Poreklo prezimena Samardžić Reviewed by Momizat on . Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Samardžić

Poreklo prezimena Samardžić

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam


Komentari (40)

 • Nebojša

  Sa jezičkog gledišta, prezime je nastalo od imenice samardžija, turskog naziva za zanatliju koji izrađuje samare, drvena sedla koja se stavljaju na leđa tovarne stoke, najčešće konja i magaraca. Reč samar je balkanizam grčkog porekla (starogrčki-singamarion; novogrčki-samare, Somaru i turski-semer).

  Prezime Samardžić se na prostoru Crne Gore javlja veoma često i to u različitim krajevima. Istog je jezičkog porekla kao i prezime Samardžija.

  U Staroj Crnoj Gori, etnolog Jovan Erdeljanović je zabeležio Samardžiće u Cucama i Krivošijama još početkom 20.veka.
  Samardžići iz Krivošija poreklom su iz Čarađa (Gacko). Potomci su jednog od četvorice braće: Bajka, Bjelana, nenoj i Ceja. Zanimljivo je da svi slave Jovanjdan, osim Čejovih potomaka. Razlog tome je to što se Čejo vratio u Gacko i tamo primio islam. Od njega sada vode poreklo tamošnji Čengići.

  Etnolog Andrija Jovićević pak smatra da su Samardžići pre dolaska u Gacko, živeli u Sokolu na Drini (Bosna), i da su se prezivali Cakić, te da su preko Hercegovine stigli dao Krivošija. Iako veći broj porodica iz ovog bratstva slavi Sv. Jovana, Samardžići su, živeći zajedno sa Martinovićima u Bajicama, promenili svoju slavu i uzeli za krsno ime Malu Gospojinu. Ovu slavu i dalje slave neki Samardžići i njihovi ogranci. Predak ovih Samardžića zvao se Savo, a njegovo potomstvo se preselilo se na Krivošije. Jedan od njegovih potomaka preselio se u Podgoricu, tako da ih danas ima i tamo.

  I sveštenik Savo Nikćenović, u svom delu „Boka“, potvrđuje priču o doseljavanju Samardžića iz Bajica u Krivošije. On navodi da je ta seoba bila u 17. veku.
  Veoma je zanimljiva priča o poreklu plemena Bajice, a time i prezimena Samardžić. Ova priča vezuje se za ime Pavla Orlovića, legendarnog barjaktara kneza Lazara i kosovskog junaka, svima nama poznatog i sa umetničkog dela Uroša Predića „Kosovka devojka“. Prema jednoj priči vode poreklo direktno od Pavla Orlovića, a prema drugoj, od Pavlovog unuka Baja. Postoji i treća verzija za one koji veruju da Pavle Orlović nije imao potomaka, po kojoj vode poreklo od brata Pavla Orlovića, Radeta.
  Prema jednom predanju, direktni predak Samardžića bio je Komnen Bajica, sin Orlovića Pavla, a prvi pomen ovog prezimena datira od 1570. godine, kada se spominje Sava Samardžić.

  U Kobiljem Dolu (Cuce), takođe postoji porodica Samardžić. Oni su poreklom iz Nevesinja, a predak im se tu naselio posle srpsko-turskog rata 1878. godine kao „ustaš“. Pre Nevesinja vode poreklo iz plemena Pivljana.

  Samardžića ima iu okolini Bileće, tačnije u Lađevićima (istočna Hercegovina). Poreklom su iz čuvenog plemena Drobnjak, od bratstva Gredeljevića sa Duži. Prezime su dobili po pretku koji je pravio samare. Ovih Samardžića ima i u Nevesinju i Dabru, i svi oni slave Đurđevdan.

  Samardžića takođe ima puno iu Hercegovini, gde su došli uglavnom sa Krivošija.

  Čitajući delo etnologa Rista Milićevića „Hercegovačka prezimena“, pronašao sam „čudan“ podatak. Naime, tamo se tvrdi da su Samardžići sa Krivošija i oni u Bileći (Lađevići), istog porekla, što nije moguće, s obzirom da smo videli da je reč o dve grane koje nisu srodne. Ovde se radi o generalizovanju, što nije redak slučaj kada je u pitanju određivanje porekla prezimena.

