Kondžulović

7. mart 2012.

komentara: 4

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (4)

Odgovorite

4 komentara

  1. Kondzulović Milomir

    Moje prezime Kondzulovic nalazi se u selu Garaši kod Aranđelovca.Pokušavali smo da dođemo do porekla nismo uspeli u Garašu se pojavljuju od 1823 po popisima.Ako nešto znate više javite na mejl.pozdrav Garaši.

  2. Slobodan

    Poreklo Kondžulovića niste mogli ni da nađete. Prema istraživanju Miša Kljajević, a opisano u knjizi Poreklo porodica Jasenice, navodi se da su Kondžulovići i Doganjići iz bukuljskih sela u stvari starosedeoci i pripadaju nekom Vlaškom plemenu. Prilikom doseljavanja Srba na te prostore većina ovih porodica je pobegla pred pravoslavljem prema Negotinskoj regiji, dok je nekolicina ostala i stopila se vremenom sa doseljenicima.

  3. Đorđe

    Iz Župe Nikšićke u Crnoj Gori su se iseljavali dosta u Srbiju Kodžulovići. Ja se prezivam Marković(to prezime je uzeto kasnije), u okolini sam Mladenovca(dakle komšije smo) i mogu samo da pretpostavim da sam od tih Kodžulovića jer znam da smo doseljeni iz Župe Nikšićke a za Kodžuloviće sam našao podatke da su iz Župe Nikšićke i da su se dosta doselili u Srbiju. Ti se prezivaš KoNdžulović, ali moguće je sasvim da se to slovo N vremenom “dodalo”.

    • Dragan

      Ja sam Kodzulovic iz Zupe Niksicke. Najstarija porodica u ovom kraju ,nasi stari su u vise navrata selili za SRBIJU.Kao i okolinu Pljevalja .Od nas je i jedna familija Dragovic iz Polja Dragovica iz Morace.poz