Порекло презимена Рајчевић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Рајчевић

Порекло презимена Рајчевић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (3)

 • Nevena Kovacevic

  Моја покојна бака је из Рајчевића. Оно што могу да помогнем јесте да кажем да су она и њени преци из села Каменица код Чачка – Горњег Милановца. Село припада општински Горњем Милановцу али је ближе Чачку. Ту има цело брдо које је припадало њима. Преко лета ћу отићи у село и распитати се код старијих житеља мало више о историји, јер сам на жалост била млада и луда за њеног живота да је питам мало више о мом пореклу.

  Одговори
 • spaja1978

  Рајчевићи у Полицама код Требиња огранак су Спаића.Славе Светог Јована,а прислужују Малу Госпојину.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  РАЈЧЕВИЋ (п), у Расту (Невесиње). Доселили су у Раст око 1890. године из Меке Груде (Билећа). Славе Ђурђевдан (59:230). Рајчевићи су настањени и у Полицама, Требиње (75:1256).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top