Порекло презимена Иванковић

7. марта 2012.

коментара: 15

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (15)

Одговорите

15 коментара

  1. Dragoljub Ivanković

    Ja sam Ivanković iz s. SKUPLJEN opština Vladimirce. U mom kraju Ivanković ima u Skupljenu, Provu, Svileuvi, Vlasnica. Retka je familija i moji i svi iz Skupljenu slave Svetog Jovana Milostivog, 25 novembra. Poreklo neznam al po nekim pričama potičemo sa granice između Crne Gore i HERCEGOVINE gde su bila dva brata i oni se podelili i doselili. Jedan otišao za srbiju a drugi za hrvatsku okolina Siska.

  2. A.Ivanković

    Prema popisu Hercegovine 1477.godine u plemenu Riđana Popisan je Ivanko sa sinom Bornom i verovatno je da su Ivankovi potomci poneli prezime po njemu .To je ujedno najstariji spomen Imena Ivanko koji je moguće rođen oko 1400.godine Rođeni su naseljavali oblast oko planine Orijen
    I tokom vremena su se pod uticajem zapadne i istočne Crkve gradili kao Srbi Hrvati Crnogorci i Bosanci !!!Mesto gde je Ivanko popisan u Hercegovačkom popisu 1477.Se zove Trešnjevo !!! Istražiti Turski popis Riđana u Hercegovačkom Vilajetu !!!