Порекло презимена Тошковић

17. марта 2012.

коментара: 3

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Biljana

  Poštovani,
  moje devojačko prezime je Vojskić, poreklom sam iz Grabovca kod Obrenovca. To je staro prezime koje se gasi. Tužno mi je što ga niste svrstali u vaš spisak prezimena, mislim da je to veliki propust. Sada se prezivam Tošković, ni o tom prezimenu niste ništa napisali… Nadam se da vam je ovaj sajt u pripremi i da će biti pridodato šta nedostaje. U protivnom, moram da konstatujem da je neozbiljno.

  Srdačan pozdrav,

  Biljana Vojskić Tošković

  • Јовица Кртинић

   Поштована Биљана,
   портал Порекло основала је и уређује група ентузијаста, која се сваким даном увећава новим сарадницима, а који ово што раде, раде из љубави према родословљу. Надам се да разумете да није могуће објавити одмах све податке који постоје. Процена је да постоји близу 100.000 српских презимена, а сложићете се да је само да се то сабере и објави велики посао, да не говоримо да о сваком презимену треба пронаћи и објавити релеватне податке. Нама је драгоцено свако јављање, свака нова информација, макар и један ред да се пошаље о сваком презимену и веома радо ћемо све објавити. Наравно да се подразумева да ћемо уврстити презиме Војскић на списак презимена, а Вас позивамо да дате свој допринос и пошаљете своја сазнања о презименима Војскић и Тошковић. Хвала што сте са нама. Срдачан поздрав!

 2. Dejan

  Postovani, moja majka je iz Toskovica. Mislim da svi Toskovici imaju isto poreklo, mada je moguce da gresim. Familija (ili tacnije receno “bratstvo”) pripada plemenu Bratonozica. Toskovici su poreklom iz okoline Kolasina, jedno selo u blizini manastira Moraca. Moj pradeda se oko 1919. godine preselio u Srbiju, a deda mi je rodjen u mestu porekla bratstva. Po porodicnom predanju nekada su se prezivali Janketic, ali su u jednom trenutku promenili prezime po dedi koji se zvao Tosko. Tosko je bio deda mom pradedi. Inace, familija moje majke slavi Srdjevdan.