Рајачић

8. марта 2012.

коментара: 3

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (3)

Одговорите

3 коментара

 1. Zeljko

  Sve sto znam je da mi je djed dosao u Celinac kod Banja Luke negde iz Like i da mi je kao malom pricao da imamo familiju u Mirkovcima (Hrvatska) ali bih voleo znati moje poreklo.

 2. Danijela

  Veliki pozdrav za Rajacice. Moja baka je rodjena Rajacic. Njeni Rajacici su ziveli u Slavoniji (opstina Nova Gradiska) a kako je baka pricala poreklo im je kao i svim Rajačićima iz Brinja, Lučani i Vodoteč iz Like. Pre turaka iz Banja Luke. Moja baka je imala zapisanih bar 5 generacija unazad “svojih” Rajačića te znam da je moj direktni predak isti kao Patrijarha Rajačića. Inace imena Manojlo (Mane), Petar, Ilija se ponavljaju… Iako na teritoriji Hrvatske moram reci da sam uspela za ovo da prikupim i sve materijalne dokaze. A zahvaljujuci liku i delu Patrijarha prikupljanje dublje gradje bilo je olaksano jer je njegovo poreklo bilo lakse pratiti obzirom da su se njime vec dublje i bolje pozabavili istoricari.

  • Danijela

   Veliki pozdrav za Rajacice. Moja baka je rodjena Rajacic. Njeni Rajacici su ziveli u Slavoniji (opstina Nova Gradiska) a kako je baka pricala poreklo im je kao i svim Rajačićima iz Brinja, Lučani i Vodoteč iz Like. Pre turaka iz Banja Luke. Moja baka je imala zapisanih bar 5 generacija unazad “svojih” Rajačića te znam da je moj direktni predak isti kao Patrijarha Rajačića. Inace imena Manojlo (Mane), Petar, Ilija se ponavljaju… Iako na teritoriji Hrvatske moram reci da sam uspela za ovo da prikupim i sve materijalne dokaze. A zahvaljujuci liku i delu Patrijarha prikupljanje dublje gradje bilo je olaksano jer je njegovo poreklo bilo lakse pratiti obzirom da su se njime vec dublje i bolje pozabavili istoricari. Slave sv.Jovana