Poreklo prezimena Ratković Reviewed by Momizat on . Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Ratković

Poreklo prezimena Ratković

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

prezime@poreklo.rs
Pišite nam


Komentari (57)

 • Stojan Ratkovic

  Čestitam na izradi sajta. Informacije o prezimenu Ratković, o našoj lozi Arsenija Ratkovića sa Gvozda – selo Milošev Do kod Prijepolja sakupljene su na sledećem sajtu:

  http://prezime.ratkovic.net/

  Arsenije Ratković se doselio polovinom 19. veka iz Kučina, opština Prijepolje. Tu se trag gubi, moguće veze sa Ratkovićima iz Kučina, kojih tamo ima 3 loze, takođe su shematski predstavljene.
  Na sajtu se nalazi i puno informacija o drugim lozama Ratkovića do kojih sam do sada došao. U diskusionom forumu ćete naći priloge korisnika o prezimenu i poreklu raznih loza Ratkovića:

  http://forum.ratkovic.net/

  Pozdrav administratorima i korisnicima sajta,

  Stojan Ratković

  Odgovori
 • Milorad Bogdanović

  Ratkovići u selu Gradina kod Omarske(u Otomanskoj imperiji,skup pravoslavni sela zvano Timar), parohija Jelićka, slave Đurđevdan.

  Da su na ovom prostoru preko 300 godina, može se vidjeti po crkvenim knjigama krštenih i umrlih.
  Tako se Simeun Ratković spominje, da je rođen 1818 godine a umro 4 maja 1906 od oca Nikole i majke Ruže.

  Ilija Ratković je rođen 1807 a umro 22.12.1898 godine. Od Ilije potiče moja loza s majčine strane (Nevenka,udata Bogdanović).

  Osim ovih Ratkovića,a ima ih još nekoliko, koji su i najbrojniji, tu su još porodice,koji nisu u bližem srodstvu, a koji se spominju u crkvenim knjigama, kao npr:

  Mirjana Stakić-Ratković rođena 1827 godine a umrla 7.12.1905 godine od oca Damjana i Damjana i Stake Stakić-Ratković.
  Stevo Ratković-Latinčić r.1853, umro 19.11.1906 od oca Nikole i majke Deve.

  Gligo Ratković koji je rođen 1829 a umor 23.3.1900 uzeo je za zeta Pavla Radovančevića iz sela Radosavske, koji je došao ženi u kuću, promjenio prezime Radovančević u Ratkoviće, ali je zadržao svoju slavu sv. Jovan Krstitelj.

  Ratkovići iz Marićke i Rakelića takođe slave Đurđevdan, sela nedaleko od Gradine.

  Veliki pozdrav za Ratkoviće i Gradince od Mile-Milorada Bogdanovića.

  Odgovori
 • DRAGAN PETROVIC

  ratkovici u trebinjuhttp://www.vesti-online.com/Riznica/Poreklo-porodica/79189/Petrovic

  Odgovori
 • DRAGAN PETROVIC

  http://www.montenegro.org.au/R.html mozete naci i ovde poreklo ratkovica

  Odgovori
 • DRAGAN PETROVIC

  U BJELOM POLJU DOLAZE SREDINOM 19 VEKA IZ KOLASINA OD BRATSTVA RAOSAVLJEVICA STARIJE POREKLO JE OD KNEZA DOBROJA IZ OZRINICA .ON IM JE RODONACELNIK

