Poreklo prezimena Janković Reviewed by Momizat on . [toggle title="TESTIRANI JANKOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU"] Janković Haplogrupa: E1b rod Kuča Poreklo: Veliševac, Ljig, Srbija, genetski rezultati otkrivaju vez [toggle title="TESTIRANI JANKOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU"] Janković Haplogrupa: E1b rod Kuča Poreklo: Veliševac, Ljig, Srbija, genetski rezultati otkrivaju vez Rating: 0
You Are Here: Home » Autori » Vojislav Ananić » Poreklo prezimena Janković

Poreklo prezimena Janković

TESTIRANI JANKOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU

Janković

Haplogrupa: E1b rod Kuča

Poreklo: Veliševac, Ljig, Srbija, genetski rezultati otkrivaju vezu sa Kučima Mrnjavčićima

Krsna slava: Stevanjdan

Kontakt:
_________________________

Janković

Haplogrupa: E1b rod Vasojevića

Poreklo: Vasojevići, Crna Gora

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE

Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: „Drobnjak i porodice u DROBNJAKU i njihovo porijeklo“, II dopunsko izdanje, Beograd, 1997, IŠ ‘Stručna knjiga’

JANKOVIĆI

(žive u Grabovici i Javorju)

Jankovići su ogranak Dobrilovića. Svoje sadašnje prezime dobili su po Janku Dobriloviću, sinu popa Marinka. Janko je bio istaknuti junak i borac protiv Turaka. Objesio ga je Mehmed-paša Skopljak na Pušini, 1805. godine, jer se isticao u borbama protiv Turaka i učestvovao u ustanku Drobnjaka 1805. godine. Od Marka ostanu sinovi Sava, Trivko, Marko i Vidak, presele se iz Komarnice u Grabovicu na svoje katune i tu se prozovu Jankovići. Trivko je bio poznati hajduk i nalazio se u četi Gavrila Šibalije; poginuo je u okolini Pljevalja u borbi s Turcima. Od ovog bratstva je poznat oficir Marko, koji se istakao u balkanskim i Prvom svjetskom ratu.

U Komitskom pokretu istakli su se Novičini Živko i Radovan, te Krsto i Tomo. Novica se nalazio u radu u Južnoj Americi, odakle je kao dobrovoljac došao da učestvuje u Prvom svjetskom ratu. Ubile su ga Švabe 1917. godine.

U NOR-u 1941-1945. godine iz ovog bratstva poginuli su Milivoje Božov na Pljevljima 1. decembra 1941. godine, Čedomir Miletin kod Gornjeg Dubca u užičkom kraju aprila 1944. godine i Jovan M. Janković iz Grabovice 1944. godine kod Užičke Požege. Božo Boškov je bio pripadnik NOP-a prvo u Durmitorskom NOP odredu, a kasnije u sastavu Sedme omladinske crnogorske brigade od njenog osnivanja.

Neki od ovog bratstva su prešli da žive u selu Javorju na svoje bivše katune; ima ih iseljenih i u Bačkom Dobrom Polju, gdje su kolonizovani 1945. godine.

Slave Nikoljdan, a prislužuju Đurđevdan.

___________________

JANKOVIĆI

(u Krnjoj Jeli)

Porijeklo im je od Dulovića čiji su ogranak. Prezime Janković su dobili po Janku Sekulinu, praunuku Jovana Dulova. Janko je bio istaknuti junak svoga doba i vrlo ugledni bratstvenik Dulovića. Jankov sin Risto bio je junak i poznati plemenik kojim su se njegovi bratstvenici ponosili. Bio je vješt i poznat strelac. Imao je uvijek dobro oružje, od koga se nije nikad odvajao. Postoji vjerovanje, a s obzirom na njegove nišanske sposobnosti, da je njegova puška sindžirlija ubila Smail-agu Čengića na Mljetičku 1840. godine. Toliko je bio siguran u sebe i u svoju pušku da tamo gdje je nanišanio nije nikada promašio. Inače je bio skroman i nije nikzda htio da se hvali. U boju na Mljetičku skinuo je sa Smail-age ćurak koji je s ponosom nosio u svečanim prilžama. Zbog svega ovog knjaz Nikola mu je dodijelio novčana primanja koja je do kraja života uživao. Praunuk Ristov Vukosav Perov bio je hrabar ratnik i veliki junak. Nosilac je Obilića medalje.

Na radu u Americi od 1903. do 1911. godine bili su braća Vukosav i Milovan Perovi. Milovan je i umro u Americi.

U zarobljeništvu u Mađarskoj u logou Nađmeđer u vremenu od 1916-1918. godine nalazio se Božo Perov.

Dragiša Vukosavljev je član Partije od 1938. godine i prvi sekretar partijske ćelije osnovane 1940. godine u Krnjoj Jeli. Nosilac je Partizanske spomenice 1941.

U NOR-u 1941-1945. godine učestvovali su Danilo i Dragutin Vukosavljevi, a poginuli su u Morači 1942. godine. Manojle Božov je poginuo 1944. godine u Lici.

Petrana Perova, udata Stanojčić, nosilac je Partizanske spomenice 1941. godine.

Milutin Božov se poslije Drugog svjetskog rata iz Krnje Jele preselio u Kolašin.

Ovdje treba istaći da iz ovog bratstva, po broju malog, ali po junapggvu vrlo istaknutog, nije bilo izdajnika koji su se borili ili prešli na stranu neprijatelja.

Slave Šćepandan, a prislužuju Svetog Iliju.

_______________

JANKOVIĆI u selu Crnoj Gori na Pivskoj planini porijeklom su iz Tepaca. Po riječima Stojana Jankovića, profesora iz sela Crne Gore, u Tepca su se doselili iz Komarnice, gdje su došli iz Banjana sa ostalim Novljanima kada su naseljavali Drobnjak. Inače, njihova daljnja starina, prema njegovom kazivanju, potiče iz Ravnih Kotara kod Zadra, odakle se Janko Janković, ne mogavši trpjeti turski zulum i mletačko lukavstvo, iselio i preko Banjana i Komarnice stigao u Tepca. Janko je imao tri brata: Antonija, Jola i Marka. Nakon kratkog boravka u Tepcima, Marko se odselio u Karanovac, današnje Kraljevo; Antonije u Orlje u pljevaljskom kraju, Jole na svoje katune u Nadgoru i od njega su Jolovići, a Janko sa sinovima Budom i Žarkom u selo Crnu Goru na Pivskoj planini. Budo je imao sina Nikolu, a Žarko Jovana i Mirka. Nikola Budov ima Iliju i Rada; Mirko Žarkov se s porodicom odselio u užički kraj, a njegov brat Jovan je pogubljen vrlo mlad od strane Turaka i od njega nema potomstva.

Ilija Nikolin ima sina Milutina-Mila, a brat mu Rade Lazara. Mile ima tri sina: Petra-Peka, Blagoja i Obrada. Lazar ima Novaka, a Novak Rista.

