Poreklo prezimena Drinjaković

7. mart 2012.

komentara: 3

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Prethodni članak:

Komentari (3)

Odgovorite

3 komentara

  1. Vladimir

    Da li je nase prezime poteklo od reke Drine?

  2. Gordan Drinjakovic

    Poreklo porodice Drinjakovic potice iz Bosne,sa Drine! Kazu da je jedan od tri brata ubio turcina,pa da bi spasili porodice,krenuli u bezaniju u Srbiju.Zaustavili su se u selu Takovo,a znak da tu i ostanu bio je rika volova koji su vukli zapregu.Starosedeoci su ih po poreklu nazvali DRINJACI,a kasnije je to pretvoreno u prezime Drinjakovic.Od tri brata,nastale su tri familije Drinjakovica .koje i danas zive u Takovu! Krsna slava je sveti Mrata-Mratindan

    • miloš

      Prezime su doneli sa sobom sa podrucija izmedju Srebrenice i Rogatice.Jedan od Drinjakovica ubio je Turcina a pop iz nase familije povede ostatle u bezaniju te se nastanise u Takovu.Ovo sa volovima je tacno.Sa istog podrucija za njima su dosli i jedna od tri familije Bojovica koji su danas u Takovu.U knjizi TAKOVO Borisava Čelikovića može se naći kompletna priča o ovome i nastanku nadimka Drinjaci.U knjizi su demantovane ranije tvrdnje o poreklu naše familije.