  Odgovori
 • DRAGAN PETROVIC

  KOLASIN MORACA I ROVCA OD RAOSAVLJEVICA

  Odgovori
 • RATKOVIĆEV ZET

  Poštovani ! Za početak da nadopunim Vaša istraživanja o prezimenu Ratković, a onda da nastavimo sa razmjenom posjedujuće dokumentacije u svrhu rasvjetljavanja povijesti ove porodice.
  Kućna zadruga Ratković spominje se 1780. u selu Trnjani kod Slavonskog Broda kao pripadnici grko-istočnog obreda (pravoslavni). Sve knjige nisu sačuvane pa se kompletno porodično stablo može sastaviti tek od 1850.g. Istovremeno javljaju se i Ratkovići latinskog obreda (katolici) za koje je heraldičko poduzeće iz Zagreba pronašlo u hrvatskim arhivima da potječu od plemena Lapčani te su kao plemenita „hiža“ (kuća) imali svoj obiteljski grb iz vremena narodnih vladara.
  Intrigantno je to što postoji selo Ratković u Crnoj Gori u selu Trnjine a istovremeno od sela Tomin Kut carica Marija Terezija ušorava novo selo, i gle slučajnosti, daje se novo ime Trnjani(!) u kojem Ratkovići dobivaju tada više od 1/3 ukupnog atara zbog brojnosti članova Zadruge. O nastavku kasnije ! Pozdrav – moja supruga je iz Ilijine grane loze Ratkovića.

  Odgovori
  • Milorad Bogdanović

   A šta, zete, slave ženini Ratkovići?

   Moja loza s majčine strane su takođe Ratkovići, a slave Đurđevdan, u selu Gradina podno Kozare u Republici Srpskoj.
   Nedale kod kućišta Ratkovića, nalazi se njihov veliki posjed zvani Trnjaci, u polju pored Gomjenice

   Odgovori
   • @ Milorad gsn. Bogdanović

    Današnji Ratkovići slave Svetog Georgija.
    Ako ste član porodice ovog Portala mogli bismo razmijeniti neke podatke – doduše oskudne i više kao priča po Predanju. pokušao sam te priče dokumentima dokazati, ali nailazimo na zid, jer nema dokumenata iz poznatih razloga.
    Sve u svemu, migracije iz Bosne u Vojnu Krajinu su izvjesne pogotovo nakon poziva princa Eugena Savoyskog ,Privilegija cara Leopolda, Deklaratorije carice Marije Terezije Edikta o toleranciji cara Josipa II koji je propješačio svoje carstvo i sagledao pravo stanje stvari.

    Odgovori
    • Milorad Bogdanović

     Ja sam ovdje „od prvog dana“ što bi se ono reklo i najviše sam vezan za porjeklo Srba u Potkozarju, ali i na drugim stranicama ovog Portala gdje se spominju prezimena sa ovih prostora i njihova migracija.

     Ja baš nisam pristalica „priča“, jer se one „kose“ sa drugim, pa sam se više opredjelio za težu varijantu, a to je pisana dokumenta. U ova vremena,sve ih je više i sve više su dostupnija, pa tako da su naša saznanja bogatija.

     Za onoga koji želi svoje korjene da preispita, predložio bih da ovdje na našim straicama posjeti srpski DNK projekat, i u mnogome će olakšati svoja saznanja.

     Odgovori
   • milos

    Milorade,moje poreklo Ratkovica potice sa zubaca u hercegovini,gde su se preselili u Banjevce,nadomak Trebinja,inace svi Ratkovici koji slave Djurdjevdan su rodbina.

    Odgovori
    • Veljko Ratkovic

     Svi smo slavili Sv Djurdja kako su se selili negde pod pritiskom negde dolazili na zenino a negde iz prakticnih razloga. Sveti Durdje pada u proljece sve je vec potroseno Sto se spremilo za zimu

     Odgovori
   • Mladen

    U Gradini postoji i brojna loza Ratkovica koji slave Svetog Ignjatija Bogonosca ( 2. januar )
    A Trnjaci su bili do nedavno u vlasnistvu porodice Djervida iz Gradine.
    Sada jje to rudnicka zemlja…

    Odgovori
    • Milorad Bogdanović

     Jeste Mladene da su danas u Gradini brojni Ratkovići koji slave Ignjatije, ali oni nisu od loze Ratkovića koji su starosjedioci u ovome selu i čija je slava Đurđevdan. „Mrljini“ Ratkovići doselili su početkom dvadesetkog vijeka iz Radosavske, gdje su svoje prezime Radovančević zamjenili prezimenom Ratković, ali su zadržali svoju slavu, Ignjatije.
     Ovo je prepis iz crkvenih knjiga parohije Jelićka.

     Odgovori
 • DRAGAN PETROVIC

  POSTOVANJE U TRNJINAMA POREKLOM SU IZ DONJIH CUCA DALJIM POREKLOM IZ OZRINICA PO NEKIM AUTORIMA .