Petar-Peko je učesnik balkanskih i Prvog svjetskog rata, a nakon kapitulacije Crne Gore, priključio se Komitskom pokretu do konačnog oslobođenja. Blagoje i Obrad su, nakon Prvog svjetskog rata, završili učiteljsku školu. Obrad je napisao jednu kratku monografiju Ostrvo slobode u kojoj je na slikovit način opisao porijeklo i život stanovnika sela Crne Gore.

Potomci Jankovića danas žive u Crnoj Gori, Beogradu i Novom Sadu.

Slave Nikoljdan.

 

IZVOR: Stojan Karadžić, Vuk Šibalić: Drobnjak i porodice u Drobnjaku i njihovo porijeklo, 1997, priredio saradnik portala POREKLO Vojislav Ananić

 

__________________

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam


Komentari (112)

 • dante

  Ima li ko šta o ovome prezimenu?

  Odgovori
 • Aleksandar Kuzmanov Janković Vojvoda ruškogorski

  Imam neke podatke da moja familija potiče iz NEVESINJA,i da postoji u RUMI or 1918 godine,hteo bih saznati nešto više otome.
  Pozdrav,
  Aleksandar Kuzumanov Jankovcić
  Vojvoda Fruškogorski

  e-mail . [email protected]
  Tel/Fax +58-212-632.7802
  Mobil +58-412-723.0778
  Mobil +58-426-615.8733

  Odgovori
 • Slavica Jankovic

  Jel mi moze neko reci odakle potice prezime Jankovic. Ja mislim da je iz crne Gore,Cetinje iako sam rodjena na kosovu,Suva reka. Hvala ,pozdrav Slavica kolly-Jankovic

  Odgovori
 • Jelena

  Interesuje me poreklo prezimena Janković. Slavimo slavu Sveti Stefan, živimo u Jovcu (Pomoravski okrug), kod Jagodine.

  Odgovori
 • Sarko

  Jelena Vasa familija Jankovic je starosedelacka u Donjem Jovcu. – Jankovici (7 k., Sv. Stevan), zabelezeni ste 1930 god. (Belica, Stanoje M. Mijatovic).

  Odgovori
 • estavella

  Iz Jagodine su starinom i Jankovici iz Krusevca, osnivaci sadasnje Merime. Jos oko 1830 se Glisa Jankovic preselio u Krusevac i osnovao 1839.tu radionicu koja prerasta u Merimu. Ne znam tacno koju slavu slave niti da li su iz nekog sela oko jagodine ili same Jagodine.

  Odgovori
 • Milodan

  Poreklo brojnijih familija-prezimena valjevske Tamnave po knjizi „Antropogeografija valjevske Tamnave“ Ljubomire Ljube Pavlovića, izdanje 1912. godine.
  Mesto-kada su doseljeni-odakle su doseljeni-Krsna slava-napomena.
  JANKOVIĆ

  -Kozarica, prva polovina 18. veka, Ostružanj u Podgorini, Prep. Patapije, uz Gligoriće.
  -Ćukovine, prva polovina 18. veka, Bobova u Podgorini, Nikoljdan, uz Dimitriće.
  -Liso Polje, stara porodica, Lazervdan, uz Maričiće* i Jegdiće.
  *Maričići su stara brgulska porodica, čiji je poslednji potomak izumro u ovom selu, ostali su kao Jankovići i Jegdići u Lisom Polju i Brulicama (Krtinska) do Save.
  -Orašac, prva polovina 18. veka, Gornje Košlje u Azbukovici, Jovanjdan, uz Jovanoviće.
  -Mali Bošnjak, druga polovina 18. veka, Leovići u Azbukovici, Miholjdan, uljezi u Ćosiće.
  -Bukor-1, druga polovina 18. veka, Selanac u Azbukovici, Stevanjdan.
  -Bukor-2, druga polovina 18. veka, Osat, Nikoljdan, Donja Mala.
  -Gvozdenović, druga polovina 18. veka, Tršić u Jadru, Petrovdan.
  -Gunjevac, druga polovina 18. veka, Golubac u Kolubari, Lučindan.
  -Krtinska, druga polovina 18. veka, Osat, Nikoljdan.
  -Nepričava, druga polovina 18. veka, Rudnik, Sv. Vasilije, cigansko-romskog porekla.
  -Takovo, druga polovina 18. veka, Gornja Bukovica u Azbukovici, Trifundan.
  -Vukićevica, posle 1827. godine, Jadar, Nikoljdan i Alimpijevdan, uljezi u Živanoviće.
  -Dren, posle 1827. godine, B. Krajina, Jovanjdan, uljezi u Mladenoviće.
  -Dokmir, posle 1827. godine, Strmovo-okrug užički, Nikoljdan.
  -Novaci, posle 1827. godine, Gornja Bukovica u Podgorini, Đurđevdan.
  -Radljevo, posle 1827. godine, susedne Šarbane, Jovanjdan, dovedeni uz mater.
  -Skela, posle 1827. godine, Đurđevo u Banatu (ja bih rekao u Bačkoj, op. Milodan), Nikoljdan.
  -Stepanje, posle 1827. godine, obližnji Paljuvi, Sv. Jovan Preteča.
  -Čučuge, posle 1827. godine, Gornja Bukovica u Podgorini, Đurđevdan.

  Odgovori
 • Ivan

  Interesuje mi poreklo Jankovic iz Sapca. Slava je djurdjevdan.

  Pradeda mi se isto zvao Ivan Jankovic I imao brata Zivana u selo Zabar blizo Sapca.

  Odgovori
  • Stefan

   ja sam i Sapca-Jankovic,i slavim djurdjevdan…moj pradeda je poreklom iz jednog sela blizu planine cer,zvao se mihajilo…

   Odgovori
  • Marko

   Ja sam rodom iz Uzicke Pozege, od pradede Milete,ne znam kako su se zvali njegov otac i deda, ali tu smo sigurno evo vec 8-9 generacija minimum. Ogranak sela Recice se zove Jankovici, Svi slavimo Djurdjevdan i prislavljavamo Svete Trojice. Svi smo genetski Krupni i visoki, tamnokosi i smedjooki.

   Odgovori
 • Nebojša

  Ovi Jankovići iz Žabara imaju i prezime Radić (1 kuća). Slave Đurđevdan, a nepoznatog su porekla. (sudeći po podacima Vojislava Radovanovića, „Šabačka Posavina i Pocerina“)

  Odgovori
 • nenad jankovic

  Voleo bih da saznam odakle su dosli Jankovici u selo Misar. Slava je Djurdjic.

  Odgovori
  • Milorad Bogdanović

   U selu Slavići-Slavićka kod Banjaluke nekada su živjeli Jankovići, kojima se „gubi trag“ oko polovinom 19 vijeka. Najviši vrh Raktovače, njena j/z strana nosi naziv Jankovići, gdje su nekada Jankovići imali svoje domove.
   Inače u „Šematizmu dabrobosanskom za 1882 godinu“ Jankovići koji slave Đurđic spominju se samo u parohiji Pale i Sarajevo. Inače, ovo prezime slavi još 16 razlčitih slava u Mitropoliji dabrobosanskoj, u tome vremenu.

