Krupa na Uni i okolna sela

21. jun 2012.

komentara: 70

KRUPA NA UNI

Arapuša, Bag, Banjani, Baštra, Benakovac, Bužim, Dobro Selo, Donja Suvaja, Donji Dubovik, Donji Petrovići, Drenova Glavica, Glavica, Gorinja, Gornja Suvaja, Gornji Bušević, Gornji Petrovići, Gudavac, Hašani, Ivanjska, Jasenica, Jezerski, Konjoder, Krupa na Uni, Lubarda, Ljusina, Mahmić Selo, Mali Badić, Mali Dubovik, Mali Radić, Mrazovac, Osredak, Ostrožnica, Otoka, Perna, Pištaline, Potkalinje, Pučenik, Srednji Bušević, Srednji Dubovik, Varoška Rijeka, Velika Jasenica, Veliki Badić, Veliki Dubovik, Veliki Radić, Vojevac, Voloder, Vranjska i Zalin.

 

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (70)

Odgovorite

70 komentara

  1. Višnja

    Poštovani molim vas za informacije o Novakovićima iz Velikog Radića, ja sam unuka Lazara Novakovića koji je 45 godine kolonizirao u Vojvodinu sa bratom Nikolom

  2. Sanja

    Pozdrav! Interesuje me poreklo prezimena porodice Majkic Ilija zvani Išan iz Benakovca?

  3. Natalija

    Zanima me prezime Popovic iz sela Gornji Busevic

    • Nebojša Novaković

      Ako mislite na Popoviće sa slavom Sv. Nikola, oni su poreklom iz Like (Nebljusi). Od ove porodice je čuveni krajiški hajduk, Pecija Popović. Testirani su jedni Popovići sa ovom slavom iz okoline Bihaća, haplogrupa G2a-L42. Takođe su testirani i Popovići iz Nebljuha, ali oni pripadaju haplogrupi J2b-M241.

  4. Boki

    Jedno od najstradalnijih sela u Krajini za vrijeme Drugog svijetkog su Pištaline. Zna li iko koji su tu bili sve rodovi??