Stokić

14. mart 2012.

komentara: 4

Poštovani,

ova stranica je u pripremi.

Pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Nikolai Markovic

    Toma i Dana Stokic, verovatno rodjeni krajem 19 veka u okolini Smedereva, Pozarevca ili Smederevske Palanke.
    Deca: Ljubica Stokic (moja prababa) rodjena 26.06.1920 umrala 2004 u Mihajlovcu kod Smedereva, Bosa Stokic, Ljubomir Stokic. Ljubomir ima dva sina, imena su mi nepoznata kao i slava ili mesto prebivalista.

  2. Mitic Milica

    Selo Dragovac,opstina Pozarevac. Veliki broj porodica Stokic. Krsna slava Djurdjevdan. Moj deda po majci je Stokic Dragoljub a puno je porodica koje i danas nose to prezime.

  3. Gordana Stokić

    Moji Stokići su iz sela Kušiljeva, opština Svilajnac. Slave sv. Andreju Prvozvanog, 13. decembra. Prema priči koju sam čula, to je u vezi sa ruskim doseljenicima kojih je u ovom kraju bilo početkom 19. veka. Kod Rusa je sv. Andreja , brat sv. Petra, veliki svetac.

  4. Gordana Stokić

    Moji Stokići su iz sela Kušiljeva, opština Svilajnac. Slave sv. Andreju Prvozvanog, 13. decembra. Prema priči koju sam čula, ova slava je u vezi sa ruskim doseljenicima kojih je u ovom kraju bilo u prvoj polovini 19. veka. Kod Rusa je sv Andreja, brat apostola Petra, veliki svetac. Kod Srba sv. Andreja nije česta slava, pa sam čula i to da su svi koji je slave, baš poreklom iz Kušiljeva.
    Moj deda, Andreja Stokić, voskar, streljan je u Kragujevcu u oktobru 1941. Imao je tri brata: Danila, Stevana i Ljubomira.
    Andreja ima dve žive unuke u Beogradu, Danilo u Kragujevcu, Stevinih više nema, za Ljubine ne znam.