  Možemo zaključiti da su se Samardžići u Hercegovinu doseljavali mahom iz Krivošija, ali i iz Drobnjaka (oni koji slave Đurđevdan), tako da ih iz tog razloga tamo ima puno. Bilo ih je u Nevesinju, Dabru, Bileći, Trebinju i drugim mestima po Hercegovini. Prema podacima Obrada Samardžića, „hercegovačka grupa Samardžića“ broji preko 300 porodica neseljenih širom stare Jugoslavije, a ima ih i u inostranstvu.

  Od ovih hercegovačkih Samardžića potiče više poznatih ličnosti: Risto Samardžić-Rinda (1904-1930), istaknuti aktivista radničkog pokreta u Jugoslaviji pre Prvog svetskog rata; Drago Samardžić, borac nevesinjskog ustanka 1941. godine; Radovan Samardžić (1922-1994) pisac i istoričar, kao i mnogi drugi.

  Kao što možemo videti, postoje barem tri nesrodne grane Samardžića, ali najveći utisak ostavlja ona poreklom iz Krivošija u Crnog Gori, čijih ogranaka ima po Hercegovini ali i širom regiona. Samardžići su po svemu sudeći prodorni, hrabri i uspešni ljudi, što im na neki način potvrđuje i samo poreklo. Napomenimo još da od ovog istaknutog roda vodi poreklo i naš popularni pevač, Željko Samardžić.

  Odgovori
 • Predrag

  Evo me po drugi put. Pošto je prezime majke mog oca Samardžija želeo bih da se i ono opiše tj najpre unese u spisak.U knjizi o prezimenima Radomira Rakića i njegove supruge obrađeno je ovo prezime u više oblika, koliko se sećam, npr: Samardž()đija, Samardž(đ(ijev))ić. Što se tiče prezimena Samardžija, moje pokojne bake, znam da je poreklom sa Korduna i da slave Đurđevdan. Za sad toliko

  Odgovori
 • zoran samardzic

  moje ime je zoran samardzic,oca branka,dede djordja,mitra,luke,andrije,gavrila

  inace poznati pod GUSEVICI,GAVRILOVOG potomstva,DABRANI u hercegovini.
  1845 je andrija dosao u hercegovinu sa KRIVOSIJA.
  slavimo SV.JOVANA,MALU GOSPOJINU prislavljamo.

  Odgovori
 • zoran samardzic

  .
  gavrilo je imao 5 sinova:vuleta,krstu,djuru,mog ANDRIJU i petra.moj ANDRIJA je imao KOJU,mog LUKU,TRIFKA koji je imao zensku decu,SPASOJU i JOVANA,sve potomke ovih ljudi imam,pa ako nekog zanima,moze da se javi.

  hocu da sirim i dalje:gavrilov otac MILOS je imao jos LAKU,JOKANAILIJU i MARKA
  vec tu od MARKA idu maskovici
  MILOSEV brat VUK je imao samo VULETU,otuda VULECOVICI

  MILOSEV i VUKOV otac je imao brata MARTINA,od koga poticu tutinovici,matosevici,garovici,savanovici i od komnena golubovici itd

  martinov i damjanov otac se zvao NIKOLA….itd ja imam sve do SAVE SAMARDZICA koji je prvi ponio prezime

  naravno da ne zaboravim sina mog LUKU.

  POZDRAV.

  Odgovori
  • Nenad

   Dragi brastvenice. Koliko znam napamet o ovim licnostima koje pominjes. Znam sledece. Moje porijeklo ide od KOMNENA Martinovog. Ide ovako. NIKOLA-MARTIN-KOMNEN-VULINA-JOKO-MARKIŠA-TRIPKO-PETAR-NOVICA-DUSAN-KOMNEN(Moj otac) a po unuku Martinovom Joku sam ogranak Jokovic

   Odgovori
  • Nemanja

   Da li su Tokovici, drugi ogranak dabarskih Samardzica istog porijekla kao Gusevici? Istu slavu slave i istu prislavljaju.