   Odgovori
   • Milan M.Jokić

    Da li postoji predanje o porijeklu Jankovića iz sela Bistrice , na 12 kilometru od Banja Luke , prema Bronzanom Majdanu. Krsna slava im je Sv.Nikola ( 19 decembar ) . Dijele se na Jankoviće Gornje – Donje – Glavica Jankovića i Jankovića Klupe . Ima ih i u susjednim Motikama , ali tu su prešli iz Bistrice.

    Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković po mestima življenja i Kolubari i Podgorini. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Kolubara i Podgorina“, prvo izdanje 1907. godine, najnovije izdanje 2011. godine – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

  Ostale podatke porodica Janković, odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

  -Babajić-1
  -Babajić-2
  -Bobova
  -Beloševac
  -Bogatić
  -Bratačić-1
  -Bratačić-2
  -Gornja Bukovica
  -Virovci (od kojih potiče i moja familija, op. Milodan)
  -Vragočanica
  -Vrtiglav
  -Zabrdica-1
  -Zabrdica-2
  -Krčmar
  -Lelić
  -Lukavac
  -Miličinica
  -Mionica
  -Oglađenovac
  -Paune-1
  -Paune-2
  -Planinica
  -Pričević
  -Rađevo Selo
  -Rakari
  -Rebelj
  -Robaje
  -Tolići
  -Tubravić
  -Šušovka (Šušeoka)

  Odgovori
 • milorad jankovic

  Molim vas za poreklo porodice Jankovic iz Velikih Pcelica kod Kragujevca.Unapred hvala.

  Odgovori
 • Milodan

  Porodična prezimena u Kačeru, Janković. Prema knjizi Miloja T. Rakić „Kačer“, prvo izdanje 1905. godine, najnovije izdanje 2010. godine – edicija „Koreni“, JP Službeni glasnik i SANU.

  Ostale podatke porodica Janković – poreklo, odakle su i kada doseljeni i Krsne slave možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

  -Brančići
  -Gukoši
  -Štavica

  Odgovori
 • Milodan

  Porodice-familije po mestima prebivališta u Šumadijskoj Kolubari, Janković.
  Prema knjizi Petra Ž. Petrovića „Šumadijska Kolubara“, prvo izdanje 1939. godine, drugo izdanje 1949. godine, najnovije izdanje 2011. godine u sastavu knjige „Šumadija i Šumadijska Kolubara“ – edicija „Koreni“ – JP Službeni glasnik Republike Srbije i SANU.

  Ostale podatke porodica Janković odakle su i kada doseljeni kao i Krsnu slavu možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

  -Baćevac, Stepojevac, Baljevac, Arapovac, Barajevo, Baroševac, Boždarevac, Brajkovac, Veliki Borak, Veliki Crljeni, Venčane, Vranić, Dren, Županjac, Zeoke, Jasenak, Junkovac, Lazarevac, Leskovac, Mirosaljci, Petka, Sokolovo, Trbušnica, Šiljakovac, Draževac.

  Odgovori
 • Bogi

  Rodjen sam u selo blizu Suve Reke na KiM pra-deda se zvao Nikola od Nedeljka Nedeljkovica doseljenog iz CG. mesto nepoznato. Deda Nikola je imao veliku familiju, pa se cak i jos neke familije pripojile zu familiju Jankovic. Sad mi nije jasno kolko nas je u familiji vecinom doseljena okolina Mladenovca.poz.Bogoljub Jankovic

  Odgovori
  • Radomir Jankovic

   Nadam se da ces videti ovaj odgovor. Jer i ja cvrsto verujem da poticem od te strane. Pradeda mi se zvao Uros i mi smo iz Starog Gracka kod Lipljana, tu smo od II svetskog rata a pre toga smo bili u selu Toplicane isto kod Lipljana. Isto znam da je postojao Nedeljko koji je svoje prezime prebacio u Nedeljkovic zbog krvne osvete, i jos nekoliko braci Jovan u Jovanovic, Dejan u Dejanovic, i tu se gubi svaki trag. Ima i jos mnogo toga. Mog pradedu Urosa su zvali Car( Zbog bogatstva) ubili ga Partizani ’57 u zatvoru, zemlja oduzeta i nacionalizavana kao i zlato koje je imao.
   Podgorica 1854 – 96. god.; Danilovgrad; Odseljeni iz Mačuga (Podgorica) i naselili se u Drenicu (Kosovo) braća Todor – Tode i Nikola; od Toda su Todići, koji su preselili u Bogunovac, Petrinje, Bojna, Tulare, Međeđa, Stara Banja i Sijerinska Banja (južna Srbija); Podgorica; Ravna Rijeka (Mojkovac), pa u Ljutiće (Pljevlja). Jedni kasnije kao: Sokić; Gajtan (južna Srbija) iz Rovaca (Podgorica); Zeoke i Šumadijska Kolubara porijeklom iz Morače (Kolašin); u Podgoricu iz Zete, ogranak Terzića; Gril (Vraka), Skadar, iz Crne Gore; Bošnjik (Raška), Srbija, doseljenici iz Bijele Crkve (Rožaje)

   Odgovori
  • Marijana Janković

   I ja sam iz okoline Mladenovca. Slavimo Markovdan.. 🙂

   Odgovori
  • zvonimir jankovic

   E moji Srbi , kakve to komplekse imate pa se većina vas proglašava Crnogorcima poreklom ?! Pa nije Crna Gora bila Srpski inkubator pa kako se ko izlegne hajde u Srbiju !!! Kojim narodom su onda vladali Srpski vladari (posebno loza Nemanjića a i pre i posle njih ) ako su Srbiju kako vi kažete vaši preci Crnogorci naselili pre 1,2,3.. veka ?! Još i većina vas “ zna “ kada i odakle su došli (samo vam vozne karte fale , možda neko i ima ) !!! Sećanje vam dopire i do pet -šest vekova unazad . A mi SRBI nemamo pisanih tragova ni o mnogo znacajnijim po nas dogđajima . Jeli to nešto posebno biti Crnogorac , jel su oni plave krvi ili imaju direktnu vezu sa nastankom Sveta ? Ja sam Srbin iz Metohije

   Odgovori
  • zvonimir jankovic

   Bogi što ne napisa koje selo blizu Suve Reke .? Blizu Suve Reke ima puno sela . Pozdrav .

   Odgovori
  • zvonimir jankovic

   Bogi , daj mi neki kontakt , jer mislim da smo rodjaci i to vrlo bliski ! Objasnicu Ti ja da nema nikakvog pradede Nedeljka Nedeljkovica , posebno da smo Crnogorci !!! Nikada , ali nikada niko od nasih starih NIJE REKAO DA SMO CRNOGORCI !!!!!! Ako Ti se otac zvao Voja a deda Cvetko onda smo braca . Ako Ti se nisu tako zvali otac i deda -onda izvini . Pozdrav .

