Poreklo prezimena Gavrilović

6. mart 2012.

komentara: 49

[toggle title=”TESTIRANI GAVRILOVIĆI NA SRPSKOM DNK PROJEKTU”]

Gavrilović

Haplogrupa: R1a rod D

Poreklo: Aleksandrovac, Srbija

Krsna slava:

Kontakt:
_________________________

Gavrilović

Haplogrupa: I2a

Poreklo: Ramaća, Kragujevac, Srbija

Krsna slava: Vrači

Kontakt:
_________________________

KOMPLETNE REZULTATE POGLEDAJTE OVDE[/toggle]

Poštovani,

pozivamo vas na saradnju.

Pošaljite nam svoj prilog, sve što znate o ovom prezimenu na osnovu usmenog predanja ili citiranjem navoda iz knjiga (navedite kojih) ili onog što je već objavljeno na ostalim internet sajtovima (napomenite kojim).

Obavezno napišite i koju krsnu slavu slavite i područje u kojem se ovo prezime pojavljuje.

Navedite i ime poznate ličnosti (gde je rođen-a, čime se bavi), koja nosi ovo prezime.

Vaš prilog ostavite u komentaru ili pošaljite na i-mejl:

[email protected]
Pišite nam

Naredni članak:
Prethodni članak:

Komentari (49)

Odgovorite

49 komentara

  1. Patak

    poreklo vojvode Brneta Gavrilovica

  2. Goran

    Gavrilovici bratstvo u Krivosijama iz zaseoka Grkavac.Slava Stevanjdan poticu od trebinjskih Grkavaca.Jedni otisli u Herceg Novi jedni otisli za Sjenicu Pester.Odatle otisli za Novu Varos kao Saponje18vek. jedni se vratili u Trebinje u 19veku.Od ovih Gavrilovica iz Krivosija sa Grkavca su i Gavrilovici u Donjem Dragacevu.

  3. Gavrilovici u Kursumliji i Toplici.
    Odakle su dosli?

  4. Vojislav Ananić

    GAVRILOVIĆ (p), Dlakoše (Bileća), Sedlari (Popovo) i Bogojević Selo (Zupci, Trebinje), U Dlakoše su doselili sa Zasade oko 1800. godine. Starinom su Vujovići. Slave Nikoljdan (59:186). Gavrilovići u Sedlarima potiču od starih Šćepanovića koji su nekada živjeli u ovom selu. Slavc Sv. Stjepana (84:142). U Bogojević Selu su od istog plemena kao i Vukalovići, Slave Sv. Petku (75:1241).

    Izvor: Risto Milićević – Hercegovačka prezimena, Beograd, 2005.

  5. Bradic Bradic

    U selu Bradic kod Loznice postoji prezime Gavrilovic, prezime je nastalo tako sto su postojala tri brata Kosta, Kuzman, Gavrilo, pa odatle i prezimena Kostici, Kuzmanovi i Gavrilovici. Sve tri familije slave istu slavu, Svetog Arhangela.

  6. Gavrilovic

    Gavrilovici selo Skobalj kod Lajkovca slavimo sv.Vrace.Moj cukun deda zvao se Radovan imao 4 sina.Rodjen 188?.Otac mu se zvao Ilija.

    • Gavrilovic Dragoslav /1946/i brat Gavrilovic Radoslav/1949/

      Moj brat od strica i ja slavimo slavu Sv.Vrace, nas deda Damljan, bavio se trgovinom/imao je dve cerke i tri sina/,rodjen s.Svrackovo opstina Arilje/oko1860/ozenjen sa Agatinom iz Bele Crkve u Banatu Austrougarska,ziveli su u Smederevu i Beogradu.Moji stricevi i otac Dimitrije,rodjen u Beogradu /1903/,Borivoje /1905/ i Vojislav /1909/ i tetke Draginja /1900/,Vera /1912/,nas dvojca potomaka po muskoj liniji smo rodjeni i zivimo u Beogradu,sada smo penzioneri.
      Godine 1952 ,secam se da moj otac Dimitrije sa mojom majkom Borkom Trebinjac rodjena u Arilju,istrazivali ocevo poreklo u Svrackovu ,ali nista konkretno nisu pronasli.

      Veliki pozdrav svim Gavrilovicima,

  7. Moji Gavrilovici selo Katrga izmedju Kraljeva i Cacka slavimo Nikoljdan i zanima me poreklo

  8. gavrilovic ivan

    Moj deda .. Gavrilovic Milan – rodjen u Planinici , opstina Mionica 1928. preselio se posle drugog svetskog rata u Banat. selo Banatski Brestovac. slavimo Veliku Gospojinu.. ne znam za ranije poreklo .

  9. Sinisa

    Ja se prezivam Gavrilovic rodjen u Sarajevu a zivio na selu Osenik opstina Hadzici. Slavimo Nikoljdan i nemamo informacija kad se nas prdjed naselio u ovo selo.

  10. Bojan

    Zdravi Prezimanjaci, ja sam Gavrilovic iz Kragujevca, deda je rodjen u selu Vinjiste. Otac mi je pomenue da mu je njegov deda pricao da su poreklom iz Crne Gore.