Потрага за родбином Стефана Петковића Reviewed by Momizat on . Покушавам да нађем родбину покојног Стефана Петковића у Србији или на просторима бивше Југославије. Његови директни потомци живе у САД-у и интересују се о свом Покушавам да нађем родбину покојног Стефана Петковића у Србији или на просторима бивше Југославије. Његови директни потомци живе у САД-у и интересују се о свом Rating:
You Are Here: Home » Инфо » Писма читалаца » Потрага за родбином Стефана Петковића

Потрага за родбином Стефана Петковића

Покушавам да нађем родбину покојног Стефана Петковића у Србији или на просторима бивше Југославије. Његови директни потомци живе у САД-у и интересују се о свом пореклу.

Ево података о човеку који је живео на овим просторима и чије порекло у Србији тражим:

Стефан Петковић

Рођен у Београду

Датум рођења: 13. март 1889. године

Преминуо 26. децембра 1961. године

Бавио се овде у Америци дрвеном грађом. Претходно је радио као електро инжењер.

Имао је три сина и четири кћери, 16 унучади.

У његовом документу о добијању америчке националности се наводи да је променио име у Pate H. Steven (Пет Х. Стивен), да је био средње грађе, плавих очију и висок 180 цм.

У сертификату о смрти, као његови родитељи наводе се отац Бетеал и мајчино девојачко презиме Романаи (вероватно погрешно записана).

У Америку је дошао 1910. године. Србију је раније напустио отишавши у Аустрију, тадашњу Аустроугарску, на шта су га натерали родитељи како би избегао ратове у Србији. Претпоставља се да је Србију напустио око 1908. или 1909. године. Он је ипак, учествовао у Првом светском рату у Америчкој војсци.

С поштовањем,

Каћа

 


Коментари (2)

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top