Порекло презимена Шепа

26. март 2012.

коментара: 4

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ШЕПА НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Шепа

Хаплогрупа: Ј1c PF7263 род А

Порекло: Велика Попина, Лика

Крсна слава: Никољдан

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Ljiljan Maksimović

    Поздрав,
    први пут сам на овом сајту, а нашао сам га јер ме је заинтересовало поријекло презимена Шепа. Наиме, мој прадјед се презивао Шепа и о њему врло мало знам. Дјед је узео презиме Максимовић по очуху. Дјед је рођен ’26 и док је био жив и он је врло мало знао о оцу. Упознао га је али нису превише причали о поријеклу. Наводно је тај мој прадјед Сава Шепа из села Стригова код Приједора, али је ту дошао по предању његов отац Петар или дјед, нисам сигуран, однекуд из Лике – што ни дјед није знао тачно да каже одакле. Ето тако волио бих ако има неко више информација о овом презимену, како је настало гдје су људи живјели и слично.
    Лијеп поздрав!

  2. Љубомир

    Шепе су Крајишници. Тачније из Велике Попине, у Лици. Познати певач једне од наших најбољих група Кербер, Горан познатији као Гале се презива Шепа.

  3. Војислав Ананић

    ШЕПА, била само једно домаћинство у Г. Градини. Презиме добили по физичком деформитету претка. Доселили се из Добашнице (Лика) 1879. у Бјелај, одатле у Кнешпоље. Славе Никољдан.

    Извор: Миловој Родић – КНЕЖИЦА У КНЕШПОЉУ, Лакташи, 2006.

    • Dragana Bozdokov

      Moja baba po majci je bila rodom iz V.Popine Zorka Šepa udato Pejic rodena je 1922god.Živela je u Apatinu.Volela bi da saznam nesto vise i o prezimenu Šepa i o V.Popini.Hvala unapred! Pozdrav!