Prezimena, selo Trbosilje (Loznica) Reviewed by Momizat on . Selo Trbosilje, opština Loznica, stanje iz 1906. godine. Filipovići i Pavlovići (sv. Nikola), Đuknići, Milići i Pavlovići (sv. Luka), Simići (sv. Jovan), Radojčić Selo Trbosilje, opština Loznica, stanje iz 1906. godine. Filipovići i Pavlovići (sv. Nikola), Đuknići, Milići i Pavlovići (sv. Luka), Simići (sv. Jovan), Radojčić Rating:
You Are Here: Home » Zavičaj - sela i gradovi » Prezimena, selo Trbosilje (Loznica)

Prezimena, selo Trbosilje (Loznica)

Selo Trbosilje, opština Loznica, stanje iz 1906. godine.

Filipovići i Pavlovići (sv. Nikola), Đuknići, Milići i Pavlovići (sv. Luka), Simići (sv. Jovan), Radojčići i Petkovići (sv. Arhanđel), Milići (sv. Đorđe), Jeftići (sv. Arhanđeo), Pavlovići (sv. Stefan) i Jovanovići (sv. Đorđe) svi su starosedeoci.

U drugoj polovini 18. veka doseljeni su:

Miloševići (sv. Đorđe), Živanovići (sv. Jovan), doseljeni iz Hercegovine. Gavrilovići (sv. Arhanđeo), iz Hercegovine. Ima ih odseljenih u Dvorištu. Vidići (sv. Luka), doselili iz Tuzle-Bosna.

Jovići (sv. Luka), iz Latinske. Njihovi preci su se krili od Turaka. Đurići i Stanojevići (sv. Arhanđeo). Iz užičkog okruga. Njihovi preci su pobegli od Turaka. Petrovići (Lazareva Subota), doselili iz Vasojevića. Od njih ima odseljenih u Noćaju i u Noćajskom Salašu u okolini Šapca.

U početku 19 veka doseljeni su:

Petrovići (sv. Jovan), doselili iz Šljivove.

Matići (Mratindan), doselili iz Krivaje.

U prvoj polovini 19. veka doseljeni su:

Tomići (sv. Jovan), Njihov deda je ušao ženi u kuću.

U drugoj polovini 19. veka doseljeni su:

Mićanovići (sv. Đorđe), iz Tekeriša. I Danilovići (sv. Nikola), iz Gornje Badanje.

IZVOR: Priredio Aleksandar Aksić Šarko


Komentari (1)

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top