Prezimena, selo Cvetulja (Krupanj) Reviewed by Momizat on . Prema ispitivanju stanovništva sela Cvetulja iz 1906. godine (Krupanj, mačvanski okrug) u selu su živele sledeće porodice: Lukići (2 k., sv. Stefan), starosedeoci. Prema ispitivanju stanovništva sela Cvetulja iz 1906. godine (Krupanj, mačvanski okrug) u selu su živele sledeće porodice: Lukići (2 k., sv. Stefan), starosedeoci. Rating:
You Are Here: Home » Zavičaj - sela i gradovi » Prezimena, selo Cvetulja (Krupanj)

Prezimena, selo Cvetulja (Krupanj)

Prema ispitivanju stanovništva sela Cvetulja iz 1906. godine (Krupanj, mačvanski okrug) u selu su živele sledeće porodice:

Lukići (2 k., sv. Stefan), starosedeoci.

Doseljeni su:

Matići, Gligorići, Todorovići, Mijailovići, Pantelići i Petrovići (ukupno 18 k., slave sv. Luku). Po starom su prezimenu Bajevići. Potiču od pretka Baje koji se doselio u drugoj polovini 18. veka iz Makedonije, iz Prilepa. Njihov predak Bajo doselio je najpre u Lukavice u okrugu valjevskom, i odatle je sišao i seo u ravni Jadar. Od Turaka je pobegao u Cvetulju.

Aleksići (6 k., sv. Đorđe). Predak Kragoje doselio u drugoj polovini 18. veka iz Bosne.

Jokići, Tavići, Teofilovići (ukupno 13 k., sv. Luka). Po starom prezimenu su Radovanovići. Njihovi preci petorica braće doselili početkom 19. veka. Doselili se najpre u Straževicu, u Crniljevo. Tu su ubili čoveka, i prebegli u Cvetulju. Od njih ima odseljenih u Bukoru Tovarovići, u Crniljevu Cvejići i u Batalagama Stojići.

Mitrovići (1 k., sv. Stefan). Doselio početkom 19. veka iz Šljivove kao sluga.

Erići (1 k., sv. Jovan). Doselio u prvoj polovini 19. veka . Predak doselio najpre u Crniljevo. Od njega su zaostali u Crniljevu Sukolnjići.

Prezime Micić je sigurno iz novijeg vremena. Potiče od Bajevića, koji su poreklom od Prilepa ili od Radovanovića, koji su poreklom od Nikšića. Oba roda slave sv. Luku.

 IZVOR: Priredio Aleksandar Aksić Šarko


Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top