Poreklo prezimena Dmitrović Reviewed by Momizat on . Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Poštovani, pozivamo vas na saradnju. Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite k Rating: 0
You Are Here: Home » Prezimena » Poreklo prezimena Dmitrović

Poreklo prezimena Dmitrović

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

prezime@poreklo.rs
Pišite nam


Komentari (3)

 • Milodan

  Porodična prezimena u Kačeru, Dmitrović. Prema knjizi Miloja T. Rakić „Kačer“, prvo izdanje 1905. godine, najnovije izdanje 2010. godine – edicija „Koreni“, JP Službeni glasnik i SANU.

  Ostale podatke porodica Dmitrović – poreklo, odakle su i kada doseljeni i Krsne slave možete saznati u tekstovima pomenutih mesta.

  -Ugrinovci
  -Dić
  -Mutanj
  -Šilopaj

  Odgovori
 • Milodan

  Familije- prezimena Dmitrović, po mestima življenja. Prema knjizi Jovana Erdeljanovića „Donje Dragačevo“.

  -Rogača
  -Rtari
  -Negrišori
  -Puhovo
  -Tijanje

  Odgovori
 • Predrag

  Poštovani,

  U opštini Arilje postoje dve familije Dmitrovića. U knjizi Svetislava Petrovića „Dobrače – istorija sela i rodoslovi“ pominje se Mitar Đokov kao najdalji poznati predak Dmitrovića u tom selu. Selo je naseljeno krajem 18-og i početkom 19-og veka, kao posledica velike seobe Srba. Stanovništvo je prema predanju mahom došlo sa severa Crne Gore i istoka Hercegovine…

  Odgovori

Ostavi komentar

© 2012- 2013 POREKLO poreklo.rs

Scroll to top