Порекло презимена Стојаковић

13. марта 2012.

коментара: 23

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (23)

Одговорите

23 коментара

  1. LJiljana Floričić rođ. Stojaković

    Tražeći porijeklo svog djevojačkog prezimena, otvorila san ovu stranicu i vidjela lijepo prezime gosp. Vesne Stojaković Balaban. Kao da sam vidjela svoje obiteljsko stablo sa dvije grane – po ocu Stojaković i majci Balaban.
    Moj djed Milan Stojaković (rođ.1900. god) živio je u selu Slabinji, pošta Johova, K.Dubica . Moj otac Svetozar (Ćeto – nadimak ) je na poziv svog bratića Nikole Stojakovića odlučio da 1961. odselimo u Istru (bila sam mala beba). Dolazila sam svako ljeto kod djeda i
    sjećam se da je pričao da su naši Stojakovići doselili ili bježali pred osmanlijama od nekud, ne sjećam se više. Djed je umro 1972 .
    dana 06.05. na sam dan svoje slave Djurdjevdana nakon odlaska rodbine. U Slabinji je bilo dosta Stojakovića , većinom u rodu. Možda Gdin Savo Stojaković nešto zna obzirom da imamo istu slavu i živi u podnožju Kozare, a Slabinja je recimo predgrađe podnožja Kozare. Moja majka djev. Balaban rođena je u selu Drljići, Čitluk (Knežica) , djed je Pero Balaban i ne znam koja mu je krsna slava. Saznat ću. Lijep pozdrav svim Stojakovićima i Balabanima bez obzira koja im je krsna slava.