Порекло презимена Костадиновић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Костадиновић

Порекло презимена Костадиновић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (6)

 • Милодан

  Фамилилије-презимена Костадиновић, по местима пребивалишта. Према књизи Боривоја Дробњаковић „Космај“.

  -Велика Иванча
  -Младеновац
  -Неменикуће
  -Поповић
  -Пружатовац
  -Раниловић

  Одговори
 • Борис Лукајић

  Такође их има у Гламочу, село Роре.

  Одговори
 • Гордана Костадиновић

  Мој отац је из села Арбанасце у Топличком крају, општина Мерошина. Колико ја знам у селу су већина породица Костадиновићи. По дедином причању ми смо дошли из Црне горе преко Косова и да смо Васојевићи. С друге стране од госпође Славице Петровић, која је била судија врховног суда и пореклом је из татиног краја, сам чула да су Костадиновићи дошли из Старе траве. Да је било три брата Костадиновића. Један је наводно остао, други отишао у околину Прокупља,и не сеђам се где је отишао трећи.Иначе наша слава је Свети Аранђел (јесењи)

  Одговори
  • Миливоје Станковић

   Моја баба Драгица је из села Арбанасце општина Мерошина.
   Она има сестре Јадранка, Манка и брата Предраг. Њихов отац је Десимир а мајка Савета. Десимир је имао још два брата Владу и Виде који се преселио у Прокупље.

   Одговори
 • Војислав Ананић

  КОСТАДИНОВИЋ (п), стара породица која је некада била настањена у Просјеку (Бобани). Поријекло им није испитано. а непознато је и од када се спомињу у Бобанима. У овом селу их одавно нема. Њихови потомци узели су ново презиме и зову се Пикићи. Данашњи Пикићи из Просјека сматрају да су њихови преци Костадиновићи славили, такођер, Јовањдан (По казивању Драге Милићевић, рођене Пикић. Просјек).

  Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  Одговори
 • Goran Kostadinović

  Poštovani, prezime Kostadinović se javlja i u opštini Babušnica odnosno Suvoplaninskim selima Bogdanovac i Štrbovac. Ja sam rodjen u Požarevcu, ali su moj otac, deda i njegova braća, pradeda i njegova braća rođeni u selu Štrbovac, a da je moj čukun deda u Štrbovac došao iz Bogdanovca, tj. susednog sela. Toliko znam o poreklu svom u nazad… Krsna slava nam je Arandjelovdan … U Požarevcu gde živim postoji još jedna porodica Kostadinović, nismo u bliskom srodstvu ali verovatno u nekom daljem jesmo jer su oni iz Bogdanovca… Voleo bih da mogu da saznam odakle su moji preci došli na Suvu planinu, ako neko ima neka saznanja neka se javi…

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top