Порекло презимена Гавриловић

6. март 2012.

коментара: 49

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ГАВРИЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Гавриловић

Хаплогрупа: R1a род Д

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Гавриловић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Рамаћа, Крагујевац, Србија

Крсна слава: Врачи

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (49)

Одговорите

49 коментара

  1. Patak

    poreklo vojvode Brneta Gavrilovica

  2. Goran

    Gavrilovici bratstvo u Krivosijama iz zaseoka Grkavac.Slava Stevanjdan poticu od trebinjskih Grkavaca.Jedni otisli u Herceg Novi jedni otisli za Sjenicu Pester.Odatle otisli za Novu Varos kao Saponje18vek. jedni se vratili u Trebinje u 19veku.Od ovih Gavrilovica iz Krivosija sa Grkavca su i Gavrilovici u Donjem Dragacevu.

  3. Gavrilovici u Kursumliji i Toplici.
    Odakle su dosli?

  4. Војислав Ананић

    ГАВРИЛОВИЋ (п), Длакоше (Билећа), Седлари (Попово) и Богојевић Село (Зупци, Требиње), У Длакоше су доселили са Засаде око 1800. године. Старином су Вујовићи. Славе Никољдан (59:186). Гавриловићи у Седларима потичу од старих Шћепановића који су некада живјели у овом селу. Славц Св. Стјепана (84:142). У Богојевић Селу су од истог племена као и Вукаловићи, Славе Св. Петку (75:1241).

    Извор: Ристо Милићевић – Херцеговачка презимена, Београд, 2005.

  5. Bradic Bradic

    U selu Bradic kod Loznice postoji prezime Gavrilovic, prezime je nastalo tako sto su postojala tri brata Kosta, Kuzman, Gavrilo, pa odatle i prezimena Kostici, Kuzmanovi i Gavrilovici. Sve tri familije slave istu slavu, Svetog Arhangela.

  6. Gavrilovic

    Gavrilovici selo Skobalj kod Lajkovca slavimo sv.Vrace.Moj cukun deda zvao se Radovan imao 4 sina.Rodjen 188?.Otac mu se zvao Ilija.

    • Gavrilovic Dragoslav /1946/i brat Gavrilovic Radoslav/1949/

      Moj brat od strica i ja slavimo slavu Sv.Vrace, nas deda Damljan, bavio se trgovinom/imao je dve cerke i tri sina/,rodjen s.Svrackovo opstina Arilje/oko1860/ozenjen sa Agatinom iz Bele Crkve u Banatu Austrougarska,ziveli su u Smederevu i Beogradu.Moji stricevi i otac Dimitrije,rodjen u Beogradu /1903/,Borivoje /1905/ i Vojislav /1909/ i tetke Draginja /1900/,Vera /1912/,nas dvojca potomaka po muskoj liniji smo rodjeni i zivimo u Beogradu,sada smo penzioneri.
      Godine 1952 ,secam se da moj otac Dimitrije sa mojom majkom Borkom Trebinjac rodjena u Arilju,istrazivali ocevo poreklo u Svrackovu ,ali nista konkretno nisu pronasli.

      Veliki pozdrav svim Gavrilovicima,

  7. Moji Gavrilovici selo Katrga izmedju Kraljeva i Cacka slavimo Nikoljdan i zanima me poreklo

  8. gavrilovic ivan

    Moj deda .. Gavrilovic Milan – rodjen u Planinici , opstina Mionica 1928. preselio se posle drugog svetskog rata u Banat. selo Banatski Brestovac. slavimo Veliku Gospojinu.. ne znam za ranije poreklo .

  9. Sinisa

    Ja se prezivam Gavrilovic rodjen u Sarajevu a zivio na selu Osenik opstina Hadzici. Slavimo Nikoljdan i nemamo informacija kad se nas prdjed naselio u ovo selo.

  10. Bojan

    Zdravi Prezimanjaci, ja sam Gavrilovic iz Kragujevca, deda je rodjen u selu Vinjiste. Otac mi je pomenue da mu je njegov deda pricao da su poreklom iz Crne Gore.