  Odgovori
 • Bratislav Ratkovic

  http://www.familyecho.com/?p=START&c=up76pzj4ob&f=780145242199236793

  Ovo je loza familije Ratkovic koja slavi svetu petku

  Odgovori
 • Neđeljko Ratković

  Milorade, mi smo onda rod, familija, prababa mi je iz Bogdanovića.

  Odgovori
  • Milorad Bogdanović

   Izvini Neđeljko, evo tek sada sam pročitao tvoju poruku, bila je „dosta nisko“ pa nisam obraćao pažnju.
   De mi reci kako je bilo ime tvoje prababe i pranđeda, ili đeda i babe, jer bilo je tri udaje iz Bogdanovića u Ratkoviće i dve iz Ratkovića u Bogdanoviće, u vremenu od 1850 do 1958 godine.

   Ako želiš možeš mi se i lično javiti milorad.bogdanovic@yahoo.com

   Odgovori
 • DRAGAN

  PITANJE ZA UREDNISTVO POREKLA DA LI SU RATKOVICI BUKUMIR IZ PELEVA BRIJEGA I VILCA OD BAJOVICA A NE BOJOVICA KAKO LUTOVAC GRESI U SVOJOJ KNJIZI ,,ROZAJE,,ZA JEDNO SLOVO I TAKO MENJA PREZIME KOJE NE POSTOJI U GORE NAVEDENIM MESTIMA U BASCI ,ZLOGLAVLJU ITD .OVAJ ROD PRIPADA RAICU BALJEVU.NAIME BOJOVICA NEMA U PELEVOM BRIJEGU I VILCU.BOJOVICI U POTKRSU DOLAZE IZ UBLA .TAMO SU SE RANIJE PREZIVALI MAKOVIC.OVOM RODU PRIPADAJU IVANOVICI I NEDAVNO TESTIRANI SKENDEROVICI KOJI U BIHOR DOLAZE IZ BRSKUTA..

  Odgovori
 • DRAGAN

  NAPOMENA NE POSTOJI MATERIJALNI DOKAZ NI KOD ERDELJANOVICA NI KOD LUTOVCA ZA VEZU RATKOVICA IZ PELEVA BRIJEGA I SKENDEROVICA IZ BRSKUTA .NAVODNO OD DVA BRATA JEDAN SE POTURCIO.RATKOVICI SLAVE SVETOG NIKOLU.

  Odgovori
  • MILAN

   U okolini Sanskog Mosta tacnije selo Kozica ima desetak porodica Ratkovica . Kada mi je deda umro pre 8 godina nasao sam njegovu vojnu knjizicu u kojoj pise Milan Ratković,sto je i jedan rodjak godinama tvrdio da je greskom nekog administrativca cela familija prebacena iz Ratković u Ratkovica.Inace nasa slava je SV. Otac Nikola. Ja licno zivim u Beočinu , okolina Novog Sada

   Odgovori
 • Danijela Ratković

  Moji Ratkovici iz negde poreklom iz okoline Cetinja…dal su to Kuči…nisam sigurna….secam se priče da se neki moj cukundeda prizetio u Ratkoviće pa je tako uzeo prezime…slavimo Svetog Savu

  Odgovori
 • Dragan Ratkovic

  U Igrosu kraj Brusa ima ima 7 kuca sa Ratkovicima i slava im je Sv.Mrata 24.novembar.

  Odgovori
  • Zoran Ratković

   Poštovani,

   mi smo sigurno rođaci ,slavimo SV.Mratu.Inače sam roćen u selo Kaludra opština Novi Pazar,inače Kaludra je selo na obroncima planine Golije.Neznam tačno odakle smo došli u Kaludru i odakle.

