Порекло Бојане и Николе Пековићa Reviewed by Momizat on . Портал Порекло објављује родослов сестре и брата Бојане и Николе Пековићa, фантастичних победника такмичења "Ја имам таленат". Рођени: Бојана 11. марта 1997., а Портал Порекло објављује родослов сестре и брата Бојане и Николе Пековићa, фантастичних победника такмичења "Ја имам таленат". Рођени: Бојана 11. марта 1997., а Rating:
You Are Here: Home » Познати » Уметници » Порекло Бојане и Николе Пековићa

Порекло Бојане и Николе Пековићa

Портал Порекло објављује родослов сестре и брата Бојане и Николе Пековићa, фантастичних победника такмичења „Ја имам таленат“.

Рођени: Бојана 11. марта 1997., а Никола 23. децембра 1991., обоје у Краљеву
Крсна слава: Свети Стеван (9. јануар)
Отац Радован, предаје музичко (гусле), рођен у селу Павино Поље код Бијелог Поља. Родитељи Драгутин и Винка, обоје пореклом из Павиног Поља
Мајка Снежана, девојачко Николић, професор разредне наставе, рођена у Краљеву. Родитељи Љубодраг и Миланка, пореклом из Краљева. Њеног деду Миодрага Немци стрељали у Краљеву 1941. Крсна слава Николића Митровдан (8. новембар)

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TIHz1I2IpBc&feature=related[/youtube]

О Пековићима (према казивању Радована Пековића):
Припадају племену Морачани, једно од највећих и најбоље организованих братстава у Црној Гори. Сваке треће године организују саборе на којима се окупи преко 1.000 братственика. Међу њима је и познати кошаркаш Партизана и НБА лигаша Минесоте Никола Пековић, који редовно долази на ова окупљања  и увек одржи говор.
„Један наш братственик је остао непокретан у саобраћајној несрећи, а пошто је био без средстава за живот, ми смо се договорили да му помогнемо. Купили смо му плац у Колашину, подигли кућу на два спрата са лифтом, како би могао да се креће. Све од добровољних прилога. Такви су Пековићи“.
Породична анегдота: „Као најмлађи од четворо деце, имао сам `задатак` да навече, после напорног рада, читам укућанима епске песме. Једном приликом читао сам еп о Бановић Страхињи, а пошто је био мало дужи, а ја уморан, скратио сам га за једну страну. То су приметили баба и деда па ми рекли: `Нуде, Рале, ти нешто прескочи…` Они су све то знали напамет, али им је било важно да то и ми деца научимо. Тако сам и ја ту љубав према нашој српској баштини пренео и на своју децу“, каже за портал Порекло срећни отац Радован Пековић.


Коментари (4)

 • žika

  da li nekog ovi klinci zanimaju?

  Одговори
 • sava cukalovic

  Zelim da saznam nesto vise o svom prezimenu CUKALOVIC (ckao Cuprija).P rema nekim izvorima poticemo iz Ibarskog Kolasina.Ima nas na Kosovu,ovde ,u Vlasotincu i jedna grana u Bugarskoj (Asenovgrad)

  Одговори
 • Шарко

  Savo

  Dr. Tatomir Vukanović je proučavao Sredačku Župu 1947 god. On je zabeležio familiju Čukalovići u Sredskoj (danas opština Prizren). Prema ispitivanju dr. Vukanovića Čukalovići su u Sredskoj doseljeni u 17. veku iz Ibarskog Kolašina (današnja okolina Zubinog Potoka). Ne piše ništa o krsnoj slavi, jos jednom ovi u Sredskoj su Čukalovici, a Vaši su Ćukalovici kao (ć kao Ćuprija). Odakle su se vaši stari doselili u Vlasotincu? I gde u Vlasotincu?

  Одговори
 • Небојша

  Шарко, имаш ли нешто о Јевтићима из околине Звечана? Славе Св. Петку.

  Одговори

Остави коментар

© 2012- 2013 ПОРЕКЛО poreklo.rs

Scroll to top