Kastratović

7. mart 2012.

komentara: 7

Prethodni članak:

Komentari (7)

Odgovorite

7 komentara

  1. Besim

    Kastratovici su albanskog porekla.

  2. PERSHENDETJE B E S I M

    Pozdrav Besime – merhaba !
    Sa nestrpljenjem očekujem da svima Nama svoju kratku tvrdnju obrazložiš svom dokumentacijom kojoj raspolažeš.
    Kao što vidiš ovo je tzv”srpski” sajt, ali nije predominatno “srpski” jer je glavni motiv ISTINA koja je u našim regionima deficitarna a Laž i manipulacija Istorijom inflatorna. Stoga svaki novi izvor istine pomaže kao kamenčić u mozaiku da se stvori celovita slika.
    Nemoj da oklevaš ili se sramiš. Mene lično neće biti ni stid ni sramota ako se ustanovi po dokumentaciji da moji davni preci potiču od nekog albanskog plemena – sve je moguće….i sve možemo ako želimo da tamu nad našom istorijom osvetlimo. Dakle, Ti si na potezu…..

    • Tatjana

      Moja prababa se prezivala Kastratović devojačko i znam samo da je iz Prokuplja,udala se u selo blizu Sjenice,a moguće je da je poreklom iz Albanije.

  3. Genc Kastrati

    vishe za kastrati ili kastratovich mozhete pronach ovdje https://en.wikipedia.org/wiki/Kastrati_(tribe)
    The Kastrati is a northern Albanian tribe and region in Albania.[1] The Kastrati, together with Hoti, Kelmend and Shkreli are considered highland clans in the region of Malësia.[2] The region is in the Malësi e Madhe District, east and north-east of Bajzë, a small town in Kastrat Municipality.[3] The Kastrati were a fis, a community that is aware of common blood ties and of common history reaching back to one male ancestor, and consisted of one bajrak.

  4. Kastratović

    Ima podataka koji kažu da su Kastratovići jedini pravoslavni naslednici Đurađa Kastriota (čiji su brat i otac sahranjeni u Hilandaru) ali mi nemamo nikakve veze sa njima. Mi smo čistokrvni Vasojevići koji su prezime dobili po predanju kada su nadmudrili Kastrate na putu do Skadra.

    • Slađana

      Boja baba se prezivala Kastratović.Jedna časna i poštena Vasojevka.Nosila je prepoznativu frizuru i to dugu kosu upletenu u dve pletenice i obmotanu oko glave

  5. Petrović Petar

    Kastratovići su potomci Đurađa Kastriota ,čiji su brat i otac sahranjeni u manastiru Hilandar ,inače Đurađa Albanci prisvajaju kao svog nacionalnog heroja i ako sve činjenice govore da se borio protiv Turaka ,da mu se otac zvao Jovan i da je bio monah ,a majka Vojislava ,Kastratovići budite ponosni na svoje poreklo velikog Srpskog junaka,toliko velikog da ga i potomci njegovih tadašnjih neprijatelja prisvajaju 🇷🇸