Порекло презимена Живојиновић

6. март 2012.

коментара: 19

Поштовани,

позивамо вас на сарадњу.

Пошаљите нам свој прилог, све што знате о овом презимену на основу усменог предања или цитирањем навода из књигa (наведите којих) или оног што је већ објављено на осталим интернет сајтовима (напомените којим).

Обавезно напишите и коју крсну славу славите и подручје у којем се ово презиме појављује.

Наведите и име познате личности (где је рођен-а, чиме се бави), која носи ово презиме.

Ваш прилог оставите у коментару или пошаљите на и-мејл:

[email protected]
Пишите нам

Претходни чланак:

Коментари (19)

Одговорите

19 коментара

  1. Ivan Živojinović

    Prof Dr Dragoljub Živojinović je bio Vranjanac po poreklu. Ja sam od Živojinovića iz Šuma,Gornje i Donje Trnave.Vodimo poreklo od ober kneza Mirka,pa njegovog sina Pauna (1730) od koga su Nikolici. Ima nas jos i u Kragujevcu,Stragarima i Topoli ,koliko ja znam.Ne znam jesmo li u srodstvu sa Živojinovićima iz Koraćice od kojih je glumac Velimir Bata.

    • Живко

      Да ли можете навести неке од Живојиновића из Крагујевца -пошто тамо има и мојих Живојиновића а они славе Светог Јована Крститеља. Ако на њих мислите онда они нису исти Живојиновићи као и Ви јер воде порекло из Лозовика код Велике Плане. Корени су им од Девића8такође Лозовичких), јер су добили презиме по баба Деви, а о Степану-Степанцу њеном мужу мало се зна. Степанац је био пореклом са Косова, околина Вучитрна-у Лозовик се населио у другој половини 18 века, хајдуковао је са Станојем Главашем а Дева је по причи била Станојева сестра.
      Има још доста тог о овој фамилији живојиновића па ако некога интересује можемо се чути.

    • Dejan Zivojinovic

      Profesor Dragoljub Zivojinovic je moj rodjak i on je rodjen u Vranju jer je njegov otac bio na sluzbi u vojsci. Inace smo poreklom iz sela Sipic opstina Raca Kragujevacka. Pozdrav

    • Zivko

      Pa i moji Zivojinovici su u Kragujevcu i slave Svetog jovana. 20.januar.

  2. Danijel

    Pozdrav, moj otac i deda poticu iz sela Kličevac, blizu Požarevca. Dalje od toga ne znam, ja sam u Bgu od 1983. Slavimo Ðurđic 16.11.