   Odgovori
 • Milodan

  Prezimena-familije u Šumadiji, Janković.
  Prema knjizi „Etnološka građa o Šumadincima“akademika Jovana Erdeljanovića, prvo posthumno izdanje 1948. godine – poslednje izdanje Službeni Glasnik i SANU – Edicija „Koreni“ 2011. godine u sklopu knjige „Šumadija i Šumadijska Kolubara“.

  -Staro Selo
  -Gornje Jarzšice
  -Radovanje
  -Rakinac

  Odgovori
 • bojanpop76

  Poreklo Jankovica kolko ja znam je iz Kosovskog pomoravlja oko Raniluga i mi slavimo Veliku Gospoinu.Pozdrav svim JANKOVICIMA!

  Odgovori
 • bojanpop76

  Naselili su se u selo Osipaonica kod Smedereva, a kasnije je predak Janko Jankovic bio vojnik u Prvom svetskom ratu i presao je Albaniju. Ssahranjen je u Zeitinliku kod Soluna, na vojnickom groblju. Moj sin danas nosi ime Janko po mom cukundedi.

  Odgovori
 • nemanja vladic

  da li mozda neko zna Dobricu Jankovica iz nekog sela kod Kragujevca , srednje slovo G. rodjen: 21.08.1958. godine?

  Odgovori
 • dzi

  Slavi li neko od Jankovica krsnu slavu Sveti Arhandjel? Ima nas i u Zrenjaninu 🙂

  Odgovori
  • Marko Jankovic

   Ja slavim slavu sv. Arhangel, 20.11. se pada, iz okoline Nisa sam, selo Biljeg, 4 kolena unazad smo na ovim prostorima, pre toga ne mogu da nadjem nijedan trag!

   Odgovori
   • Nikola

    Ja sam Jankovic, iz Nisa, slavimo slavu sv. Arhangel.

    Odgovori
   • Slobodan Jankovic

    probaj sa Jankovica krs mesto sa Cetinja . Odatle poticu Jankovici koji Slave SV. Arhangela Mihaila . Raselila su se 4 brata Jedan je otisao u Srbinje , Drugi u okolinu Reke Jadar , Treci Nis a za cetvrtog nisam siguran .

    Odgovori
    • Nikola Jankovic

     Postovani, ja sam Jankovic iz Nisa, slavimo slavu sv.Arhangel Mihailo. Ja sam peta generacija od kada je najstariji poznati predak dosao u Srbiju. On se zvao Kosta Jankovic (rodjen oko 1835. u Crnoj Gori) bio je svestenik i dosao je u Srbiju – Nis ili Prokuplje – negde iz Crne Gore. Da li neko ima slicna saznanja ili jos neke informacije?

     Odgovori
    • bojan

     a cetvrti je naselio vlasinu,gornje romanovce (Surdulica)

     Odgovori
 • Radomir Jankovic

  NADAM SE DA CE OVO NEKOM POMOCI DA SAZNA SVOJE KORENE.
  Janko, pop, predak bratstva Popovića – Lipljana
  Janković, Jankovići (Dubočani) i Čepeljice (Trebinje), došli iz Petrovića i Miluša (Nikšić), oni su od Maleševaca sa lijeve obale Trebišnjice; Pusto ostrvo (selo Mala Crna Gora) između rijeke Sušice i Tare, došli iz Prekotarja; Ušće i Tepca (Uskoci), Žabljak, ranije: Jušičanin iz Ravnih Kotara (Dalmacija) ovdje su se doselili, pa se jedni od njih presele u Pivu, kao: Janković; Donja Grabovica (Šavnik) u Drobnjacima su potomci Novljana iz grupe Đurđića (najbliži su im Janjići), ogranak su istorodnih Dulovića grane Pejankovića i šire grane Dobrilovića, potomci Matijaša Drobnjaka, zato su: Matijašević, pa Janković i drugi; Moračani, starosjedioci; Rovca i kao: Jošanović; jedni su se iz Pive odselili u Brskut (Bratonožiće), i od njih u Nožice (Lijeva Rijeka), Podgorica i Berane, pa dalje u Bijelo Polje; Lješnica (Bijelo Polje); Bistrica (Bijelo Polje) 1854 – 1856. god.; u Sokolskoj nahiji (Srbija) iz Pive i u Užičkoj Crnoj Gori; Crnča (Bijelo Polje); Bijelo Polje; Zaton, Grančarevo i Gornji Bihor (Bijelo Polje), jesu starosjedioci; Selišta i Zagorak (Pješivci) jesu srodnici područnim: Đukićima i Stankovićima, doseljeni od Lijeve Rijeke (potomci Stevana Vasojevića), porijeklom od Sjenice (Sandžak). Jedno vrijeme su se zvali Petrović, Bratić i Vitković; Bijela Crkva i Honcići (Rožaj), jedni su predigli u Prekale (Metohija); Krečko Ždrijelo, Pećine, Borovi, Škam, Bukišta Krš, Arbanasi, Jankovići, Ljumovići, Drušići, Češljari, Rvaši, Mrcelji, Bobija, Dodoši (Rijeka Crnojevića) i Žabljak na Skadarskom jezeru i u Rijeci Crnojevića (potomci su nekoga Leke), iz Pipera doseljenici iz Klimenata (Kljemendi), sjeverna Albanija. Od njih su u: Risan; Vraka (Skadar); Ljuboviji (zapadna Srbija); Lokanj (Zvornik); Bašča (Rožaj), vidi: Garović i Glavatičić; Goričani (Zeta), a onđe iz Gornje Gorice (Lješkopolje), Podgorica gdje su se doselili iz Markovine (Cetinje); ogranak Ivčevića u Gluhom Dolu (Crmnica); Cetinje; ogranak Baćovića, iz Bijelih Rudina (Nikšić), prešli u Dubočane (Bileća); Grana Maleševaca iz Miruša, sa obale Trebišnjice odselili u Anđeliće i Dubočane (Bileća); Lješnica (Bijelo Polje); Ljutić, Crljenica, Bobovo, Rasno i posebni u Čadine i Kolovrat (Pljevlja); iz Pive jedni se preselili u Ribaševinu (Užička Crna Gora); Nalježići (Grbalj); Svrčuge i Baošići, Herceg-Novi; Ubli, Herceg-Novi naselili se 1687. god. iz Bjelica (Cetinje); još ih ima na periferiji Herceg-Novog, bez bližih podataka; Mrkovi i Ljuštica, Herceg-Novi, oni su doselili iz Hercegovine u 17. v.; Kumbor, Herceg-Novi, oni su se doselili iz Klobuka (Hercegovina); Grbavice (Komarnica), Šavnik, ogranak Dobrilovića. Od njih su na Glasincu (Romanija); Morinj (Risan); Ljutići i Crljenice (Pljevlja) i drugi u Rasno, Kolovrat i Čadinje (Pljevlja); Igalo, Herceg-Novi, oni su ogranak Davidovića iz Paštrovića; Herceg-Novi; Nalježići (Grbalj), oni su iz Crne Gore; Kruševice, Herceg-Novi; Đenovići, Herceg-Novi porijeklom su iz Klobuka (Trebinje); u Hercegnovskom i Risanskom području većinom su doseljenici iz Hercegovine; Muo (Kotor) jesu iz Stare Crne Gore; Kotor oko 1900. god.; Kotor 1601. god.; Mul (Tivat) iz Stare Crne Gore; Peraška naselja (Boka Kotorska) doseljenici iz Stare Crne Gore; Nalježići (Tivat), porijeklom iz Stare Crne Gore; Dobre Vode (Bar); Mide i Vladimir kod Ulcinja 1900. god.; jedni su se iz Pive odselili u Sokolsku nahiju (Srbija) a drugi u Kremna (Užice); iz Crne Gore iseljeni Jankovi potomci u Pilatoviće (Čačak), srodni područnim Pavlovićima i Čolićima (Čolovim potomcima); u Mojkovac doseljeni iz Kuča; Salč (Ulcinj); Podgorica 1854 – 96. god.; Danilovgrad; Odseljeni iz Mačuga (Podgorica) i naselili se u Drenicu (Kosovo) braća Todor – Tode i Nikola; od Toda su Todići, koji su preselili u Bogunovac, Petrinje, Bojna, Tulare, Međeđa, Stara Banja i Sijerinska Banja (južna Srbija); Podgorica; Ravna Rijeka (Mojkovac), pa u Ljutiće (Pljevlja). Jedni kasnije kao: Sokić; Gajtan (južna Srbija) iz Rovaca (Podgorica); Zeoke i Šumadijska Kolubara porijeklom iz Morače (Kolašin); u Podgoricu iz Zete, ogranak Terzića; Gril (Vraka), Skadar, iz Crne Gore; Bošnjik (Raška), Srbija, doseljenici iz Bijele Crkve (Rožaje)
  Jankovići, bratstvo u Ceklinu
  Jankovići, zagranak bratstva Ivčevića u Gluhom Dolu
  Jankovići u Selištima
  Jankovići iz Pive (Crna Gora 5 kuća) porijeklom iz Drobnjaka iz Tepačavsv. Nikola

