Порекло презимена Гавриловић

6. март 2012.

коментара: 49

[toggle title=”ТЕСТИРАНИ ГАВРИЛОВИЋИ НА СРПСКОМ ДНК ПРОЈЕКТУ”]

Гавриловић

Хаплогрупа: R1a род Д

Порекло: Александровац, Србија

Крсна слава:

Контакт:
_________________________

Гавриловић

Хаплогрупа: I2a

Порекло: Рамаћа, Крагујевац, Србија

Крсна слава: Врачи

Контакт:
_________________________

КОМПЛЕТНЕ РЕЗУЛТАТЕ ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ[/toggle]

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Наредни чланак:
Претходни чланак:

Коментари (49)

Одговорите

49 коментара

  1. Boban Gavrilovic

    Ja se prezivam Gavrilovic, i rodom sam iz Sela Ovsiste kod Topole i slavimo Svetog Luku, po nekim Informacijama sto sam dobijo. Za karadjordjeve vlade dosli od sjenice.

  2. Tatjana Gavrilovic

    Postovani, moj suprug je iz familije Gavrilovic selo Pridvorica kraj Blaca, slavimo sv.Minu. Niko slicno nije naveo odakle potice ta porodica, svekar je kao malo dete ostao bez roditelja u II sv.ratu pa tako nismo ni u mogucnosti da saznamo odakle su dosli na te prostore. Pozdrav svim Gavrilovicima

    • Горан

      Гавриловићи који славе Св.Мину из околине Блаца су Кулизе,пореклом од Смилића из села Штава на Копаонику.Гавриловићи су једна од фамилија потомака Смилића који сви славе Св.Мину.У Штави постоји и стара средњовековна црква СВ.Мине.

  3. Hristijan

    Porijeklo svih Gavrilovića potiče iz Crne Gore. Tačnije Kotor. Crnogorci. Zbog zakona krvi prvi Gavrilovići odlaze za Srbiju i Hercegovinu… Tad se već rasulo…

  4. Rade

    Rade
    Poštovani,
    U knjizi Ljube Pavlovića Sokolska nahija’ se pominju Gsvrilovići- Rubežići-Jakičići su potomci stare znamenite porodice ispod Onogšta- Rubeže,Nikšić.
    Pop Miladin i kovač Krsto su 1715.god. prebjegli iz Ogulinske kapetanije /Hrvatska sad/ tamo su bili graničari-vojnici,i digli su pobunu zbog loših uslova i gladne godine,bili su kao vođe pobune osuđeni na smrt,tako su preko Crne Gore došli u Grčić i Rubeže ispod Trešnjice u Ljuboviji,od njih je nastalo 14 brastava između ostalog i Gavrilović…
    Koliko vidim iz popisa 1832.god.i kasnijih popisa dio Gavrilovića se raselio iz Ljubovije prema Loznici-Mačva i u Bosni,Hrvatskoj i dr.krajevima Srbije i Crne Gore..
    Rubežići -Gavrilovići (dio brastva ,jer su Aleksić brojno brastvo’ koje nije u rodu) su stara znamenita familija ispod Onogošta’ i potiče od kralja Radoslava(sahranjen u Trebinju 1084.god.),prvi put se pominjemo 893.god.kao ktitori crkve sv.Petra i Pavla u Onogoštu-Nikšiću koja i danas postoji na istom mjestu..
    Moja DNK Halpo grupa je I2a Y312.
    E-mail: [email protected]
    Svako dobro Gavrilovićima!!!

  5. колак

    Гавриловић, Младеновац, хаплогрупа Ј1, слава Св. Јован Крститељ.

  6. Vojko Gavrilovic

    Pozdrav svim Gavrilovicima a ima nas po cijelom svijetu. Ja sam iz Brckog, Bosna i Hercegovina. U Brckom se nalazi jedna loza Gavrilovica koji tu datiraju negdje od 1850 godine. Ja sam zivio u Sarajevu u cijoj okolini ima mnogo Gavrilovica ali nije mi poznato da li imamo isto porijeklo. Pokusao sam istrazivati odakle je moja loza i najblize sam cinjenici da poticemo od Gavrilovica iz Zubaca ili Sedlara, opstina Trebinje. Slava nam je Djurdjevdan. Po pisanju drugih vidim da jos ima Gavrilovica koji su u neke krajeve dosli 1850-tih. Da li je to slucajnost ili je to bilo vrijeme kada se zbog necega moralo ici dalje ili mozda bjezati od necega.
    Bilo bi dobro da se ovdje javljamo sa informacijama i razmjenjujemo spoznaje, mozda nedjemo i rodjake.
    Ja sada zivim u Becu i bilo bi mi drago da cujem sto vise o mojim Gavrilovicima. gavrilovicvojko @yahoo.com