Poreklo prezimena Kostadinović

7. mart 2012.

komentara: 10

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (10)

Odgovorite

10 komentara

  1. Famililije-prezimena Kostadinović, po mestima prebivališta. Prema knjizi Borivoja Drobnjaković “Kosmaj”.

    -Velika Ivanča
    -Mladenovac
    -Nemenikuće
    -Popović
    -Pružatovac
    -Ranilović

  2. Boris Lukajić

    Takođe ih ima u Glamoču, selo Rore.

  3. Gordana Kostadinović

    Moj otac je iz sela Arbanasce u Topličkom kraju, opština Merošina. Koliko ja znam u selu su većina porodica Kostadinovići. Po dedinom pričanju mi smo došli iz Crne gore preko Kosova i da smo Vasojevići. S druge strane od gospođe Slavice Petrović, koja je bila sudija vrhovnog suda i poreklom je iz tatinog kraja, sam čula da su Kostadinovići došli iz Stare trave. Da je bilo tri brata Kostadinovića. Jedan je navodno ostao, drugi otišao u okolinu Prokuplja,i ne seđam se gde je otišao treći.Inače naša slava je Sveti Aranđel (jesenji)

    • Milivoje Stanković

      Moja baba Dragica je iz sela Arbanasce opština Merošina.
      Ona ima sestre Jadranka, Manka i brata Predrag. Njihov otac je Desimir a majka Saveta. Desimir je imao još dva brata Vladu i Vide koji se preselio u Prokuplje.

  4. Vojislav Ananić

    KOSTADINOVIĆ (p), stara porodica koja je nekada bila nastanjena u Prosjeku (Bobani). Porijeklo im nije ispitano. a nepoznato je i od kada se spominju u Bobanima. U ovom selu ih odavno nema. Njihovi potomci uzeli su novo prezime i zovu se Pikići. Današnji Pikići iz Prosjeka smatraju da su njihovi preci Kostadinovići slavili, također, Jovanjdan (Po kazivanju Drage Milićević, rođene Pikić. Prosjek).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

    • Mirjana Kostadinović

      Moj đed Kosto Kostadinović iz sela Diklići, rođen Pikić se vratio na staro prezime. Ima danas petoro unučadi, moj brat i njegova porodica koji žive u Trebinju/Diklićima se prezivaju Kostadinović.

  5. Poštovani, prezime Kostadinović se javlja i u opštini Babušnica odnosno Suvoplaninskim selima Bogdanovac i Štrbovac. Ja sam rodjen u Požarevcu, ali su moj otac, deda i njegova braća, pradeda i njegova braća rođeni u selu Štrbovac, a da je moj čukun deda u Štrbovac došao iz Bogdanovca, tj. susednog sela. Toliko znam o poreklu svom u nazad… Krsna slava nam je Arandjelovdan … U Požarevcu gde živim postoji još jedna porodica Kostadinović, nismo u bliskom srodstvu ali verovatno u nekom daljem jesmo jer su oni iz Bogdanovca… Voleo bih da mogu da saznam odakle su moji preci došli na Suvu planinu, ako neko ima neka saznanja neka se javi…

    • Tatjana Kostadinovic

      Dobro vece, pisem kasno jer sad naleteh na ovaj sajt. Moji su Kostadinovici doselili se u Lucicu nadomak Pozarevca iz Crvene Jabuke kod Babusnice. Moj deda je imao ili jos uvek ima postoji mogucnost brata Milutina kome se sticajem nekih okolnosti gubi svaki trag.
      U Lucici ima jos jedna porodica Kostadinovic ali nismo u srodstvu.
      Takodje u Poljani.
      Hvala unapred. Pozdrav

      • Mikan

        Mi smo preko Morave u Lugavčini, ima nas u 7 kuća, slavimo Petrovdan, došli smo isto s juga al niko ne zna detalje, koja je vaša slava?

  6. Dragan Dunđerović

    Srpski etnografski zbornik

    Godina 1895

    Sikiraši su na Graovištu ( Sarajevo ) od 1815 g , starinom su iz Stare Gore u Hercegovini đe su se prezivali

    KOSTADINOVIĆI Slave . Sv Jovana