   Odgovori
 • zoran samardzic

  od poznatih SAMARDZICA bih izdvojioVOJVODU PETRA SAMARDZICA,draganovog brata,kako NEBOJSA kaze.

  popa MARKA PETROVOG SAMARDZICA,koga je omer becic na prevaru ubio

  PETRA-PULETAMASKOVA SAMARDZICA

  ako pope na OMUTIC podjes
  sokolova da imades krila
  zivu glavu iznjeti neces

  PULE sa vojvodom ANTOM DAKOVICEM potuko beciceveturke,glavu omerovu nabi na kolac,i sina omerovog nuska ubiju

  PULE zapjeva:

  veselite se kosti popa MARKA
  i druzine sanjim poginule,
  na OMUTIC u ravne RUDINE
  u mene je OMEROVA glava

  Odgovori
 • Dejan Todorović

  Moja rodbina po majčinoj liniji je Samardžić, oni su poreklom iz Ivanjice, tj iz Rokca kod Ivanjice. Mi verujemo da su se doselili iz Crne Gore, Krivošija ali ne znam koji moj pradeda je to učinio i kada, pretpostvka je u 18 veku. Baka mi je devojačko Samaržić, njen je otac Vučić (1900-1980) a njegov otac je Petko Samardžić… ima li neko neku informaciju za ovaj ogranak Samardžića koji je rasprostranjen sada po Ivanjici i okolini. Hvala

  Odgovori
  • Nebojša

   Dejane, Samardžići su po svemu sudeći iz tih krajeva. Bilo bi dobro da imamo testirane Samardžiće (dnk). Ova porodica se vezuje za pleme Orlovića.

   Mi u dnk projektu imamo definisan klaster koji određuje ovo pleme.

   Odgovori
 • marko samardzic

  Pozdrav bratstvu,pozivam rodjake is Krivosija a I ostale da se jave,radi uspostavljanja veza I okupljanja!Moj broj je 0038765816920,Marko Samardzic,Pale,Istocno Sarajevo

  Odgovori
 • Ermin Samardzic

  Zelio bih i ja da dodam jos jednu cinjenicu posto sam nasao da je prezime Samardzic dosta rasprostranjeno i u hrvatskoj jos od pocetka 18 stoljeca odmah od 1720-tih godina.
  Ali pored toga za sve koji se prezivaju Samardzic treba da znate da postoji veliki broj nas i u Bosni i Hercegovini u Krajini blizu Cazina postoje 2 odvojena naselja sa imenom Samardzici u kojima se nalazi veliki broj porodica.Citam dosta o tome da smo porijeklom iz Crne Gore iako bi se tesko onda objasnilo zasto imamo ovoliko velik broj clanova u samom kraju Bosne najdalje od Crne Gore.Ali eto bitno je da nas ima…

  Odgovori
  • srbo

   Ermine,ima dosta i tog i drugih prezimena,sa drugim imenima,što niti je čudno ni loše,kao i moje,samo nemamo mnogo rasejane pameti,e tu manjkamo.Zbog toga je dobro da se pametni javljaju i razmenjuju mišljenje.Pozdrav,čestitim ljudima.

   Odgovori
 • ljubisa

  pozdraV..ja sam Ljubisa selo Donji Palackovci kod PRNJAVORA I DERVENTE …hocu da kazem da ovde dosta Samardzca ima znam da mi je djed govorio dok sam bio mali da smo iz bratske CRNE GORE…ZANIMA ME IMAL IKO PODATAK KAD SU SE NASELJAVALI U OVAJ DIO TERITORIE POST MAHOM DOSAT IH JE U HERCEGOVINI POZDRAV..

  Odgovori
 • zoran samardzic

  postovani ERMINE.

  vasa grana SAMARDZICA je meni veoma bliska,kad se krenilo iz KRIVOSIJA,moja grana je 1845 dosla u DABAR ( PODKOM ),jedna grupa je dosla do MOSTARA,druga do OTOKA kod SINJA,danas katolici,a jedna grupa do V.KLADUSE i CAZINA,danas muslimanske veroispovesti.svim ovim grupama je zajednicki SV.JOVAN.

  imao sam,a mislim da imam jos negde bas podatke za ovaj dio kod KLADUSE.

