Судар Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Судар

Судар

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (2)

 • Ratko

  Zanima me da li neko zna poreklo Sudara iz Zapadne Slavonije, tacnije okoline Pakraca. Prica je da su dosli sa tromedje Srbije, Hercegovine i Crne gore.
  Hvala

  Одговори
 • Војислав Ананић

  СУДАР (п), у Биограцима и Међинама (Широки Бријег). У овим селима су одавна. Према сопственом казивању, прије су се звали Родићи. Славе Ђурђевдан (189:34,54). Дедијер Сударе наводи у Биограцима и каже да су се раније звали Миловановићи. Не помиње им вјерску припадност, али наводи да су славили Ђурђевдан. По томе би се могло закључити да су били католици (59:345), Петрић тврди да су Судари у Биограцима православна породица која „ту одавно живи“ (189:54). Има их у Баћевићима код Мостара и у Мостару.

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top