Симурдић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Симурдић

Симурдић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (1)

  • Žarko Obradović

    Na par kilometara od Bruvna, kada se krene prema Udbini, kod Klapavica, sa leve strane se odvaja put za zaseok Simurdića čije je pravo prezime Obradović. Simurdić je njihov porodični nadimak po kojem se razlikuju od ostalih Obradovića na tom području (Bajguta i Pejakovića). Napominjem da se na istom području nalaze i zaseoci Bijelića i Jazića čije je staro prezime takođe Obradović. Zaseok je imao od 5 do 8 kuća do 1991. godine. Danas je većina Simurdića u rasejanju. Rodonačelnik Simurdića je Obradović Rade koji je sa Smiljanom Mandić iz Tomingaja imao sinove Daneta, Jovana, Dmitra, Nikolu i Simu te ćerku Peru. Dane se oženio od Guteša sa Cerovca (2 sina), Jovan od Obradovića iz Bruvna (2 sina), Dmitrova žena se zvala Jeka (ne zna se od kojeg roda. Imali su sina i 2 ćerke), Nikolina žena bila je Lepa (ne zna se od kojeg roda. Imali su 2 ćerke). Simo je poginuo u NOR-u. Ne zna se kako mu se zvala žena ni odakle je (imali su sina i ćerku). Sestra im Pera je udata bila za Guteša Dušana sa Cerovca (imali su 5 dece). Krsna slava Simurdića (Obradovića) je Jovanjdan. Srodni su Bajgutima i Pejakovićima. Prve su im komšije kod Klapavica bile Milankovići. Gornji podaci potiču od Bojana Obradovića (Simurdića) koji živi u San Dijegu, Kalifornija.

    Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top