   Pozdrav Zoran Ratković

   Odgovori
 • Srboljub

  Porodica RATKOVIĆ (Donja Bejašnica, Prokuplje)

  Odgovori
 • Aleksa

  Veliki pozdrav svim Ratkovicima ovako ja sam jedan od onih koji ciji korijeni poticu iz Gradine(Omarska) gore vec pomenuta trenutno se nalazimo u zaseoku Piskavica izmedju Banja luke i Prijedora ima nas 6 domacinstava krsna slava nam je Sv.Georgije sto se tice korijena medju mladjim sam(25) pa nisam uspio toliko skupiti informacija ali sto znam je : otac(Vinko),deda(Dusan),pradjed(Stanko),cukundjed(Vid)….e sada kako sam cuo price moja navrkbaba(majka od Vida) je dosla u Piskavicu iz gradine noseca sa Vidom i tako krece nasa loza pa sada ako neko ima kakvih povezanih prica sa toga dijela neka se javi bilo bi mi cast i zadovoljstvo da jos vise saznam o svojim korijenima…
  Veliki pozdrav za sve Ratkovice
  Aleksa.

  Odgovori
 • Aleksa

  Napisao sam i …pradjed(Stanko),cukundeda(Vid) ali mi nije prihvatilo ….

  Odgovori
 • Nino

  Ima nas Ratkovića u Jablanickom okrugu, poreklom iz Crne trave,dalje poreklo i odakle smo došli ne znam.Krsna slava nam je sv.Luka.

  Odgovori
 • gile

  Ratkovici iz hercegovine moja porodica(capljina) slavi sv petku,a nema nas na gore prikazanoj lozi koji slave sv petku. Koliko se zna praprapradjed je ubio turcina i prebegao iz crne gore u hercegovinu

  Odgovori
 • Srboljub Ratković

  Porodica RATKOVIĆ
  Donja Bejašnica, opština PROKUPLJE
  Slava: SVETI NIKOLA
  Deda: LJUBOMIR
  Moj otac: DOBRIVOJE
  Očeva braća i sestra: DUŠKO, JOVAN, SAVA, DRAGAN i RADA

  Odgovori
 • Srboljub Ratković

  Postenje (Novi Pazar

  Odgovori
 • Vladan

  Ima li Ivanovića iz Rozajske opštine u Prokuplju.iz sela Bukovica ili Zloglavlja.

  Odgovori
 • Srboljub

  Poreklo porodice Ratković, Donja Bejašnica, opština Prokuplje, Nikoljdan

  Odgovori
 • Srboljub

  Ratković, Donja Bejašnica, opština Prokuplje, Nikoljdan, I2 – Y 3120

  Odgovori
 • Srboljub

  Poreklo Ratkovića iz Deretina (Ivanjica), Nikoljdan

  Odgovori
 • Vojislav Ananić

  RATKOVIĆ (p), u Konjskom i Orašju (Zupci, Trebinje), Brataču, Batkovićima i Miljevcu (Nevesinje), Staroj Gabeli (Čapljina) i Ljubinju. Starinom su iz Ozrinića u Crnoj Gori, odakle su, „zbog krvnine“ pobjegli, u drugoj polovini 17. vijeka. Braća Rako i Miloje i nastanili se „na Prkosu između Ograde i Kunje Glavice“. Sa Prkosa se Rako preselio u Konjsko i od njega su Ratkovići u Konjskom i „oni što žive u Nevesinju…“ U Orašje su doselili iz Konjskog oko 1800. godine, na „aginsku zemlju“. U Batkoviće su došli iz Zubaca, a u Miljevac iz Batkovića. U Bratač su se doselili odnekle iz Gacka“, a u Staru Gabelu iz Dračeva (Čapljina), gdje su se „posvađali s Turcima i pobjegli“. Ratkovića ima i u drugim mjestima. Slave različite slave: u Konjskom, Orašju, Batkovićima, Miljevcu i Ljubinju Đurđevdan, u Brataču Nikoljdan, a u Staroj Gabeli Petkovicu (75:1238.1243: 59:213,263,287,325.326). Iz Konjskog potiče umjetnik-naivac Jovan Ratković (1903- ). Od oca samouka naučio je da čita i piše, te da izrađuje predmete od drveta. Nije pohađao školu, ali je 1928. položio stolarski ispit i 1934. dobio „zidarsku kvalifikaciju“. Zanimljivo je da je tek 1947. završio osnovnu školu. Od majke Plane, koja je divno vezla i tkala ćilime, naslijedio je „nešto od umjetničkog talenta“. U početku je pravio kace, burila, plugove i jarmove, a zatim preslice, diple, svirale, gusle i duvanske kutije sa likovima hercegovačkih junaka i drugim motivima (176:211 -222).

  Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  Odgovori
  • Veljko Ratkovic

   Moji su iz Orasja sa Zubaca. Po nasim saznanjima I po velikom Srpskom Istoricaru Corovicu vecina ovoga se slaze sa njegovim proucavanjima. Ali on a I predanje medju starima kaze da su Cuce iz sela Tresnjeva od Ratkovih Kucista, nije bio siguran jeli krvnina , kuga , ili glad ih natjerala . isto kaze da je dosao Djurica sa 7 sinova I naselio Konjsko I sto se zove danas Carevo Polje. Odatle su presli u Orasje I odalte se prema sjeveru . Trifko je pobio zandare I Filance oko duvana I pobjego u Nudo u Crnu Goru . njegovi su u Kotoru danas . kasno nadjoh ovu stranicu nazalost lijepo vas je sve cuti . Inace Ratkovici su najbrojnije pleme u Hercegovini I svi slavimo Sv Djurdja

   Odgovori
 • dr Gojko Đurašević

  Ratkovića ima na Obzovici i Drenovom dolu – opština Cetinje, kao i u samom
  Cetinju, Budvi, Baru, Lovćencu (kolonisti) … a svi vuku korijene sa Obzovice i Drenovog dola. Možda se javi neko od njih sa više informacija. Vjerovatno je
  dio Ratkovića 1912-13 naseljen i u Prokupačkom, tj. Topličkom kraju jer je
  ovdje mnogo doseljenika iz Crne Gore i Istočne Hercegovine, koji su tu došli
  nakon oslobođenja ovih krajeva.

  Odgovori
 • dr Gojko Đurašević

  Samo da dodam kao informaciju-Ratkovići porijeklom sa Ljubotinja tj. Obzovice i Drenovog dola slave Svetoga Nikolu, što može biti korisna informacija.

  Odgovori
 • Vladan

  Sta je sa Ratkovicima iz Bukovice Rožaje odakle su oni došli i da li su rod sa Ivanovicima iz Bukovice. vladaivanovic028@gmail.com

  Odgovori
 • Pero

  Vlado,krajem osamnaestog vijeka i pocetkom dev.vijeka nasi preci napustaju Bratonozice i prvo se naseljavaju u Bihor i tu borave kratko vrijeme.Prilikom boravka u Bihor jedan od brace prima islam i ostaje u Trpezima i od njega postaje pleme sadasnji Skenderovici.Odmah ostala 2 brata napustaju Bihor i naseljavaju se u selo Zloglavlje u opstini Rozaje,tu ostaju duze vrijeme,i upravo tu su rodjeni rodonacelnici Ratkovica i Ivanovica,koji su i sahranjeni u Zloglavlje.Oko 1886 godine oni prelaze u selo Basca i selo Bukovica.Ratko i Ivan su braca rodjena,

  Odgovori
 • dragan petrović

  Pozdrav Ljubotinjanima,kao i bratskim Rijecanima, Moj mali doprinos,kad su Pejakovici u pitanju.Nase poreklo je,kao sto je vec receno pocetkom 15,tog veka,Drobni pijesak,kod manastira Rezevici.Kanjos Macedonovic,koji je tu stigao iz Egejske Makedonije,imao je dva sina,Pejaka,od koga su Pejakovici,i Ratka,kako je vec navedeno,od koga su Ratkovici.Moji preci su se doselili na Pacaradje pre skoro 200 god. i tu i danas zive nasi rodjaci,tri kuce,uglavnom od proleca do pocetka zime.Ja,s ponosom kazem da sam rodjen u Pacaradju,zaseok Sokolac,pre 67 god. Cesto odlazim,kao i ostali rodjaci, ,,kad suma ozeleni,, Ici cu dok me noge slusaju,i voditi svoje najmilije dok ih deda vodi,sa nadom da ce neko posle mene nastaviti da cuva secanja na nase pretke,i nas same. Srdacan pozdrav,i hvala za sve sto cinite za nezaborav,posebno od nas koji smo daleko od rodne grude. Budo Marka Bozova Pejakovica.

