Poreklo prezimena Počuča

6. mart 2012.

komentara: 8

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (8)

Odgovorite

8 komentara

  1. Peđa Ulemek

    Uh. Izvinjavam se Administratoru, sad primetih, kada sam čitao komentare na prezime Vukmirović, da ste skrenuli pažnju, kod jednog komentera da nije pomenuto prezime Vukmirica, da su prezimena osim po početnom slovi poređana (u okviro jednog slova) prvo na ona koja se zavešavaju sa -ić itd. Pošto istražujem,poreklo prezimena (pre svega svog- Ulemek), ne ograničavam se samo na svoje već i majke, baba, prababa koliko god saznam predaka u prošlost.

  2. Peđa Ulemek

    Obavezujem se da saznam koja je krsna slava Počuča i još po neki podatak o toj porodici o kojoj sam čuo od moje pokojne babe Milice Uzelac (rođ. Mrđa)

  3. simo

    Počuča – Čitluk, Divoselo, Dnopolje (Lapac), Gospić, D. Kosinj, Lipovo polje (Kosinj), Međudražje (Zavalje), Nebljusi (Lapac)

  4. Bodan Počuča

    Počuče slave Svete Vrače. Ja sam iz Nebljusa kod Donjeg Lapca. U Nebljuse su moji preci došli iz Lipovog polja kod Kosinja godine 1795.

  5. Nikola Počuča

    Rođen sam u selu Divoselo 1946 god. Otac mi je bio Janko,djed nikola a pradjed Božo. Iz priče oca Počuča je bilo u I svetskom ratu kao dobrovoljci,a u II svetskom ratu uglavnom svi iz Divosela su bili učesniciNOB. Nosioci su i raznih odlikovanja ,a Mile Počuča Narodni Heroj i prvi predsednik rukovodstva Hrvatske posle rata.Počua je bilo par domaćinstava u Kosinju isto kotar Gospić,ali i nekoliko kuća u opštini Donji Lapac.Čio sam da je postojalo nekoliko familija u Bjelovaru i jedna ili dve u Čakovcu. Želeo bih i bio bih vam zahvalan da mi pošaljete poreklo i da li je to našae izvorno prezime ili je zbog raznih okolnosti naknadno dobijeno. Koliko mi je poznato slava svih Počuča su Sveti Vrači ( Sveti Kozma i Damjan ). Velika bi mi pomoć bila i da me uputite na adrese na kojima bi mogao doći do porekla svog Prezimena. Hvala i srdačan pozdrav

    • Aleksandar Vukadinović

      Tužna i stravična je sudbina mnogih Počuča. U neku ruku, slična sa mojim (po majci) Gugletama.
      Poznavao sam deo familije Počuča, živeli su u Beogradu (širi centar) a imali vikendicu u Starim Banovcima. Dobri ljudi. Bili su veliki kućni prijatelji sa mojim roditeljima. Nažalost, starije generacije (roditelji sa obe strane) nisu viže među živima te smo izgubili kontakt. Voleo bih da uspostavim kontakt sa potomcima. Molim ako neko zna Tanju i Anu – mislim da su to imena ćerki Bogdana (čuveni doktor anesteziolog) i Radmile.
      Svaka pomoć je dobrodošla. Hvala unapred.