Ćetojević

18. mart 2012.

komentara: 3

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Vladimir Ćetojević

    Po predanju prethodnih generacija, Ćetojevići iz sela Ćetojevića, severoistočno od Banja Luke, vode poreklo iz Stare Hercegovine, i to dela koji je danas u Crnoj Gori, slave Đurđevdan. Ime prapretka koji je prvi došao na pomenuto područje, kažu da je bilo Luka.

    • Jovo Ćetojević

      Ćetojević bi se sada moglo prevesti na savremeni jezik kojim govorimo kao Cvetojević. U selu Ćetojevići stari ljudi i sada kažu “ćeta voće”.Imamo rođake na Baniji ,koji su tamo izbegli za vreme Austrisko- Terskog rata (1787-1791). Isto slave Đurđev dan.Oni se nazivaju Cvetojevići a tako im se i selo zove.Poreklo smo iz Stare Hercegovine.

      • Nenad ćetojević

        Moj otac je iz sela Ćetojevićii,Slatina zadnja pošta opština Laktaši,po mom nekom istraživanju naši preci su došli iz okoline Nikšića,bežeći od Turaka tri brata su bila LukaStanimir i najstariji Ćetoja i po tom predanju došli su u dva mesta okolina Banja luke i Doboja,tu su i dan danas mi živimo u Apatinu i naša slava krsna je Arhanđel Mihajlo ,i tako je selo dobilo ime po najstarijem bratu Ćetoji, pozdrav za sve Ćetojeviće.