  Odgovori
 • Zoran Ratković

  Poštovani Ratkovići,
  nastavimo da istražujemo naše poreklo.

  Pozdrav Zoran Ratković iz Novog Pazara rodom iz sela Kaladra kod Novog Pazara
  Slavimo Sv.Mratu 24.novembar

  Odgovori
 • dragan petrović

  Mislite na Kaludru kod Novog Pazara?

  Odgovori
  • Zoran Ratković

   Da na Kaludru kod Novog Pazara ,tačnije 16 km od Novog Pazara .Selo se nalazi na putu Novi Pazar-Deževa-Mitrova reka-Vranovina-Kaludra -Raskršće teritorija Opštine Raška.

   Odgovori
 • dragan petrović

  Poreklo stanovništva naselja Kaludra, danas u sastavu sela Bekova.

  Položaj i tip naselja.

  Kaludra je u čelenci potoka koji utiče u Paresijski („Paresički“) Potok, leve pritoke Deževke. Ono je na visini, u sklopu Kovionice, Kule i Zmijinca.

  Vode.

  Naselje ima izvorsku vodu; stara Šubarića Česma i novija Kojova Česma.

  Zemlje i šume.

  Njive su male oko kuća, slabe rodnosti po Jagnjilu, Osoju, Selištu, Žežničištu sa livadama, Bakčini, Vidovici, Vukovcu i Paprdnom Dolu; livade i šume su u dolini Pliskavca, na Krstu, u Ravni, Stanovniku, Grozničavici, Kovionoci, Prlini, Prljagi, Vlaškom Dolu, Popovištu, Marušnjaku, Grebenu, Šur-Potoku i Kosmači niže kuća.

  Starine u naselju.

  Na Velikoj Kuli i na Maloj Kuli ima starih zidina od utvrđenja. Niže Velike Kule je Krvavi Laz, u čijem se imenu očuvala uspomena na neki krvavi događaj koji se odigrao oko utvrđenja. U selu ima zatrpanih starih rudarskih okana. Staro selo je bilo na Selištu, sada u livadama. Današnje goblje je kod starog „grčkog“.

  Ime naselju.

  Ime naselju je po porušenom gradu (kale). Ono je spomenuto 1455. i u jednom pismu iz 1806. godine. Godine 1948. imalo je 192 stanovnika.

  Poreklo stanovništva.

  -Šubarić, 1 kuća, Kojovići, 3 kuće, Sv. Stevan, praded došao iz Krička.

  -Ratkovići, 4 kuće, Sv. Mrata, su Kulize, doseljeni iz ivanjičkog Starog Vlaha.

  -Jelesić, 1 kuća, je od Drobnjaka u Paresijama, doseljen 1905. godine na bačiju.

  -Gavrilovići, 3 kuće, Sv. Nikola, su nepoznatog porekla; imaju odeljake u selu Deževi.

  IZVOR: Prema knjizi Petra Ž. Petrovića „Raška“ – izdanje 2010. godine. Priredio saradnik Porekla Milodan.

  Odgovori
 • Zoran Ratković

  To je u principu to ,jedinno nije podatak o dosenjavanju tačan,najverovatnije smo doseljeni iz Crne Gore ili sa Kosova i Metohije..Kulize prezimenom Pavlovići slave Aranđelovdan.Tačno je da su Kulize Pavlovići slavili Mratin dan.ali su iz nekih razloga promenili slavu.

  Odgovori
 • Zoran Ratković

  Podatak za Jelesiće nije tačan jer u Kaludri nema Jelesića ,oni se prezivaju Jelesijevići i oni su u Kaludri a ne u Paresijama.Kaludra je selo sa zaseocima u svom sastavu,Paresije,Bukovce i Dvorište.Tek od 1956 potpada pod KO Bekova do tada je bila samostalna.
  U Kaludri su sledeća prezimena ; Ratković,Šubarić,Gavrilović,Kojović i Jelesijević.
  Zaseok Paresije , Vidojević ,Krsmanović,Belić
  Zaseok Bukovce ,Ratković,Marković i Stefanović,
  Dvorište, Vulićević

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top