  Odgovori
 • Jasenko Samardžić

  Moje ime je Jasenko Samardžić, od oca Ilije i djeda Bože. Sada živim u Đakovu u Hrvatskoj. A porijeklo vučem iz Maovica u Dalmatinskoj Zagori. Odande je moj djed doselio tokom 2. svjetskog rata. Ima li itko da može rekonstruirati porijeklo Samardžića u vrličkom kraju? To bi bili moji korjeni… Hvala unaprijed!

  Odgovori
 • Waldemar Samardzija

  Zna li netko nešto o Samardžijama iz mjesta Rozmajerovac u Hrvatskoj, katolička obitelj?

  Odgovori
 • Maja

  Poštovani,moje ime je Maja Samardžić,moj tata je rodjen u Hrvatskoj selo Čista Mala – Vodice ,tata mi se zove Dušan,deda Đuro.Slavimo sv.Nikolu. Moj tata sada živi u Kruševcu.

  Odgovori
 • Niksa

  Samardzija, poreklom sa Korduna, selo Blatusa, slava Sv.Pantelija.

  Odgovori
 • zoran

  Moje ime je Zoran Samardzic.moj otac je Veselin,djed Sretko,prandjed Kosto,cukun djed Mato.poreklom iz Bosne.mesto Zivinice.vodimo poreklo iz Crne Gore.tako mi je receno da cukun djed dosao iz Crne Gore u Bosnu.al neznam dalje i volio bih da saznam.koje bio otac mom cukun djedi Mati.da li i ja i moji preci poticemo iz Krivosije?ako neko zna moze mi se javiti na email.hvala.pozdrav svim [email protected]

  Odgovori
  • Zoran

   Poz.imenjace.ja imam podatak da ti od oca veselina otac ide deda sretko,pa kosta al nije mato vec marjan,a marjanov otac tj.onaj koga ti trazis je petar.

   Petar je pored marjana imao jos stavu vasu tesana lazara i trisu.vaso nije imo dece.
   Nadam se da sam ti.pomogo.

   Odgovori
 • Dragan Samardzic

  Moji dedovi su iz Crne Gore ,a u Grabu kod Cacka vec od 18.veka.
  Deda Srecko,pradeda Milinko,cukundeda Vucic, i Andrija je prvi naselio Grab…

  Odgovori
 • Jovanka Milović

  Iz ponosnog srpskog sela Malov Do sa Krivošija, na ponos svom srpskom rodu, vode poreklo čuveni ni srpski glumac Ljubiša Samardžić, kao i srpski muzički umetnik i stvaralac Željko Š. Samardžić Panonac, autor poznatih vanvremenskih srpskih pesama „Suza Kosova“, „Pećka Kandila“ i „Gledam kapu đeda svoga“.
  To je čisto srpsko selo i svi slave Jovanjdan.

  Odgovori
 • Miljana Samardzic

  Ja sam Miljana Samardzic od oca Draga Samardzica.Deda mi je bio Vladimir Samardzic porekolom iz Hercegovine Trebinje Bilece ali i iz Krivosija.Pradeda se iz Bosne preselio na Kosovo i Metohiju. Krsna slava nam je Sveti Arandjel.

  Odgovori
  • Petar Samardzic

   mi onda moramo da smo neki rod 🙂
   rodjeni brat mog Dede Milana je otisao posle solunskog fronta na Kosovo
   A ne znam ni jednog Samardzica koji slavi Aradjelov dan sem nase familije

   Odgovori
  • Valentin samardzic

   Ja sam Valentin Samardzic od oca Branko Samardžića. Deda mi je bio milivoje Samardzic, on je rodjen na Kosovu. Moj pradeda je Blagoje Samardzic poreklo iz Crne Gore (Niksic). Moj pradeda je imao 5 brata i 4 sestre oni su svi ostali u Crnu Goru osim njega, on je otišao u kosovu da živi

   Odgovori
   • herc78

    Hajde da ne brkamo pojmove. Ako je nneko poreklom npr. iz Nikšića to neznači da je crnogorskog porekla. Naime, reč je o Staroj Hercegovini koja je trenutno u sastavu R Crne Gore. Tako i Mačvanska Mitrovica pripada Sremskom okrugu, ali je reč o Mačvi.

