Poreklo prezimena Šepa

26. mart 2012.

komentara: 4

[toggle title=”TESTIRANI ŠEPA NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Šepa

Haplogrupa: J1c PF7263 rod A

Poreklo: Velika Popina, Lika

Krsna slava: Nikoljdan

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Ljiljan Maksimović

    Pozdrav,
    prvi put sam na ovom sajtu, a našao sam ga jer me je zainteresovalo porijeklo prezimena Šepa. Naime, moj pradjed se prezivao Šepa i o njemu vrlo malo znam. Djed je uzeo prezime Maksimović po očuhu. Djed je rođen ’26 i dok je bio živ i on je vrlo malo znao o ocu. Upoznao ga je ali nisu previše pričali o porijeklu. Navodno je taj moj pradjed Sava Šepa iz sela Strigova kod Prijedora, ali je tu došao po predanju njegov otac Petar ili djed, nisam siguran, odnekud iz Like – što ni djed nije znao tačno da kaže odakle. Eto tako volio bih ako ima neko više informacija o ovom prezimenu, kako je nastalo gdje su ljudi živjeli i slično.
    Lijep pozdrav!

  2. Ljubomir

    Šepe su Krajišnici. Tačnije iz Velike Popine, u Lici. Poznati pevač jedne od naših najboljih grupa Kerber, Goran poznatiji kao Gale se preziva Šepa.

  3. Vojislav Ananić

    ŠEPA, bila samo jedno domaćinstvo u G. Gradini. Prezime dobili po fizičkom deformitetu pretka. Doselili se iz Dobašnice (Lika) 1879. u Bjelaj, odatle u Knešpolje. Slave Nikoljdan.

    Izvor: Milovoj Rodić – KNEŽICA U KNEŠPOLJU, Laktaši, 2006.

    • Dragana Bozdokov

      Moja baba po majci je bila rodom iz V.Popine Zorka Šepa udato Pejic rodena je 1922god.Živela je u Apatinu.Volela bi da saznam nesto vise i o prezimenu Šepa i o V.Popini.Hvala unapred! Pozdrav!