  Odgovori
 • Šarko

  Radomire, mi smo ozbiljan portal za istraživanje porodičnog porekla. Nemoj molim te prikazivati taj montenegrinski portal, niko ga više ne uzima za ozbiljno. Ranije dok nije bilo portal poreklo, mnogi su poverovali i izvodili svoje poreklo na osnovu tog montenegrinskog sajta, a evo vidmo i ti to radiš pusti to brate. Mi imamo ovde na portal poreklo opširinje relevantne Etnografske mongrafije Srpske Akademije u kojem su svake porodice posebno zabeležene odakle su došle broj kuća i krsne slave.

  Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković po mestima življenja. Prema knjizi Ljubomira Ljube Pavlovića „Sokolska nahija“.

  -Čitluk
  -Culine
  -Gornje Košlje (Hercegovci)
  -Donja Bukovica
  -Grčić
  -Gunjaci
  -Jelovik (Maksimovići)
  -Rogačica
  -Draksin
  -Zaglavak (Paunovići)
  -Zlodol
  -Pilica
  -Obajgore

  Odgovori
 • Andrej

  Postovani,
  Zovem se Andrej Jankovic iz Nisa dugo pokusavam da saznam ime prvog Jankovica koji se krajem 18.veka kao mladi Krajisnik sluga turskog age povlaceci iz Krajine doselio u Nis(jedini podatak koji imam je nadimak koji mu je aga dao Sulja).Aga je mnogo cenio mladog Krajisnika nadje mu devojku i ozeni imao je cetri sina:Marka,Nikolu,Spiridona,Atanasa.Jankovici slave Sv.Marka i znamenita su niska porodica dvorske kujundzije, ratnici, duhovnici.Puno pozdrava!

  Odgovori
  • branko andjelkovic

   Pozdrav andrej,moji andjelkovici iz smederevske palankemi okoline,vode poreklo od jankovica iz velike ivance koji slave markovdan kao i mi. Javi mi se na fb. Branko andjelkovic

   Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković, po mestima življenja. Prema knjizi Jovana Erdeljanovića „Donje Dragačevo“.

  -Pilatovići
  -Guča
  -Krstac
  -Turica
  -Zeoke

  Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković, po mestima življenja. Prema knjizi Koste Jovanovića „Gornje Dragačevo“.

  -Vič
  -Vlasteljice
  -Vučkovica
  -Kotraža

  Odgovori
 • Andrea

  Zanima me poreklo prezimena Jankovic iz sela Cesljeva Bara u istocnoj Srbiji.

  Odgovori
  • Nebojša

   Češljeva Bara je vlaško selo. Prema podacima iz 1734. godine Češljeva Bara je imala 83 kuće.

   U srpskim selima, u tom kraju, nema velikog odstupanja u broju domova, dok u vlaškim ima. Tako npr, Češljeva Bara 1733. ima 61 dom, 1734. čak 83, da bi se 1735. taj broj ponovo smanjio na 70 domova.

   Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković, po mestima prebivališta. Prema knjizi Borivoja Drbonjakovića „Kosmaj“.

  -Vlaška
  -Velika Ivanča
  -Guberevac
  -Dučina
  -Koraćica
  -Lisović
  -Mečak
  -Nemenikuće
  -Ranilović
  -Rogača
  -Sopot
  -Stojnik

  Odgovori
 • Dragoljub Jankovic

  Ja sam 81 god. Moj cukundeda je Zivko Jankovic,a on je imao,sto ja znam sigurno,brata Nedeljka,koji je promenio prezime u Nedeljkovic zbog krvne osvete. Pre svega da pomenem,da smo od plemena Vasojevic. Pominje se da je moj cukundeda imao jos jednog brata Dejana i on je promenio prezime u Dejanovic. Zivko je imao cetiri sina i jednu cerku,koji su rodjeni na KOSOVU,a Zivko je dosao iz Crne Gore. Njegovi sinovi su se zvali – Stojan,Krsta,Jovan i Uros. Stojan i Krsta su poginuli i nisu imali potomke. Jovan je,poslednje sto se zna,otisao za nekom medicinskom sestrom iz Francuske i od tad mu se gubi svaki trag. A Uros,moj pradeda,je jedini koji je produzio lozu. Sva cetvorica su bili u Americi i vratili se kad je poceo SOLUNSKI FRONT. Uros,moj pradeda, je imao tri sina i pet cerki. Sinovi su – Radomir, Zivko i Bosko. Da,jos jedna stvar. Zivko,moj cukundeda, je svo imanje i kucu kupio u selu Toplicane kod Lipljana,a kasnije 1955-56god. moj deda Radomir se preselio u selo Staro Gracko,isto kod Lipljana. Mene zanima jos dalje od mog cukundede Zivka.

