Poreklo prezimena Cvijanović Reviewed by Momizat on . Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Cvijanović

Poreklo prezimena Cvijanović

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam


Komentari (41)

 • Cvijanovic

  Ako mozete da pronadjete poreklo porodice Cvijanovic, slava Djurdjevdan.

  Odgovori
 • Cvijanovic Mil

  Ako mozete da nacete Poreklo Cvijanovic, Krsna Slava Sveti Stefan 9.Januar

  Odgovori
 • Cvijanovic

  iz sr. mitrovice

  Odgovori
 • Dj.Cvijanovic

  Ako mozete nesto o Cvijanovicima slava .sv Nikola. Cvijanovic slava sv . Stefan je devojacko prezime i slava sv Stefan od moje babe a ona je iz Bosne iz Kotor Varosa.

  Odgovori
  • dejan

   Ja sam porijeklom sa Korduna,općina Vrginmost, selo Slavsko Polje,krsna slava sv.Nikola…u mojoj okolici..20-tak km postoje još 3 porodice Cvijanovića s kojima nismo rodbinski povezani.Također..u Lici kod Udbine postoji još jedna.

   Odgovori
 • cvijanovic

  Poreklo palznica doboj, 57.presli.u.petrovaradid 70tih u.sremsku mitrovicu. Slava sv grigorije 30.11. Interesujemo poreklo loza pre paleznice… hvala

  Odgovori
  • Spasoje

   Ja sam iz Paležnice Donje,opština Doboj, krsna slava sv.Grigorije (30.11). Sve porodice u zaseoku Cvijanovići slave istu krsnu slavu. U istom selu i svi Markovići slave krsnu slavu sv.Grigorije, iako sa njima nismo u rodbini. Čuo sam neke priče da Cvinjanovići i Markovići potiuču od istih predaka, ali za to ne postoje pismeni tragovi. Porodica Cvijanović ima razbacanih po selima Ozrena ali sa nama ne slave istu slavu. Čitao sam da Cvijanovića ima u Crnoj Gori u selima Kruševo, Sutivan, Ravča Polje i Oluje (Bijelo Polje), a tu su doselili iz Drobnjaka.

   Odgovori
  • Spasoje

   Napiši podatke o roditeljima, djedu, babi, pradjedu ako znaš a naravno i svoje ime.

   Odgovori
  • Milan Cvijanović

   Pozdrav rođače, definitivno smo rod, Paležnica, Sv. Gligorije, da li imaš neki kontakt?

   Odgovori
  • Srđan

   Poštovani,

   zanima me da li znate koliko dugo slavite ovu slavu? Da li je ona u prošlosti mijenjana, npr. bila Jovanjdan. Crkvenim šematizmom iz 1882. godine Dabrobosanske mitropolije nije pokrivena Paležnica. Da li ima neki dokument kojim se može vidjeti koja je bila vaša slava dublje u prošlost?

   Inače, dva su žarišta prisustva ove slave: okolina Janja (Šipovo) i sela između Dervente i Doboja (Osinja i Jelanska), oba pripadala nekadašnjim Donjim Krajima. Ova slava se vezuje za Crkvu bosansku i Kotromaniće, te stoga ima smisla da je taj kult i slava bila prisutna u srednjevjekovnoj Bosni.

   Ako hoćete da vam dam više informacija o mogućem porijeklu, pošaljite mi mejl na [email protected].

   Odgovori
 • Cvijanovic

  Ako mozete da pronadjete poreklo porodice Cvijanovic,selo Plavno -KNIN … slava Djurdjevdan.

  Odgovori
 • Nikola Cvijanovic

  Cvijanovic Nikola, poreklom iz Divosela kod Gospica. Slava Sveti Jovan. Moj pradeda bio je Marko i imao je dva sina Dmitra (1881.) i Nikolu (1892.) koji je moj deda.

  Odgovori
  • Tatjana Mrdak rođ.Cvijanović

   Moj otac je Nikola Cvijanović od oca Rade i majke Stane rođ.Repaić. Tata je rođen u Rujnicama /Cazin. Slave sv.Jovana. Tatin brat Marko na žalost umire u svoim tridesetim god.i za sobom nije ostavio decu.Imamo i tetku Zoricu. Tata ima nas četvoro dece pored mene koja sam najstarija ide Nataša udata Kutleša živi u Trilju Hr. Brat Željko i Miljan koji žive gde i ja Sivac. Vojvodina.

   Odgovori
 • Milena

  Da li ima neko od Cvijanovica sa Ozrena selo Tumare ili okolina mozda?

  Odgovori
 • Milan Cvijanović

  Moj otac je Savo Cvijanović iz zaseoka Vrela sa Ozrena

  Odgovori
 • Marko Cvijanović

  Moj deda je sa Ozrena, slava Đurđevdan… Odakle su došli na Ozren?
  Cvijanovića koji slave Đurđevdan inače ima (bilo) u Lici i u Sr. Mitrovici!

