Порекло презимена Костадиновић

7. марта 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

 1. Фамилилије-презимена Костадиновић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковић “Космај”.

  -Велика Иванча
  -Младеновац
  -Неменикуће
  -Поповић
  -Пружатовац
  -Раниловић

 2. Борис Лукајић

  Такође их има у Гламочу, село Роре.

 3. Гордана Костадиновић

  Мој отац је из села Арбанасце у Топличком крају, општина Мерошина. Колико ја знам у селу су већина породица Костадиновићи. По дедином причању ми смо дошли из Црне горе преко Косова и да смо Васојевићи. С друге стране од госпође Славице Петровић, која је била судија врховног суда и пореклом је из татиног краја, сам чула да су Костадиновићи дошли из Старе траве. Да је било три брата Костадиновића. Један је наводно остао, други отишао у околину Прокупља,и не сеђам се где је отишао трећи.Иначе наша слава је Свети Аранђел (јесењи)

  • Миливоје Станковић

   Моја баба Драгица је из села Арбанасце општина Мерошина.
   Она има сестре Јадранка, Манка и брата Предраг. Њихов отац је Десимир а мајка Савета. Десимир је имао још два брата Владу и Виде који се преселио у Прокупље.

 4. Војислав Ананић

  КОСТАДИНОВИЋ (п), стара породица која је некада била настањена у Просјеку (Бобани). Поријекло им није испитано. а непознато је и од када се спомињу у Бобанима. У овом селу их одавно нема. Њихови потомци узели су ново презиме и зову се Пикићи. Данашњи Пикићи из Просјека сматрају да су њихови преци Костадиновићи славили, такођер, Јовањдан (По казивању Драге Милићевић, рођене Пикић. Просјек).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

 5. Poštovani, prezime Kostadinović se javlja i u opštini Babušnica odnosno Suvoplaninskim selima Bogdanovac i Štrbovac. Ja sam rodjen u Požarevcu, ali su moj otac, deda i njegova braća, pradeda i njegova braća rođeni u selu Štrbovac, a da je moj čukun deda u Štrbovac došao iz Bogdanovca, tj. susednog sela. Toliko znam o poreklu svom u nazad… Krsna slava nam je Arandjelovdan … U Požarevcu gde živim postoji još jedna porodica Kostadinović, nismo u bliskom srodstvu ali verovatno u nekom daljem jesmo jer su oni iz Bogdanovca… Voleo bih da mogu da saznam odakle su moji preci došli na Suvu planinu, ako neko ima neka saznanja neka se javi…