Pismo čitateljke: Pomozite da saznam poreklo prezimena Mundžić

16. septembar 2012.

komentara: 5

Pošovani, mnogo prijatno me je iznenadio vaš sajt!!!

Nigde do sada nisam videla tako obiman istrazivački rad! To mi je, zapravo, dalo veliku nadu da ću konačno saznati nešto više o svom poreklu.

Moje ime je Dušica Mundžić, i kada god sam pokušala da nađem nešto više o mom prezimenu i familiji na pretraživaču nikako nisam uspevala, kao da tog prezimena nema. Jedino (a i kod vas sam to našla), slično prezime Mandžić, a to je vlaško prezime….

Moj pradeda se iz Iriga (Srem) naselio u Čortanovce, gde i danas živi moja porodica. Slavimo sv. Nikolu i to je sve što znam o Mundžićima

Molim vas pomozite, ako je moguće…

Veliki pozdrav!

 

Komentari (5)

Odgovorite

5 komentara

  1. Petrovgrad

    Poštovana Dušice, u Zrenjaninu je preko dvadeset godina bogoslužio jerej Velimir-Velja MunDžić. On se nažalost upokojio pre par godina, ali mislim da je bio poreklom iz nekog banatskog mesta. Napisaću ako saznam. U Zrenjaninu je postojalo prezime MunČić- veliki narodni dobrotvor Kuzma Munčić i njegova žena Emilija (19 vek).

  2. bannesim

    Otac Velimir Velja Mundzic je rodom iz Vrsca ili okoline Vrsca.

  3. Curuzan

    Dusice, mogucr je i da smo dalji rod. Zovem se Vojislav Mundzic i zivim u Sr. Kamrnici. Pradeda mi je bio Zarija Zaka Mundzic iz Iriga. Znam da je bio veoma imucan, zemljoposednik, vlasnik nekadasnje kafane i hotela “Sumski mir” u blizini Hopova, u cetru Iriga imao i banku. Jeda sin, moj deda Zivojin mu je poginuo u drugom svetskom ratu, a dva sina su se iselila u London. Nemamo nikakve kontakte. To je sve sto znam.

  4. Dušica

    Hvala svima što ste našli vremena i volje da mi prosledite informacije koje ste saznali o ovom prezimenu…Vojislave vi možete da me potražite na fejsbuku pa da se ispričamo.