Писмо читатељке: Помозите да сазнам порекло презимена Мунџић Reviewed by Momizat on . Пошовани, много пријатно ме је изненадио ваш сајт!!! Нигде до сада нисам видела тако обиман истразивачки рад! То ми је, заправо, дало велику наду да ћу коначно Пошовани, много пријатно ме је изненадио ваш сајт!!! Нигде до сада нисам видела тако обиман истразивачки рад! То ми је, заправо, дало велику наду да ћу коначно Rating:
You Are Here: Home » Инфо » Писма читалаца » Писмо читатељке: Помозите да сазнам порекло презимена Мунџић

Писмо читатељке: Помозите да сазнам порекло презимена Мунџић

Пошовани, много пријатно ме је изненадио ваш сајт!!!

Нигде до сада нисам видела тако обиман истразивачки рад! То ми је, заправо, дало велику наду да ћу коначно сазнати нешто више о свом пореклу.

Моје име је Душица Мунџић, и када год сам покушала да нађем нешто више о мом презимену и фамилији на претраживачу никако нисам успевала, као да тог презимена нема. Једино (а и код вас сам то нашла), слично презиме Манџић, а то је влашко презиме….

Мој прадеда се из Ирига (Срем) населио у Чортановце, где и данас живи моја породица. Славимо св. Николу и то је све што знам о Мунџићима

Молим вас помозите, ако је могуће…

Велики поздрав!

 


Коментари (5)

 • Петровград

  Поштована Душице, у Зрењанину је преко двадесет година богослужио јереј Велимир-Веља МунЏић. Он се нажалост упокојио пре пар година, али мислим да је био пореклом из неког банатског места. Написаћу ако сазнам. У Зрењанину је постојало презиме МунЧић- велики народни добротвор Кузма Мунчић и његова жена Емилија (19 век).

  Одговори
 • bannesim

  Otac Velimir Velja Mundzic je rodom iz Vrsca ili okoline Vrsca.

  Одговори
 • Curuzan

  Dusice, mogucr je i da smo dalji rod. Zovem se Vojislav Mundzic i zivim u Sr. Kamrnici. Pradeda mi je bio Zarija Zaka Mundzic iz Iriga. Znam da je bio veoma imucan, zemljoposednik, vlasnik nekadasnje kafane i hotela „Sumski mir“ u blizini Hopova, u cetru Iriga imao i banku. Jeda sin, moj deda Zivojin mu je poginuo u drugom svetskom ratu, a dva sina su se iselila u London. Nemamo nikakve kontakte. To je sve sto znam.

  Одговори
 • Душица

  Хвала свима што сте нашли времена и воље да ми проследите информације које сте сазнали о овом презимену…Војиславе ви можете да ме потражите на фејсбуку па да се испричамо.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top