Порекло презимена Живојиновић

6. марта 2012.

коментара: 15

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (15)

Одговорите

15 коментара

 1. Ivan Živojinović

  Prof Dr Dragoljub Živojinović je bio Vranjanac po poreklu. Ja sam od Živojinovića iz Šuma,Gornje i Donje Trnave.Vodimo poreklo od ober kneza Mirka,pa njegovog sina Pauna (1730) od koga su Nikolici. Ima nas jos i u Kragujevcu,Stragarima i Topoli ,koliko ja znam.Ne znam jesmo li u srodstvu sa Živojinovićima iz Koraćice od kojih je glumac Velimir Bata.

  • Живко

   Да ли можете навести неке од Живојиновића из Крагујевца -пошто тамо има и мојих Живојиновића а они славе Светог Јована Крститеља. Ако на њих мислите онда они нису исти Живојиновићи као и Ви јер воде порекло из Лозовика код Велике Плане. Корени су им од Девића8такође Лозовичких), јер су добили презиме по баба Деви, а о Степану-Степанцу њеном мужу мало се зна. Степанац је био пореклом са Косова, околина Вучитрна-у Лозовик се населио у другој половини 18 века, хајдуковао је са Станојем Главашем а Дева је по причи била Станојева сестра.
   Има још доста тог о овој фамилији живојиновића па ако некога интересује можемо се чути.

  • Dejan Zivojinovic

   Profesor Dragoljub Zivojinovic je moj rodjak i on je rodjen u Vranju jer je njegov otac bio na sluzbi u vojsci. Inace smo poreklom iz sela Sipic opstina Raca Kragujevacka. Pozdrav