Радишић Reviewed by Momizat on . Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Поштовани, ова страница је у припреми. Позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем Rating:
You Are Here: Home » Презимена » Радишић

Радишић

Поштовани,

ова страница је у припреми.

Позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам


Коментари (5)

 • Војислав Ананић

  Радишићи

  Породица Радишић (Срби) настањена је у Ходову (Столац). Радишићи су, чини се, врло стара породица. Радишића има свих националности. Радишићи (Срби) станујуу Ходбини и Мостару, а тамо су доселили из Дабрице. Радишићи (Бошњаци) били су настањени у Пресједовцу (Борач).
  Породично предање Радишића из Ходова вјерује како су они старином од Милорадовића са Тријебња. Живјели су код цркве у доњем Тријебњу и одатле су преселили у Ходово. Један је брат остао у Ходову, а други је одселио на Шћепан Крст, па у Дабрицу. Године 1793. у Ходову је живио Бошко Радишић и син му Симо и од тада увијек је била само једна кућа. Славе Ђурђевдан. (Породично предање забиљежио Жељко Шакота.)

  Извор: Алија Пирић, Дубравски лексикон, Столац, 2013.

  Одговори
 • Војислав Ананић

  РАДИШИЋ (п.м). Радишићи (п), у Ходбини (Бишће, Мостар) и Мостару. У Ходбину су доселили око 1985. године из Днбрице (Столац). Крајем 1991. у Ходбини је била једна породица (241:15). Радишићи (м) су били настањени у Пресједовцу (Борач). Није им познато поријекло, а не зна се да ли су изумрли или некуд одселили (59:321).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Stefan

  Zanima me poreklo Radišića iz zaseoka Stanići opština Vilusi kod Banja Luke slava Djurdjevdan svi koji su živeli u tom zaseoku su iseljeni od strane vojske Jugoslavije pre oko 40 godina

  Одговори
 • немања

  Могу да испричам моје породично предање, ја сам од каваја из добрског села код цетиња, моји су стари променили презиме због крвне освете, а и данас важи правило да се каваје и радишићи међусобно не венчавају јер су род рођени. То предање каже да су се радишићи раселили по србији црној гори босни и херцеговини негде из области рашке у 14 веку пред турском најездом , да су илирског порекла и да су једно од најстаријих братстава. Ми славимо светог николу исто као и радишићи из добрског села а старином се вероватно славио свети срђо. Наравно мора бити да су и друге фамилије узимале исто презиме јер су раде или имена са основом рад одувек веома честа у нашем народу. То је у принципу све што знам

  Одговори
 • Mirjana Šuljagić

  Radišića ima i u zlatiborskom kraju. Naselili su se oko 1840.. Poreklo vode iz Crne Gore. Slave Sv. Nikolu.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top