  Odgovori
 • Mladen Janković

  Zanima me, ako netko zna, odakle su došli Jankovići u selo Ledinci na Fruškoj gori?

  Odgovori
  • Aleksandar I1

   Mladene,
   u knjizi Ž.Sečanskog “Popis stanovništva Srema u 18.veku“, u selu Ledinci navodi se ALLIMPIO JANCKOVICH (Alimpije Janković). Moguće je da se radi baš o vašem pretku, možda i rodonačelniku. Popis je rađen 1736/7. godine. To znači da su popisani u velikom broju bili prva generacija Čarnojevićevih doseljenika rođenih u Podunavlju.
   Izvesni podaci o doseljeničkim porodicama bi se mogli naći u Matici Srpskoj. Drugi način je da napravite DNK test praporekla po muškoj lozi i da saznate s kojim ste porodicama unazad 400-600 godina povezani. Tako možete i otkriti sa velikom sigurnošću i oblast iz koje potiču vaši preci.
   Svako dobro!

   Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković, po mestima prebivališta. Prema knjizi Stanoja Mijatovića „Belica“.

  -Majur
  -Bresje
  -Kolari
  -Belica
  -Kalenovac
  -Bagrdan
  -Lovci
  -Vinorača
  -Rakitovo

  Odgovori
 • Milodan

  Familije-prezimena Janković, po mestima prebivališta. Prema knjizi Todora Radivojevića „Lepenica“.

  -Grošnica
  -Markovac
  -Sipić
  -Stanovi
  -Maršić
  -Cerovac
  -Divostin
  -Bošnjane (Znepoljci)
  -Bošnjane (Knjaževčani)
  -Drenovac
  -Rakinac
  -Dobrovodica
  -Rača
  -Novi Adžibegovac (Novo Selo)
  -Žirovnica (Cincari)

  Odgovori
 • Sju

  Poštovani,
  intresuje me poreklo porodice Janković iz sela Jabučja koja slavi Đurđevdan. U Jabučju postoje dve familije Jankovića koji ne slave istu slavu i nisu u (znanom) rodu.
  Zaintresovana sam za porodicu pok.Branislava Jankovića, rođenog u Jabučju ,opština Lajkovac.
  Unapred zahvalna!

  Odgovori
 • Goran Jankovic

  Sa moje oceve strane je familijarno prezime Jankovic. Deda mi je rodjen u Beogradu a pradeda koji se zvao Josip sam cuo da je poreklom iz Loznice. Ima li ko kakvu informaciju odakle su nam koreni ?

  Odgovori
 • ljubisa jankovic

  Porjeklo porodice jankovic, lokanj kod zvornika? Slava jovanjdan, unapred zahvalan

  Odgovori
 • Nikola

  Ja sam Jankovic, iz Nisa, slavimo slavu sv. Arhangel 20. novembra. Ja sam peta generacija Jankovica u Srbiji. Moj najstariji predak za koga znam se zvao Kosta Jankovic i rodjen je oko 1835. negde u Crnoj Gori. Ono po cemu bi trebao da se izdvoji je to sto je on bio svesteno lice (ne znam kog ranga) i da je dosao na sluzbu u Prokuplje. Da li mozda mozete da mi date neku informaciju o njegovom poreklu? Unapred zahvalan.

  Odgovori
 • Jankovic Veljko

  Moja porodica Jankovic je nastanjena u Ducini i u Sopotu. Moja familija je veoma rasirena po Australiji (U Pertu ih ima najvise). Povezani smo sa Kuzmanovicima. Da li neko ima ikakvu informaciju odakle mi poticemo? Informacije sezu samo do mog pradede Radisava. Hvala unapred.

  Odgovori
 • Goran Janković

  Moja porodica Janković je nastanjena u selu Rakinac pored Velike Plane. Potiče od Radoja Jankovića koji je bio abadžija i došao je u Rakinac iz okoline Arilja pretpostavka negde 1858. Krsna slava nam je Đurđevdan

  Odgovori
 • Defendor

  Jankovići iz Bolmana (Opština Jagonjak, Republika Hrvatska) slave Ignjatijevdan. O mestu Bolmanu je prošle godine izašla i opširna monografija pod nazivom Bolman je bio Bolman, od 758 strana, autora Jovana M. Nedića.

  Odgovori
 • Zorica Popovic

  Janko Jankovic ozenio Danicu. Imao tri sina Radisava, Milosa i Branislava. Rodjeni u selu Radjevo, Valjevo (tako pise u krstenici od Milosa). slava Djurdjevdan. Radisav pobegao za Ameriku, tu mu se gubi trag. Milos se preselio posle NOB-a u Backu Palanku (zbog ljubavi) imao cerku sa Marijom Kojic.. loza nastavljena kroz Popovice. A Branislav ima cerku Ljiljanu, loza nastavljena kroz Vasiljevice i Milovanovice 🙂
  pozdrav, mozda naidjemo na neku rodbinu !

  Odgovori
 • Defendor

  Jankovići u Boljaniću, zaselak Brđani, na planini Ozrenu kod Doboja, slave Stefandan.

  Odgovori
 • Jankovic Radomir

  Rodjen sam u Kovanju kod Rogatice. Djeda je zivio dugo, umro je 107. godini i pricao je da smo porijeklom sa Kosmaja. Slavimo Svetog Luku.
  POstoje i Jankovici u selu Pjseevica, isto kod Rogatice, ali izgleda nemamo rodbinskih veza.
  Mozda ima neko i negdje vise informacija????

  Odgovori
 • Ivana

  Moji Jankovici su iz okoline Babusnice selo Studena, slava Djurdjic, pradeda mi je bio Milorad Jankovic. To je jedino sto znam…

  Odgovori
 • Stefan Jankovic

  Ja sam Stefan Jankovic zivim u Banatu u selu Centa(selo na pola puta Beograd-Zrenjanin).Moj pradeda i prababa su sedoselili sa svojom decom(mojim dedama i babama) u vojvodinu oko 1960. mislim da je 1958. godine,zvao se Milisav.Oni su ziveli na Zlatiboru selo Jablanica.Imali su sedmoro dece.I sada imamo rodbinu na Zlatiboru, u Uzicu i u Cacku.Krsna slava mi je Mitrovdan(8. novembar).Puno bi mi znacila pomoc,hvala u napred i pozdrav svim Jankovicima!

  Odgovori
  • Zdravko Janković

   Mi smo Jankovići iz iste loze,ja sam Zdravko Janković iz Beočina kod Novog Sada.Tvoj pradeda Milisav i moj pradeda Zdravko su od dva brata deca od Dragojla i Radovana.Bilo bi lepo da uspostavimo kantakt.

