Шундерић

25. марта 2012.

коментара: 3

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Ivan

  Sunderici su Srbi iz Srpske kuce hiljadu godina ,a ne neka tankolozobina.Sto stoji i dokaz od predaka i zapisi u knjigama i na spomenicima steccima itd. Starinom su iz Prizrena selo suva reka sa seobom Srba kad je a
  Arsenine treci poveo Srpski zivalj iz Peci i nasi predci su krenuli ka Srbiji Sto se tice mladjih narastaja komunista istaknutih nismo imali ali Cetnika jesmo jer smo autohtini Srbi koji za veru i svoj Srpski narod kako i ranije tako i do danasnjih dana dokazano spre.ni smo zivotom platit da bi nasa pokoljenja imala svoju zemlju da nebudu robovi. Kako na domacim tako i na stranim ratistima smo od vajkada bitke vodili ne za novac vec za ljubav versku.
  Usput mogu jedno rec takodje da je nas cukundjed sa 15 godina ubio haraclije pred kucom sa Srpom. A kolkko vidim i da s eprimerit da vecina nezna ko mu je ni djed bio a ne ostali tako da sa u azavanjem administratoru ali sajt vam nine adekvatno ispunjen.
  S postovanjem
  Vojvoda Cetnicki Sunderic Ivan

 2. ШУНДЕРИЋ БРИТКА САБЉА

  Шундерићи су једна од најстаријих Српских кућа пореклом су из Призрена село сува река кад је Арсеније трећи повео Српски живаљ и они су кренули са њим.Наш чукундеда је харачлије турске са непуних 17 година пред кућом убио и тада су кренуле сеобе наше породице. Највеће зло су нам учинили комунисти знајући да смо доказани Срби одани вјери и свом Српском роду Краљу и да никад се нисмо борили за новац већ за љубав верску на свакојаке начине су нас пробали затрет дискриминисати али свеером у Бога смо ипак опстали и дан данас има нас у Србији и Црној гори. Већина су образовани људи јер генетика је чудо нисмо имали издајника преливода и којекаквих несоја турчили се и као личили нисмо презиме мјењали нисмо Бог нам је дао памет и до дан данас смо доследни и одани Срби којима је једини циљ Монархија. Сви смо крштени ко дјеца до годину дана и у времена кад су сви врата пред попом затварали ми смо славе славили крстили се венчавали пред Богом попа дочекивали како доликује у цркву ишли.
  С ВЕРОМ У БОГА ЗА КРАЉА И ОТАЏБИНУ !

 3. STRAHINJA

  Naši preci su Srbi iz stare Srpske kuće doseljeni iz Prizrena još kad je Arsenine treći ppveo Srspki živalj iz Peći . Nije bitno gdje čovek geografski je rođen već kako se oseća genetika je čudo osećaj za rodoljublje humanost. Sve odlike ljudskosti se nalaze u genima od obrazovanja pravdoljubivosti rodoljublja. Naš čukundeda je kao maloletan ispred kuće se obračunao sa haračlijama turskim što je tad bilo nezamislivo .Naši preci su se borili za Srpstvo u svim ratovima brqneći svaki komad Srpske zemlje i Srpskog naroda pomagali ugroženima kao i dan danas ima nas svugdje od Gazimestana do Dubrovnika i šire . Zbog nas niko nevin nije zavijen u crno nit je nezasluzeno neka porodica obukla crnu kodulju nezasluzeno.