Poreklo Nataše Miljković

11. jul 2012.

komentara: 4

ROĐENA: U Beogradu, 25. januara 1977. godine

RODITELJI: Otac Miloš Miljković, rođen 1949. u Podujevu, novinar Večernjih novosti, majka Biljana (devojački Baštovanović), rođena 1952. u Doboju, socijalni radnik, radila u Centralnom zatvoru u Beogradu.

KRSNA SLAVA: Sveti Nikola (po ocu), Miholjdan (po majci)

O PRECIMA: Sa očeve strane deda je Vladimir, a baka Zorka (devojački Kaličanin), rodom iz sela Visoka između Prokuplja i Kuršumlije. Pradeda po ocu je Draža Miljković, bio je zemljoradnik. Majčin otac se zvao Vojislav Baštovanović, rodom je iz Valjeva, a baka je Vidosava Vida, devojačko Novaković.

RATNA PRIČA: Deda Vladimir Miljković je bio partizan u Drugom svetskom ratu, u kojem je ranjen i oslepeo. Voleo je da prepričava svoje ratne dogodovštine. Drugi deda nije ratovao, pripadao je građanskoj klasi.

ANEGDOTA: Najviše je bilo priča o tome kako su živele žene Miljkovićke. Imale su po šestoro dece i živele u zajednici sa mužem i njegovom braćom, koji su takođe imali po šestoro dece. Kao mala sam zamišljala to kao veselu zajednicu, ali to danas ipak doživljavam drugačije. Moja baka je gotovo ceo brak pored sebe imala slepog muža, koji jedva da ju je i video pre nego što su se uzeli.

PORODICA: Suprug Srđan Timarov, glumac (sin pokojne Klare Mandić), sin Lazar.

BIOGRAFIJA: Osnovnu i srednju školu završila u Beogradu. U novinarstvo ušla sa 14 godina na TV Studio B, gde je radila emisiju „Teenage TV“. Sa 19 godina prešla na BK TV. Diplomirala na FPN, smer međunarodni odnosi. Magistrirala u Rimu na temi „Politika sile u međunarodnim odnosima“. Autor popularne TV emisije „Ključ“. Trenutno je urednik u Jutarnjem programu RTS.

Više o Nataši na: natasa-miljkovic.com

IZVOR: Nataša Miljković za portal Poreklo

 

 

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Vasa

    Lepo je to sto je iznela svoje poreklo, ali ja bih, ako moze, malo da uticem na njeno potomstvo 🙂

  2. mislim da je divna zena s puno harizme i da je srecan onaj ko je prijatelj sa njom ljubka i prijatna i pravo je zadovoljstvo gledati je dok govori jer nosi neku simpaticnost u sebi

  3. Lepa Natasa je malo pisala o baki i dedi sa majcine strane.poticu iz gradjanske porodice, imali su svoju firmu i bili su divni ljudi, dobro situirani, posteni. Druzili su se sa mojim roditeljima.. Natasina baküa je izgledalüa kao princeza iz americkih filmova. Mislim da su medu prvima imali frizider i secam se da sam prvi put probala sladoled, naravno domaci, kod njene baake, teta Vide.

  4. Mlađa

    Odličan novinar.
    Predivna osoba.