Порекло презимена Бајовић Reviewed by Momizat on . Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’ БАЈОВИЋИ (на Дубровску) В Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’ БАЈОВИЋИ (на Дубровску) В Rating:
You Are Here: Home » Аутори » Војислав Ананић » Порекло презимена Бајовић

Порекло презимена Бајовић

Стојан Караџић, Вук Шибалић: „Дробњак и породице у ДРОБЊАКУ и њихово поријекло“, II допунско издање, Београд, 1997, ИШ ‘Стручна књига’

БАЈОВИЋИ

(на Дубровску)

Воде поријекло од Бајовића са Брезуја, одакле се Бајо око1860. године доселио на Дубровско. Око 1880. године, на Дубровско се доселио Лука са синовима Николом, Зеком и Благојем. Бајо је имао сина Ђорђија а овај Мићу и Лазара од кога није остало потомства. Мића је имао сина Милорада – борца НОР-а, Милоша – погинуо на Грахову 1944. године као припадник НОР-а, Ђорђија и Миленка.

Сада од овог братства нико не живи на Дубровску.

Славе Никољдан.

_________________

БАЈОВИЋИ

(у Жабљаку)

Потичу из Видрована код Никшића, одакле се Митар Костин Бајовић доселио с породицом 1965. године у Жабљак, гдје се запослио на мјесту управника економије у Земљорадничкој задрузи у Жабљаку.

Даљња старина им је братство Вујовићи са Чева, одакле се тридесетих година 19. вијека доселио Бајо Вујовић, по коме његови потомци узеше презиме Бајовић.

Митар има сина Александра-Сашу.

 

ИЗВОР: Стојан Караџић, Вук Шибалић: Дробњак и породице у Дробњаку и њихово поријекло, 1997, приредио сарадник портала ПОРЕКЛО Војислав Ананић

 


Коментари (7)

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top