Порекло презимена Дмитровић Reviewed by Momizat on . Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Поштовани, позивамо вас на сарадњу. Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите к Rating: 0
You Are Here: Home » Презимена » Порекло презимена Дмитровић

Порекло презимена Дмитровић

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

prezime@poreklo.rs
Пишите нам


Коментари (3)

 • Милодан

  Породична презимена у Качеру, Дмитровић. Према књизи Милоја Т. Ракић „Качер“, прво издање 1905. године, најновије издање 2010. године – едиција „Корени“, ЈП Службени гласник и САНУ.

  Остале податке породица Дмитровић – порекло, одакле су и када досељени и Крсне славе можете сазнати у текстовима поменутих места.

  -Угриновци
  -Дић
  -Мутањ
  -Шилопај

  Одговори
 • Милодан

  Фамилије- презимена Дмитровић, по местима живљења. Према књизи Јована Ердељановића „Доње Драгачево“.

  -Рогача
  -Ртари
  -Негришори
  -Пухово
  -Тијање

  Одговори
 • Предраг

  Поштовани,

  У општини Ариље постоје две фамилије Дмитровића. У књизи Светислава Петровића „Добраче – историја села и родослови“ помиње се Митар Ђоков као најдаљи познати предак Дмитровића у том селу. Село је насељено крајем 18-ог и почетком 19-ог века, као последица велике сеобе Срба. Становништво је према предању махом дошло са севера Црне Горе и истока Херцеговине…

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top