Трамошљика

17. март 2012.

коментара: 4

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (4)

Одговорите

4 коментара

  1. Aco

    Da li neko nesto zna o istoriji ovog prezimena? Ima li bilo kakvih podataka? Odakle vode najstarije poreklo i kako je nastalo prezime?

  2. Милорад Богдановић

    С поносом кажем да наше Порекло његује своју ћирилицу, и зато нерадо баш одговарам ЛАТИНИчарима, али пошто се ради о моме крају гдје је ЛАТИНИца заживјела тек крајем 70-тих година, комунистичког доба, ево Ацо покушаћу одговорити и теби.

    Трамошљике, Трамошљанин и Трамошљан су стара породица која је добила име по селу Трамошња, на тромеђи Змијања, Тимара и Сане, одакле су се расељавали махом на простор око Гомјенице, Врбаса, Уне и Саве. Њихова слава је Пантелиндан, али има појединачних породица које славе Никољдан и Ђурђевдан.

    Махом са ових простора расељавало се ка Славонији, Банији и Кордуну, па тако видимо да су и Трамошљани прије 19. вијека прешли преко Уне и наставили славити Пантелиндан.

    Пошто је ово хибридно доба и све се дешава у великој брзини, изврши тестирање, сазнај која си хаплогрупа, и добићеш тачан оговор на сва питања која те о порјеклу и сродницима тиче.

    Свако добро.

    —————————————————————————————————————————-
    Претци наши ћирилицом бранили су вјековима претке своје, од најезди ЛАТИНИчара што незвани стално долазише.

  3. Aco

    Нисам могао да пишем ћирилицом, из техничких разлога. Сад сам морао упалити рачунар да одговорим чирилицом. То је моје презиме, ђед ми је роћен у Славићкој, хтео сам проверити да ли неко зна нешто тачније и прецизније. Хвала на одговору.

    Поздрав.