Порекло Светлане Цеце Ражнатовић

23. мај 2012.

коментара: 1

РОЂЕНА: У Житорађи, 14. јуна 1973.

РОДИТЕЉИ: Отац Слободан Величковић (родом из Житорађе), трговац, мајка Мирјана (дев. Митић, Житорађа), учитељица.

КРСНА СЛАВА: Свети Никола (Величковићи и Ражнатовићи), Митровдан (Митићи)

О ПРЕЦИМА: Деда по оцу је Чедомир, а баба Велика (дев. Стошић, из села Топоница код Житорађе, крсна слава Свети Лука). Деда по мајци је Велимир, а баба Живана (дев. Јовановић, из Бабиног Потока).

Деда Чедомир Величковић је био учесник Другог светског рата на страни партизана. После рата био официр и носилац више одликовања. Његов отац, Цецин прадеда, Милић Величковић је био српски војник у Првом светском рату, а у Другом светском рату је пао у немачко заробљеништво. Кад је рат завршен, није се вратио у земљу, већ је из Немачке отишао у Америку где је и умро.

ПОЗНАТИ РОЂАЦИ: Цецин деда стриц Борисав Величковић био један од челних људи беорадског Централног затвора.

О ПРЕЗИМЕНУ: Величковићи вуку порекло из околине Јагодине. Презиме настало по имену деде Величка (он је био деда Милићу Величковићу).

ПОРОДИЦА: Син Вељко, ћерка Анастасија, сестра Лидија.

БИОГРАФИЈА: У родној Житорађи завршила средњу пољопривредну, смер свињарство. Први пут запевала са девет година на једној локалној свадби. Током основне и средње школе почела редовно да пева, а на једном наступу на мору запазио је Мирко Кодић, композитор и хармоникаш, захваљујући којем је потписала први професионални уговор са ПГП РТБ и снимила албум „Цветак зановетак“. Са 15 година снима албум „Лудо срце“ и наступа широм бивше СФРЈ. Већ следеће године објављује албум „То, Мики, то“ и продаје га у 360.000 примерака. Са 18 година снима албум „Бабарога“. У својој 22. години, 19. фебруара 1995. удаје се за Жељка Ражнатовића Аркана, који је страдао у атентату пет година касније. Више о биографији Светлане Ражнатовић на ceca.rs/biografija/.

ИЗВОР: Слободан Величковић за портал Порекло

Претходни чланак:

Коментари (1)

Одговорите

Један коментар

  1. Ester kolompar

    Ceco molimte za mali pomoc potrebno mi je Jako cuvam unuka bez majke Jako Sam siromasna unapred hvala kraljice NASA neznam kako bih kontaktirala jos nekoga kobi mogo mi pomoci