана, делићемо по једну изузетну књигу из едиције “Корени” онима од вас који шаљу највише вредних прилога!

Највеће шансе да на поклон добију неку од 23 објављене књиге из едиције “Корени” (у којима су обухваћена антропогеографска истраживања насеља срца централне Србије), имаће они наши сарадници који пре свега шаљу прилоге о:

пореклу презимена и

пореклу становништва по српским насељима.

Такође, прилику да дођу до вредних наслова из Гласникове едиције имаће они наши сарадници који кроз коментаре помажу другима, одговарају на питања, дају савете и путоказе за даља истраживања.

Добродошли су и ауторски текстови на теме које се обрађују у нашим рубрикама ДНК порекло,  Занимљивости, Документи…

Наше уредништво посебно ће ценити чињеницу ако текстови који буду стизали буду писани тачно, прецизно, педантно, на ћирилици и, што је више могуће, у нашој већ препознатљивој форми. Кад је реч о текстовима о пореклу становништва по српским насељима, пример за форму текста можете видети ОВДЕ. Такође, кад су у питању текстови о пореклу презимена можете да их пишете на ОВАЈ или неки други, рецимо ОВАКАВ начин.

О књигама из едиције Корени, које се могу наћи и у вашој кућној библиотеци, можете прочитати нешто више путем следећих линкова:

ЕДИЦИЈА КОРЕНИ – НЕПРОЦЕЊИВА СВЕДОЧАНСТВА О СРПСКОМ ПОРЕКЛУ, интервју са приређивачем едиције Борисавом Челиковићем

ЕДИЦИЈА КОРЕНИ – КАТАЛОГ

Уверени да ће ова вредна акција изазавати ваше велико интересовање али и још већу акцију, са радошћу ишчекујемо ваше прилоге.

Уредништво портала ПОРЕКЛО

 

Корени

Коментари (0)

Одговорите

Тренутно нема коментара. Будите први и оставите коментар.