Порекло презимена Драгановић

7. март 2012.

коментара: 6

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (6)

Одговорите

6 коментара

  1. hilmija

    Zanima me ako imate sto o porijeklu prezimena Draganovic. Ja sam iz Ljubije ali me zanima cijela istorija ovog prezimena kojeg ima medju muslimanima, pravoslavnim i katolicima.
    Hvala unaprijed

  2. Неђо

    Из књиге “Тузла и њена околина у 16.вијеку” аутор др.Адем Ханџић, издавач “Свјетлост” арајево 1975.године, на старни 100 помиње се село Драгановиће (Кушлат, непознато)

  3. Неђо

    У књизи Јевта Дедијера “Херцеговина” издавача ИП “Веселин Маслеша”Сарајево 1991.године на старни 342, помкње се село Билишићи у Мостарском блату.”Билишићи су се звали негда Драгановићи, по Драгану војводи Херцег Стјепана, а Билишићима су се прозвали по беговима Билићима, којим је некад село припадало.

  4. igor

    MOJE PREZIME DRAGANOVIĆ POTIČE IZ BUŠTRENE KOD VRANJA SLAVA SVETI NIKOLA

    • Неђо Драгановиж

      Моји преци потичу из села Горња Зелиња, планина Требава. Некада општина Градачац., Босна и Херцеговина. Славимо Светог Николу (19.децембра). По причама мојих стричева знају да су Драгановићи дошли на просторе планине Требаве негдје од Борачког језера (Херцеговина).