    Odgovori
 • Petar Samardzic

  Pomaze Bog braco i sestre

  Ja sam potomak Samardzica koji su naseljavali podrucije izmedju Bilece i Ljubinja. Mesto Dola Zvjerina.
  Moja porodica slavi Sv.. Arhangela Mihajla jer su podigli crkvu u Dolima

  Odgovori
 • Vojislav Ananić

  SAMARDŽIć, su stara srpska porodica porijeklom iz Krivošija u Boki. Još daljom starinom su iz sela Bajica u Crnoj Gori, raselili su se po Hercegovini i dalje. Jedni Samardžići živjeli su na Krstacama Vranjskim i u Lađevicima kod Bileće. Samardžića ima u Slatu, Donjoj Trusini, Postoljanima,
  Bratacu, Batkovicima i Nevesinju. Od bratačkih Samardžića je rodom četnički hercegovački vojvoda Petar Samardžić (1895-1945).

  Odgovori
 • srbo

  Sve je lepo,ali niko ne napisa o ovom Samardžiću-profesoru,ko mu je otac,majka,deda,brat,supruga,ko su bili i šta su radili,jel moguće da su u Srbiji svi koji su bili ili su sada na vlasti bez porekla,da ih je donela roda i da niko ne objavljuje svoje generalije.Izgleda da se svi stide da napišu ko su im roditelji,šta su radili,čime su se bavili,baš čudno.

  Odgovori
 • Vojislav Ananić

  SAMARDŽIĆ (p,m). Samardžići (p) su veoma brojne porodice u Hercegovini. Nastanjeni su u više mjesta, posebno u bilećkom i nevesinjskom kraju. Porijeklom su iz Krivošija u Boki. U Hercegovinu su prvi Samardžići došli u drugoj polovini 18. vijeka i nastanili se u Lađeviće kod Bileće, u zaselak Rogovi. Iz Rogova su se raseljavali u Planu, Krstače i Vranjsku (Bileća), Bratač, Džinovu Mahalu, Donju Trusinu, Batkoviće, Slato (Nevesinje). Ima ih u Bogojević Selu (Zupci, Trebinje), Ljubinju, Blacama i Ljutom Docu (Dabar) i drugim mjestima. Prema podacima Obrada M. Samardžića, „hercegovačka grupa Samardžića“ broji preko 300 porodica nastanjenih širom Jugoslavije, a ima ih i u inostranstvu. Stara slava Samardžića bila je Jovanjdan, ali je kasnije većina porodica uzela slavu Đurđevdan. Samardžići u Bogojević Selu i Blacama zadržali su staru slavu, a neke porodice u Ljubinju slave Aranđelovdan (208:113,179; 59:181,213.214,227.228,325.329; 75:1242; 155:506). Samardžići su žijeli i u Gacku. gdje se krajem 19. vijeka pominje Jovo Samardžić kao vlasnik prve knjižare. Zabilježeno je da je u njegovoj kući radila 1881. godine „prva srpska konfesionalna škola u kojoj je učiteljem bio Glišo Španović, osnivač prvog dječjeg hora u BiH (147:591). Iz roda Samardžića potiče više poznatih ličnosti. Risto Samardžić Rinda (1804-1930) sin Lazara Samardžića iz Mostara, bio je istaknuti aktivista radničkog pokreta u Jugoslaviji prije Pivog svjetskog rata. Godine 1929. izabran je za člana CK KPJ, a zatim za člana Politbiroa. Radio je pod ilegalnim imenom Naskov. Tragično je završio njegov život u zagrebačkoj policiji 1930. godine (208:156-180). Drago Samardžić iz Bratača kod Nevesinja manje je poznat, ali ga pominjemo kao „prvog poginulog borca nevesinjskog ustanka iz 1941. godine“. Dragov brat Petar Samardžić bio je mnogo poznatiji u nevesinjskom kraju, a i širom Hercegovine. Još u mladosti imao je trkaćeg konja sa kojim je pobjeđivao čuvene trkaće konje nevesinjskih i gatačkih gazda. U toku Drugog svjetskog rata opredijelio se za srpski nacionalni pokret. A ljude je svesrdno pomagao bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu pripadnost (208:163-164). Iz ovog roda potiče i akademik Radovan Samardžić (1922-1994). Bio je plodan istoričar i temeljit naučni radnik. Objavio je brojne studije među kojima: Veliki vek Dubrovnika, Mehmed Sokolović, Pisci srpske istorije. Sulejman i Rokselina… Samardžići (m) su nastanjeni u Prozoru. U ovo mjesto su „prešli s Miluše na nekoliko godina pre okupacije“. Pretke su im zvali „Semendrija“, jer je „dedo bio iz Semendrije“ – Smedereva (79:108).

  Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  Odgovori
 • Milos

  Da li neko zna odakle potiče otac glumca Ljubiše Samardžića Drago.
  Unapred hvala

  Odgovori
 • Drazenko

  Ja sam Drazenko Samardzic okolina Prijedora.Slavim sv Panteliju…Neznam nista o svom porjeklu..A volio bi saznati…Ima nas 5 porodica…Samardzic…a dva brata se prezivaju jedan Samardzic a drugi Samardzija….

  Odgovori
 • Nebojša

  Nebojša,rođen u Visokom,BiH.Otac Jovan,deda Veselin(Veseljko),stričevi Ranko i Janko.Na žalost svi pobrojani su pokojni.Slavimo Đurđevdan kao i svi Samardžići u Sarajevskoj regiji.Na jednom od Sabora Samardžića u Beogradu sam od Milivoja iz Bileće(Lađevići) čuo priču kako su njegovi preci nekada davno za slavu sv.Jovana išli u Opuzen kod svojih rođaka po vino,ali ih je zamela snježna mećava pa se niko nije vratio živ.Onda su ostali odlučili da ne slave više sv.Jovana i od vladike iz Sarajeva dobiše poruku da slave sv.Đorđa jer je to najljepša ali i za to vrijeme najteža jer je tada tzv.gladno proljeće. Za mene je to direktna veza mojih predaka sa tim selom zbog toga jer mi slavimo sv.Đorđa. Ako Bog da u Ivanjici 08.08.2020.

  Odgovori
  • Ognjen

   Zdravo rode. Ja sam Ognjen Samardžić, od oca Bogoljuba [Ljupče] i đeda Petra. Svi porijeklom iz Visokog. Slavimo Sv. Đorđa i preko oca saznajem da si mi stric. Volio bih da znam puno više o svom porijeklu, otac zna puno ali ovdje na portalu vidim da je to malo, đed je nažalost pokojni već 22 godine tako da nemam nikog da bi me svemu naučio. Pozdrav iz Slovenije, ovdje nas isto ima mnogo.

   Odgovori
 • Dragica Trogert

  Postovani,
  Zovem se Dragica, udata sam Trogert, ali sam devojacki Samardzic. Otac mi je Milorad, gradjevinski inzenjer. Deda mi je Vladimir, pradeda Nikola, a cukundeda Dukica Samardzic. Moji Samardzici su iz Slata (Nevesinje). Posle ISrpskog rata kolonizovani naKosovo selo Glogovac, posle II svetskog rata kolonizovani u Zmajevo(Vrbas). Od malih nogu otac me je ucio mojim precima. Moja familija slavi Djurdjevdan. Prema predanju koje mi je otac rekao, a njemu njegov otac, Samardzici su nekada slavili Jovandan, ali su se gosti smrzli u odlasku, tako da su neki presli da slave Djurdjevdan. Otac mi je uvek govorio da je nasa familija plave krvi, i da smo jedni od 100 direktnih potomaka Pavla Orlovica. Htela bih da saznam jos nesto, da prosirim svoja znanja, ili da me razuverite i demantujete o vec postojecim. Pozdrav svim Samardzicima.

  Odgovori
 • [email protected]

  Drago se preselio sa Krivošija u Ariljaču kod Goleša.

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top