   Odgovori
 • bojan jankovic

  JANKOVIC POREKLO IZ RAVNIH KOTARA

  Odgovori
 • Kuga

  Dobijem tako nekad želju da otkrijem više ali uvijek stignem do tog jednog te istog zida. Janković sam,od istih predaka kao i slavni Kenjo Stankov Janković. Slavimo Svetog Nikolu. Ceklin,Riječka nahija,Crna Gora. Sve što može da se nađe na internetu je da smo potomci nekog Leke. Kojeg Leke? Odakle je taj Leka? Je li imao on majku i oca???? Ako neko zna nešto više ili pak zna kako sam mogu saznati više neka kaže,bio bih zahvalan na pomoći.

  Odgovori
  • Ranko

   Poštovani,

   Zeti, državi Crnojevića, prijećaše još veća opasnost. Na kraju Ivan Crnojević ostavi prijestonicu Žabljak (1482), i sagradi grad Obod i manastir na Cetinju, među tvrdim stijenama. Pošto se Ivan povuče, Turci zauzeše njegove zemlje do Žabljaka, utvrdiše se po prostranom Zetskom Polju, da odatle još žešće napadaju. Zulumi turski postadoše nečuveni.
   U to doba u Klimentima živio je Srbin, Leka. Pošto Ivan ostavi Žabljak, on osjeti tursko nasilje, pa nemogavši ga podnijeti, ostavi prađedovsko ognjište, i uteče put slobodne Crne Gore. Dođe na Stijenu Pipersku, u Zadolje, gdje je, kao uskok, neko vrijeme boravio; da bi iz blizine, krijući se, dolazio na staro ognjište i što god od imanja prenio. Dok je boravio u Zadolju, on je putovao po Crnoj Gori i tražio zgodno mjesto, da se nastani. Nađe ga na Gornjem Ceklinu pod Ceklinštakom, gdje bijaše blizu crnogorskog gospodara.
   Za vrijeme boravka u Zadolju, zavolje udovicu, Tijanu, po predanju, ženu Radivoja Liješevića. (Liješevići se danas prozivaju Popovići; i oni čuvaju predanje o Leki.). Leka se i oženi ovom udovicom.
   Tijana je u Piperima imala sina Vukosava. Ona je žalila za sinom, kojeg ostavi malog i nezaštićenog. Nagovarala je muža da pođe za njega i da ga dovede. Na kraju je uspjela. Prije polaska na put Leka je pitao Tijanu kako će prepoznati dijete, a ona mu reče: “Lako, otkako mu je otac poginuo, stalno je tužan; malo se druži sa seoskom djecom i skoro je uvijek uplakan“. Leka na dobrom konju krene i krijući se priđe zaseoku Zadolje. Prikriven je motrio na djecu. I tek drugi ili treći dan zaključi da je Tijanin sin zaista usamljeno i neveselo dijete, od svojih pet–šest godina. Oprezno ga uzme k sebi na konja i neprimijećen pođe natrag, hitajući da što prije stigne na Gornji Ceklin. Još iste noći srodnici su primijetili da je Vukosav ugrabljen i odveden, pa se njih desetak uputi u potjeru za Lekom. Njegov trag su pratili po kazivanju mještana. Potjera je bila uporna i neumorna. Uspjela je da stigne Leku s Vukosavom na mjestu zvanom Lalino ždrijelo, u selu Peliši. Došlo je do sukoba, u kojem Leka ubije dvojicu Pipera, nakon čega se ostali vratiše natrag.
   Leka sa Tijanom dobi sina Krstića. Pošto djeca odrastoše i postadoše punoljetni mladići, a on već čovjek u godinama, to oženi i sina i pastorka, pa ih pred smrt podijeli. Pastorku Vukosavu dade donju stranu Gornjega Ceklina, a sinu Krstiću ostavi gornju stranu; Vukosavov dio prozove Donji Kraj, a Krstićev Gornji Kraj.
   Leka sinu Krstiću naredi da slavi sv. Nikolu, kojeg su i njegovi stari slavili; pastorku Vukosavu sv. Đorđa, krsno ime Liješevića. U amanet im ostavi da se bratski drže, da jedan drugome idu na slavu, na svadbu, na žalost i radost, da se pomažu i složno od neprijatelja brane, da ljubav i zajedništvo drži i najdalje njihovo potomstvo.

   Dakle Jankoviću, ti si potomak Lekinog sina Krstića. Kako su i moji preci sa Ceklina, ali od starijeg stanovništva, bilo bi dobro da uradiš DNK test i vidimo na DNK projektu s kim si najbliži.
   .

   Odgovori
   • Kuga

    To ce reci da su moji vise od 500 godina na prostoru ceklina. Svidja mi se to. Negdje sam cak procitao da nam je Njegos darivao zemlju na kojoj sad zive Jankovici. Ne znam koliko je tacan taj podatak. Zanima me,ako bi nekako mogli,da mi kazete da li je moguce saznati vise o tom Leki. Rijesio sam da istrazim sto je dublje moguce a nikako da se povezem sa nekom kvalitetnom literaturom. Hvala

    Odgovori
    • Ranko

     Pa evo ovih dana se sprovodi DNK testiranje pa uradi test, pa ćeš saznati i nešto dublje o svom porijeklu.

     Odgovori
     • Kuga

      Gdje i kad? Uradio bih ja to. Samo,mene vise zanima prica o Lekinim roditeljima,djedovima i slicno nego da li sam dinaroid,skandinavac itd. Naravno,ako je moguce. Hvala vam na brzom odgovoru.

      Odgovori
      • Ranko

       Prijave za testiranje se primaju na [email protected] od 10. do 22. maja 2016. godine. Testiranje će biti obavljeno u Beogradu od 23. do 31. maja, u sedištu Društva srpskih rodoslovaca „Poreklo“. Kandidati iz unutrašnjosti mogu poslati uzorke poštom. Dobijeni rezultati će biti na 23 markera, a očekivano vreme za njihovo saopštavanje je najkasnije do avgusta. Požurite! Prijavite se!

   • Olaf

    Odakle Vi znate da je taj Leka bio Srbin? Ja sam naišao na neke potpuno drugačije podatke.

    Odgovori
    • Nebojša Babić

     Na koje drugačije podatke, Olafe?

     Odgovori
     • Olaf

      Ma nisam naišao na drugačije podatke,samo sam htjeo isprovocirati više podataka i informacija o tom čovjeku. Elem,neka bratstva koja po predanju potiču od njega su učestvovala u srpskom dnk projektu i predanje je očigledno tačno. Ako vas zanima da li je Leka bio šiptar jer je,opet po predanju,došao iz Klimenata,nije. Njegovi potomci nose slovenske gene.

