Poreklo prezimena Stepić

13. mart 2012.

komentara: 7

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Radmila

    Postovani do sada nisam naisla na slicnu priliku da se bavim saznanjem o svom prezimenu. Prezime Stepic nosim po svojoj porodici rodom sa Kosova, davnim dolaskom iz Crne Gore. Prezime koliko sam upoznata nosi po imenu cukundede Stepe. U okolini Pozarevca ima dosta Stepica sa kojoma nismo u srodstvu. Interesuje me i poreklo mog buduceg prezimena Djajic ciji su potomci svi rodom i Radoinje, sela na Zlataru.
    Hvala!

  2. aleksandar

    Nosim prezime Stepic zivim u okolini Mladenovca slavim Sv.Jovana,isto tako sam cuo od starijih da smo se doselili sa Kosova a da vucemo poreklo iz Crne Gore.

  3. predrag

    Nosim prezime Stepic i kako sam cuo od starijih dolazimo iz Obrenovca. Slavim slavu Sveti Djurdjic.

  4. Boban

    Prezime Stepić i Radivojević potiče iz plemena Kuča iz Crne Gore. Stepići su se doselili na KiM u okolini Prizrena, prešli u Vrani Do, Donje Ljupče, prešli u selo Đake kod Đavolje varoši i skrasili se u selu Krčmare kod Kuršumlije. U Krčmaru su bile tri kuće poreklom iz Kuča: Stepići, Radivojevići i Stojanovići. Svima je krsna slava Sveti Nikola.

  5. Maki

    Moje prezime je Stepić,sa Kosova smo,od čukundede Arsa i čukunbabe Mare… iz sela Drenovca kod Kline-Peć… Krsna slava nam je Sveti Djurdjic…