  Odgovori
 • Lazar Cvijanović

  Što se tiče nekih priča oko Ozrena, moji su poreklom iz sela Tekućica kod Doboja. Pričao sam sa babom pokušavajući da napravim rodoslov ali nije znala dalje od čukundede svoga pokojnog muža. Slava je Đurđevdan. Jedan čovek mi je pričao kako se u 18. veku Cvijanovići sele iz područja Like najviše u severne delove Crne Gore, u Srem i oko Ozrena. Takođe sam čuo i priču da se prvobitno prezime nosilo Nešković, pa je zbog nekog problema sa Turcima (neki pra pra deda je najverovatnije ubio nekog Osmanlijskog vojnika) promenjeno u Cvijanović i da su pobegli iz prvobitnog mesta življenja bežeći od odmazde. Po nekom nepisanom pravilu deci se prepisuju imena svojih dedova. Do razvića industrije uglavnom su se bavili stočarstvom i po malo zemljoradnjom u zavisnosti od mesta.

  Odgovori
 • Gordana rodjena Cvijanovic

  Moja porodica Cvijanovic je iz Srbca okolina Banjaluke . Slava sveti Ignjatije . Deda Jefta , otac Zivko .

  Odgovori
  • Branimir Cvijanovic

   Pozdrav Gordana,ja sam iz Srpca,slava sv.Ignjatije,otac Ostoja,deda Zivko,pradeda Smeun,cuo sam od dede da je Jefto bio Smeunov brat,ili stric ne mogu se sjetiti tacno.Pozdrav za rod svoj.Gde zivite sad,

   Odgovori
  • Željko

   Ja sam od tih iz Srpca, djed mi je Jeftinije, a Zivko mi stric. U Futog Zivko imao sina Gorana.

   Odgovori
  • Željko

   Moja kuca je na Jeftinom kućištu

   Odgovori
 • Dalibor Cvijanovic

  Moji Cvijanovici su rodom iz sela Biljeseva u Bosni. Biljesevo se nalazi u Kakanjskoj opstini srednja Bosna. Slavimo Svetog Simeona 16 Februar.
  Pozdrav za sve Cvijanovice.

  Odgovori
 • jelena brkić cvijanović

  Moji Cvijanovići su iz Like, mesto Vrhovine, posle drugog svetskog rata doselili su se iz zaseoka Draga Cvijanovića, gde su nakon što su zapaljene sve kuće , sve porodice preselile u Vrhovine.
  Ništa dalje ne znam o precima, samo imam saznanje do pradede.
  Pozdrav Cvijanovićima, ma gde bili i od kuda došli!

  Odgovori
 • Biljana Jerinkić rodj.Cvijanović

  Cvijanovići od kojih ja potičem su iz sela Jošani kod mesta Udbine u Lici.Kolonizacijom smo stigli u Apatin a deo nas se doselio i u Rusko selo kod Kikinde.Slavimo sv.Jovana Krstitelja.Pozdrav.

  Odgovori
 • Milan

  Cvijanovica draga,selo Tolic, sv Jovan,Cvijanovici, 1941 bilo oko 85 kuca, Srba i Hrvata..1945 docekalo,oko 25 kuca,od Tolica do ustaske Podlapace oko 4 kilometra…sve se iselilo 1995.
  Cvijanovica iz Josana ima u Zrenjaninu,jedna od njih,udata u Vinci ..
  Nesto u Apatinu,..

  Odgovori
 • Milan

  Godinama pokusavam da saznam kako mi je ubijen deda Major Milan Cvijanović, bio u NOB a baba mi pričala da su ga ubili sa leđa. Pokušavala je nešto da sazna ali do smrti ništa od dokumenata. Nemoguće da ga nema na spiskovima boraca a imao je ordenje za hrabrost, narodnog Heroja, partizansku spomenicu…ne postoji podatak na internetu..voleo bi da saznam nešto, bilo šta. Rekli su mi advokati da su kosti u Zaječaru u masovnoj grobnici.(babin advokat). I to je sve

  Odgovori
 • Mirel

  Moj otac se zvao Blagoje a djed je Stojan Cvijanovic. Rodjen je u Koprivni, zaseok Velika rijeka kod Modrice. Navodno sedam koljena u nazad su se smjenjivala imena Blagoje i Stojan. Slava je Lazareva subota.

  Odgovori
 • Mladen

  Na području opštine Čelinac, krsna slava porodice Cvijanović je Sv.Ignjatije.Cvijanovići koji su administrativno vezani za opštinu Teslić, a graniče sa opštinom Čelinac slave Sv. Đurđa.
  Pored Cvijanovića sa čelinačke regije, krsnu slavu Sv. Ignjatija slave i Cvijanovići Srbačke i Prnjavorske regije.

  Odgovori
 • Dusan

  Pozdrav.Meni je deda Milorad Cvijanovic.Rodjen je 1930 godine.Mesto rodjenja je Kostajnica (Doboj).Mi zivimo u Beogradu.Slava je Djurdjevdan.Otac Spasoje a majka Milica.

  Odgovori
  • Dusko

   Pomaze Bog Dusane
   Koga imas od familije u Doboju , da li si sa nekim u kontaktu. Ja sam takodje iz Kostajnice kod Doboja ali zivim u Kanadi
   Moj sin se zove Dusan po mom djedu sa raskrsca.
   Ziv i zdrav bio

   Odgovori
 • Jokica

  Pozdrav.Moje devojacko prezime je Cvijanovic od oca Milana i deda Marka(pradeda Slavko)iz Covic Polja sela 20km od Brckog!Slava Djurdjevdan…Zanima me jako moje poreklo tj.poreklo moga prezimena

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top