Порекло презимена Трипић

17. март 2012.

коментара: 15

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (15)

Одговорите

15 коментара

  1. Dalibor

    Ja sam prezimena Tripić rodom od Maglaja selo Bakotić,slava Đurđev dan.O porjeklu prezimena znam od Nede Tripića koji je prije 200g doselijo iz Vozuće u Bakotić.

  2. Rado

    Dalibore, jako mi je drago da sam pronasao ovu obavjest – molim vas da mi se javite jer bih volio da saznam vise o porijeklu familije Tripic.

    Hvala puno,
    Rado

      • Rado

        Dalibore, moja familija je iz Krsnog Polja, ali mi slavimo Stjepandan kao nasu slavu. Medjutim, moj rodjak (po maminoj (zenskoj) liniji) je isto Tripic, I njegova familija slavi Djurdjevdan kao I ti. Ja sam od moga oca I djeda cuo da smo dosli negdje iz Hercegovine prije nekoliko stotina godina, ali to je zasada sve sto znam. Radio sam I DNK test, I ako ikako mozes, preporucam da napravis, ipak se nesto vise nauci o precima, mada nije tako precizno kao sto bi se covjek nadao nego vise onako uopste. Pozdrav!

  3. Anđela

    Moja porodica je rodom iz Gostovića, Zavidovići-Žepče, i ja bih voljela da znam više o svojim korijenima. Znam samo to da dolazimo sa područja devetog kilometra pa do dvanaestog, a možda još i dalje, da je moj prandjed ili čukundjed imao mlinove i mnogo zemlje i da je bio jedan od najbogatijih ljudi na području Zavidovića. Moj djed je imao šestoricu braće i jednu sestru, pretežno su se svi iselili poslije rata u Modriču, Bijeljinu/Brčko i Doboj.

  4. Милош Спахић

    Поздрав свима. Трипића има у мом крају у Чапљини у Херцеговини. Наиме, у селу Клепци живе Срби Трипићи. А о њима имате у књизи Ристе Милићевића: Херцеговачка презимена. Да ли сте од тих Трипића или не, вјероватно се може открити само тестирањем по у хромозому.

  5. Nenad

    U Botošu kraj Zrenjanina su postojale 2 familije Tripić koje nisu bile u direktnom srodstvu niti su imali pojma o tome odakle su im predaci došli.

    “Tripići su iz Skadra pa su stanovali u Mostaru, Žitomisliću, pa im je pradjed došao u ovo selo. Slave Arandjelov-dan”
    Jevto Dedijer, Hercegovina Antropogeografske studije

  6. Војислав Ананић

    ТРИПИЋ (п). у Клепцима (Чапљина). Према Дедијеровим наводима Трипићи су старином из Скадра. Становали су у Мостару и Житомислићу. Из Житомислића им је предак дошао у Клепце. Славе Аранђеловдан (59:261). Трипића има и у Шћеници (Бобани, Требиње). Славе Ђурђевдан.

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  7. Vlado

    Rodjen sam u Vozucoj 59-te a roditelji isto poreklom su vozucani.Hteo bih da saznam nesto o poreklu prezimena Tripic

  8. Željko Tripić

    . Tripić prezime ima i u selu ŠNJEGOTINA. Napodručju opštine Teslić i Čelinac. Slavimo Sv Stefana.

  9. Далибор

    Мој покојни отац се звао Бранко,а дјед Петар. Живели су у горњем Бакотићу,општина Маглај. Славимо Лазареву суботу- Врбицу…