Радмиловић

8. марта 2012.

коментара: 6

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. lela

  Најстарије помињање Радмиловића 1365.godine у Дубровачккој грађи XIV век. Радмиловићи као Матаруге у овој књизи на стр: 115, 116, 119… https://drive.google.com/file/d/0B3ma9plMXxAEUDhRZTNzaWYtZUE/view

 2. Zoran Damljanovic

  Hvala na ovome dokumentu. Ja sam u vasem dokumentu nasao prezime Radmilic i Radmilovic. Tri brata su se prezivala Radmilic, dok se cetvrti prezivao Radmilovic. Moguce da je greska i da se Usko Radmilovic prezivao Radmilic a otac im se zvao Radmil.

  Po onome sto smo mi nasli o Radmilovicima u knjizi Jevte Dedijera “Bilecke Rudine”, oni vode poreklo od Predojevica iz Prijevora kod Bilece. Po onome sto se moze naci o Predojevicima, onu su bili Vlasi i jedna veoma poznata porodica u svoje vreme.

  • radumilo stojan

   Poštovani ,moje prezime je Radumilo.Tragam za njegovim poreklom.Neko govori da su možda koreni u prezimenu Radmilović koje se kasnije smanjilo i malo izmenilo u Radumilo.Da li imate komentar na ovo. Srdačan pozdrav.

 3. radumilo stojan

  Poštovani ,moje prezime je Radumilo.Tragam za njegovim poreklom.Neko govori da su možda koreni u prezimenu Radmilović koje se kasnije smanjilo i malo izmenilo u Radumilo.Da li imate komentar na ovo. Srdačan pozdrav.

 4. Зрно

  Пре ће бити да је старија верзија Радомиловић или Радумиловић (Радумило), па да је онда због лакшег изговора постало Радмиловић.

 5. Војислав Ананић

  РАДМИЛОВИЋ (п), у Баљцима и Врбици (Билећа) и у Луковицама (Гацко). Поријеклом су од породице Предојевића из Пријевора код Билеће. У Баљке су се населили као сточари. У Врбицу су дошли из Врање Дубраве у Баљцима око 1870. године на “агински читлук”. Славе Никољдан (59:159.173). У Луковице су доселили с Баљака (147:590). Радмиловићи се помињу и у Попову 1701. године (213:159).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.