      Odgovori
   • Mile Jaanković

    Poštovani, vaše pisanje me je navelo da vas pitam za moje Jankoviće koji su po predanju došla dva brata PePetar i Milovan iz Jezera kod Žabljaka negdje oko 1870 godine u Čajniče Republika Srpska BiH u selo Žune kod Zaborka slavimo sv.Đorđa. Ako možete da mi pomognete bio bi vam zahhvalan. Pozdrav Mile

    Odgovori
  • jankovic

   Postoji Knjiga autora Vidaka i Vukašina Jankovića „Jankovići / Bratstvo u Ceklinu“ tamo možeš naći puno informacija. Rodoslov Jankovića možeš preuzeti na linku https://www.ceklin.com/wp-content/uploads/2019/10/prezime-Jankovic-Jankovi%C4%87-Ceklin-rodoslov-genealogija-genealogy.pdf

   Odgovori
 • Zorica

  Jankovic Janko i Danica, selo Radjevo (Valjevo), imali tri sina Radisav, Milos i Branislav. Radisav za vreme drugog svetskog rata „pobegao“ u Ameriku, i gubi mu se svaki trag. Milos (rodjen 1926) posle rata, zeni se Marijom Kojic i seli se za Backu Palanku, gde ima potomstvo preko cerke Radmile sa prezimenom Popovic. Najmladji Branislav (Brana) ostaje u Valjevu selo Klicevac i ima potomstvo preko cerke Ljiljane prezime Vasiljevic.

  Odgovori
  • ana

   draga zorice, ja sam praunuka blagoja jankovica, selo klicevac, valjevo. imao je tri sina – dragoljuba, milorada i aleksandra, slavili su djurdjevdan. mozda smo rod?

   Odgovori
 • Dejan

  Jankovic iz Donjeg Vakufa,bilo je u Blagaju i na Komaru.

  Odgovori
 • Dragan Janković

  pozdrav
  moj pradjeda Đorđe (otac-Simo) Janković rodom iz mjesta Livade(koliko ja znam Šabac), se nekad (neznam tačno kad, možda za vrijeme prvog sv. rata) preselio sa roditeljima u Podnovlje ( Doboj ). Pradjed je rođen 1901. Ako neko nešto zna o toj porodici ili porijeklu, bio bih mnogo zahvalan da nešto saznam. Slava – SV. Vračevi Kozma i Damjan
  Unaprijed hvala

  Odgovori
 • Milorad Janković

  Nikako mi nije poslužila knjiga Sokolska nahija u nalaženju daljih korena. Ako ko zna neka pomogne. Moja porodica Janković je iz Ljubovije tačnije selo Donja Bukovica. Slavimo sv.Nikolu.

  Odgovori
 • Joksim

  Da li ste razmišljali o DNK testu po muškoj liniji?

  Odgovori
 • janko

  Znate li nesto o Jankovicima iz Zavidovica, BiH? Slave Sv Luku. Navodno, navodno iz CG

  Odgovori
 • Marko

  Zanima me poreklo Jankovic…Pradeda Trifun Jankovic mi je iz sela Toplica (BiH),tamo mi se i deda rodio,koji se kasnije se preselio u Skelane (BiH),zvao se Milorad Jankovic…Mi danas zivimo u Novom Sadu…

  Odgovori
 • Aleksa Jankovic

  Zanima me moje poreklo. Moj otac, deda i pradeda su iz Novog Pazara. Pradeda se zvao Trajko i rodjen je u Pazaru.Slava mi je Mitrovdan.

  Odgovori
 • Nenad Jankovic

  Jankovići…krsna slava Đurđic..sa Mišara polja širokoga..deda Živko…ako ima neko ko nešto više zna o poreklu…[email protected]….pozdrav za sve Jankoviće

  Odgovori
 • Marijana Janković

  Slavi li neko od vas Markovdan? 🙂

  Odgovori
 • AS

  Pozdrav veliki,da li su Jankovici Kuci srodni sa Simonovicima koji su iz Kocarnika kod Tutina doseljeni u Lesak,opstina Leposavic,slava Mitrovdan ?

  Odgovori
 • Zdravko Janković

  Da li neko zna nesto o Jankovićima sa Zlatibora. selo Jablanica, slava Mitrovdan, navodno dosli sa severa Crne Gore??? pozdrav

  Odgovori
 • Ljubiša Janković

  zovem se Ljubiša Janković slavim Jovandan 20. januar rodom iz Travnika. Sada živim u Bijeljini (zbog rata devedesetih) Da li neko zna nešto o tim Jankovićima? Nešto mi je stric rekao da potičemo iz CG.

  Odgovori
 • Janković Saša

  Dobar dan.
  Moja familija slavi Svetog Ignjatiju i živimo u Belom Manastiru(Baranja).Da li neko zna nešto više o našem poreklu?

  Odgovori
 • Vojislav Ananić

  JANKOVIĆ (p), u Dubočanima (Trebinje). Porijeklom su od starih Maleševaca iz selišta Malina (Bileća). Ubrajaju se među najstarije porodice u ovom kraju. Nije im poznato odakle su se doselili u Dubočane. Slave Ignjatdan. Jankoviće Dedijer ubraja i među „stare pravoslavne porodice“ koje su živjele u Biogracima (Široki Brijeg) i kaže da su od njih muslimani Hadžalići u Biogracima (59:125,127,345). Ima ih i u Trebinju.

  Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  Odgovori
 • Nenad Janković

  Poštovani,

  rođen sam u Peći i znam da mi se pradeda doselio iz Brskuta (Lazi Jankovića) u selo Počešće. Rođeni brat mog pradede je otišao u Vojvodinu gde i dan dan žive njegovi potomci. Slavimo slavu Začeće Svetog Jovana Preteče i Krstitelja.
  Bilo kakva dodatna informacija o poreklu tih Jankovića bi jako puno značila.

  Srdačan pozdrav,
  Nenad

  Odgovori
 • Slobodan

  Jankovic,Vojvodina Srem
  Sv arhangel Mihailo
  Da li zna neko nesto?

  Odgovori
 • Ljinjana

  Jankovići slave sv.Nikolu
  pradeda ćumurdžija se doselio u Resnik starosedeoci smo
  i ovde nas ima dosta Jankovića
  ali ne znamo od kojih i odakle smo

  Odgovori
 • Vladimir

  Prezivam se Jankovic, slavim slavu Svetog Arhangela, deda mi je iz Vranja, tako sam cuo, Stojmen Jankovic. Da li zna jos neko nesto?

  Odgovori
 • Miloš Janković

  Pozz svima, voleo bih nesto da znam o poreklu Jankovića iz Braniceva. Slava nam je Sv.Arandjel. Saznao sam da je moja porodica rodom iz sela Klenovnika(blizu Pozarevca). Ali nista vise nisam uspeo da nadjem.

  Odgovori
 • milos

  pozz svima, moj cukun deda se zvao Cedomir a pradeda se zvao Mihailo. Dosli smo u Sabac iz sela Konjus salvimo Djurdjevdan. ako neko zna poreklo i ako neko ima porodcno stablo .

  Odgovori
 • Slobodan

  Zdravo svima,

  Vec duze vreme imam zelju da saznam nesto vise o mojim precima.

  Jankovici iz sela Petka kod Lazarevca, slave sv Stefana.

  Pozdrav!

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top