Крупа на Уни и околна села

21. јун 2012.

коментара: 70

КРУПА НА УНИ

Арапуша, Баг, Бањани, Баштра, Бенаковац, Бужим, Добро Село, Доња Суваја, Доњи Дубовик, Доњи Петровићи, Дренова Главица, Главица, Гориња, Горња Суваја, Горњи Бушевић, Горњи Петровићи, Гудавац, Хашани, Ивањска, Јасеница, Језерски, Коњодер, Крупа на Уни, Лубарда, Љусина, Махмић Село, Мали Бадић, Мали Дубовик, Мали Радић, Мразовац, Осредак, Острожница, Отока, Перна, Пишталине, Поткалиње, Пученик, Средњи Бушевић, Средњи Дубовик, Варошка Ријека, Велика Јасеница, Велики Бадић, Велики Дубовик, Велики Радић, Војевац, Володер, Врањска и Залин.

 

Наредни чланак:

Коментари (70)

Одговорите

70 коментара

  1. Veselin Marceta

    Postovani,

    Znate li nesto o Marcetama iz Velikog Dubovika,deda dosao kao siroce u Bg sa 8 god.Imao 2 brata po majci Japundze i 2 po ocu ,jednog ubile ustase u Jasenovcu,a drugi umro u Vukovaru.

  2. Ђорђе Зорић

    Поштовани Веселине,
    Нисам чуо за породицу Марчета у В. Дубовику, већ у Поткалињу и Јасеници, то су сусједна села, гдје их и сада има. По причама воде поријекло из Лике као и већина наших породица.
    Ако будеш хтио контакте са Марчетама које сам споменуо радо ћу ти помоћи.

  3. Aleksandra

    Poštovani,

    Dal neko ima Informacije o Prezimenu Kosić sa Pučenika i o Vlaisavljević sa Perne opština Bosanska Krupa.

    Mnogo bi vam bila zahvalna.

    Obe imaju poreklo iz Like.
    To su mi sa očeve i majčine strane.

    Pozdrav

    Aleksandra

    • Ђорђе Зорић

      Aleksandra, ja sam Đorđe Zorić iz Pučenika. Kosić Duško sin čini mi se Žarka je u Banja Luci gdje i ja živim, Kosić Zdravko sin Marka je u Prijedoru. Porodicu Vlaisavljević ne poznajem ali vrlo lako i rado ću naći gdje su i ko ima. Moj meil je djordjezoricbl@yahoo. com. Od Kosića ti mogu naći i telefone a znam i gdje su u Banja Luci. Pozdrav.

    • Luka Kosić

      Ja sam Luka, od oca Boška, a njegovog oca Miće, oni su iz Bosanske krupe sa Pučenika, devedesetih smo se doselili u Novi Sad, mozda smo neki rod😁

  4. nenad

    Zna li neko nešto o Popovićima između Bos. Novi i Bos.Krupe,neki Bušević je upitanju slav Sv. Nikolu? voleo bi da saznam poreklo odakle su se tunastanili.

  5. milenko omcikus

    Interesuje me kad su se Omcikusi naselili u Jasenicu i gde mogu da se vide crkvene knjige u Jesenici ako nisu spaljene

  6. Milan

    Veliki pozdrav deda mi je bio Zeljkovic Branko baba Vukica dev.Kovacevic selo Perna B. Krupa sa petoro dece kolonizovana u NS deda ubijen Vukicin brat se zvao Uros nastanjeni bio u Pazovi… Ako neko nesto zna voleo bi znati korene… [email protected]

  7. Rade Lovrić

    Molim nešto više o porodici Lovrić iz Duboke Krajine,selo Ivanjska,slava časne verige!
    Sada živimo u Južnom Banatu..
    Interesuje me poreklo migracije i stablo ako je moguće izraditi

  8. elvira

    Postovanje
    Dugo,dugo tragam za porijeklom porodice Halilović.
    Pradjed je Zaim Halilovic iz Buševiča
    Poslije je poklonio zemlju nekome rođaku također iz Buševiča i osnovao porodicu u B.Otoci.i umro jako mlad.Djed je bio mali i nije se nicega sjecao.
    Ni jedan jedini podatak o pradjedu nisam nasla,a obisla sam sve m.urede,arhive u federaciji. Molim Vas ako iko ista zna ili me uputi gdje bi jos mogla da potrazim bilo kakav trag o porijeklu porodice Halilovic iz Buševiča.

    • Бранко Тодоровић

      Елвира, не знам ком џемату сте припадали у Бушевици, али у тамо би требали постојаци верски пописи с почетка XX века. Ако је ваш прадеда тада још био жив, можда ће писати нешто о њему.

      Пошто нисам баш сигуран где је тачно ваше место Бушевић, тек да скренем пажњу да у том делу Крајине у селу Доњи Агићи постоји заједница Халиловића, не знам да ли вам то нешто значи? Ако је у близини вас, могли би вам бити род, пошто су то једини Халиловићи на простору општине Крупа на Уни.

      Уколико не буде никаквих резултата, не преостаје друго до да се неко од ваших Халиловића тестира на мушки Y хромозом. Тако би се могло одредити географско порекло вашег рода, као и могућа сродност са другим родовима.

  9. Đorđe

    Molim vas ako neko nešto zna više o Ježima iz Gornjih Petrovića i Dubovika,slave Sv.Stefana?

    • Милорад Богдановић

      Презиме Јеж спомиње се 1882. године у парохијама Дубовик код Крупе и Кукуље код Градишке, као слављеници Стевањдана. Такође у парохији Дубовик оглашава се и једна породица која слави Игњатије, и Никољдан у парохији Јунузовци код Градишке. Такође, те 1882. године, спомиње се презиме Јежевић у парохији Агићи, чија је слава Стевањдан.
      Овдје се спомињу и Грбићи-Срђевданци.

      Парохију Дубовик чинила су села: Дубовик Алајбег, Дубовик Мали бег, Петровићи (42 куће- 254 душа) Пученик и Зелин, гдје је 1882. године било 209 кућа и 1181 душа.
      А 1901. године, ова парохија бројала је 307 кућа и 2316 душа, којој је припадало и село Петровићи горњи са 67 кућа и 517 душа, а Петровићи доњи припадајли парохији Рујишка. У овим Петровићима тада је било 52 куће са 270(?) душа, као и школа у овоме селу.

      Нисам више нигдје пронашао да се спомиње ово презиме, што даје претпоставку да су доста давно настањени на овоме простору, као и презиме Грбић. Имамо једног тестираног Грбића из Рачића код Бихаћа, као и Богдановића из Јелићке (Приједор), који су хаплогрупа R1a, карпатско-далматинска грана, а слављеници су Срђевдана.Такође иста хг су Матаруге и Јагодићи од Градишке, Јањатовићи из Сводне. Добро би било када би се неко и од мушке лозе Јеж тестирао. Ми смо ту да вас упознамо за све што вас интересује.

      Свако добро вам желимо.

  10. Vojislav

    Molim vas nesto o vremenu doseljavanja u Drenovu Glavicu i ako ima jos nekih podataka -prezime Stojanovic ., slava sveti Jovan .I pre sam slao pitanje…:(