Писмо читатељке: Помозите да сазнам порекло презимена Мунџић

16. септембар 2012.

коментара: 5

Пошовани, много пријатно ме је изненадио ваш сајт!!!

Нигде до сада нисам видела тако обиман истразивачки рад! То ми је, заправо, дало велику наду да ћу коначно сазнати нешто више о свом пореклу.

Моје име је Душица Мунџић, и када год сам покушала да нађем нешто више о мом презимену и фамилији на претраживачу никако нисам успевала, као да тог презимена нема. Једино (а и код вас сам то нашла), слично презиме Манџић, а то је влашко презиме….

Мој прадеда се из Ирига (Срем) населио у Чортановце, где и данас живи моја породица. Славимо св. Николу и то је све што знам о Мунџићима

Молим вас помозите, ако је могуће…

Велики поздрав!

 

Коментари (5)

Одговорите

5 коментара

  1. Петровград

    Поштована Душице, у Зрењанину је преко двадесет година богослужио јереј Велимир-Веља МунЏић. Он се нажалост упокојио пре пар година, али мислим да је био пореклом из неког банатског места. Написаћу ако сазнам. У Зрењанину је постојало презиме МунЧић- велики народни добротвор Кузма Мунчић и његова жена Емилија (19 век).

  2. bannesim

    Otac Velimir Velja Mundzic je rodom iz Vrsca ili okoline Vrsca.

  3. Curuzan

    Dusice, mogucr je i da smo dalji rod. Zovem se Vojislav Mundzic i zivim u Sr. Kamrnici. Pradeda mi je bio Zarija Zaka Mundzic iz Iriga. Znam da je bio veoma imucan, zemljoposednik, vlasnik nekadasnje kafane i hotela “Sumski mir” u blizini Hopova, u cetru Iriga imao i banku. Jeda sin, moj deda Zivojin mu je poginuo u drugom svetskom ratu, a dva sina su se iselila u London. Nemamo nikakve kontakte. To je sve sto znam.

  4. Душица

    Хвала свима што сте нашли времена и воље да ми проследите информације које сте сазнали о овом презимену…Војиславе ви можете да ме потражите на фејсбуку па да се испричамо.