Скочајић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Скочајић

Скочајић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Војислав Ананић

    СКОЧАЈИЋ (п), у Његановићима и Планој (Билећа), Дрежњу, Залому, Жиљеву и Шумићима (Невесиње), Благају (Мостар), Невесињу и Мостару. У Жиљеву се убрајају међу најстарије познате породице. Дошли су с Требјешке Главице код Никшића „у оно вријеме када су Љубовићи побили колац у Оџацима“. У Плану су доселили око 1850. године из Невесиња. „Веле да у Невесињу нијесу могли живјети ради тога, што је читлук на коме су живјели био премален.“ У Залом су доселили из Његановића, а у Дрежањ из Залома. У Благај су прешли из Шумића. Славе Симуњдан (59:181,223,231.240).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top