Порекло презимена Јанићијевић

7. март 2012.

коментара: 65

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (65)

Одговорите

65 коментара

  1. ja ni ci je

    Interesuje me poreklo porodice Janicijevic iz Pristine.Slava Sveti Vraci.Unapred hvala!

  2. Dragan

    Pozdrav, dali ko zna za Porodicu Janicijevic koja je zivela kod Starog Kacanika
    Milivoje i Mara inace devojacko Ristic
    Imali su dve hceri, Silvanu i Tanju i dva sina Sasu i Ranka, izbegli su sa Kosova nakon 1999 a pre toga u Decembru 1998 Tanja je ubijena u Pristini, dali ko zna za tu porodicu bilo sta

  3. Vladimir

    Ja sam iz kragujevca inače su moji došli sa Šar planine ovde 1920setih svi su mi sa Šar planine odatle vucemo korene sa vrha šare, kakva crna grčka ovaj decko veze nema s mozgom

  4. Александра

    Поштовани, замолила бих Вас да ми помогнете око мог порекла. Мој покојни деда Вукадин Јанићијевић је из села Рача у околини Куршумлије. Његов тата односно мој прадеда је Секула. Такође мислим да имамо неке повезаности са Јаковљевићима.

    • Радован Јанићијевић

      Јел су ти деду звали Вуле? И да ли ти се баба зове Ракина? Ако је тако онда знам доста о твојим прецима. Твој прадеда Секула се одселио из Равног Шорта у Рачу и имао је брата Аврама. Рођаци смо па, ако те још нешто занима питај.

  5. Kristijan

    Interesuje me poreklo familije Janicijevic selo Obrez kod Varvarina slavimo veliku gospojinu i svetog arhangela mihaila u novembru?

  6. Kristijan

    Janicijevici selo Obrez kod Varvarina slavimo veliku gospojinu 28 avgust i svetog arhangela 21 novembar

  7. Goran janicijevic

    Porodica Mihaila Janicijevica iz sela Gopesa kod Bitolja krajem XIX stoleca doselila se u selo Grljan kod Zajecara. Bio je ozenjen Vasilikom Spoa Kuzmanovic. Sa njima je dosla i njena majka Djusi Spoa. Krsna slava – Sveti Atanasije Veliki. (31. januar.)

  8. Milica

    Pozdrav,
    Moj deda Milun Janicijevic (rodj.1943.) je rodjen u nekom selu kod jezera Celije (Rasinski okrug). Po njegovoj prici, selo je potopljeno i raseljeni su po obliznjim selima (Zlatari, Bogise, Vasici), a kasnije se moj deda preselio u Krusevac. Slavimo Sv. Petku.